Nieuws

Nevelo haalt de punten 'uit'

www.bladella.nl
De Tipmast Boys krijgen voor de winter nog tweemaal de kans om op de Smagtenbocht broodnodige punten te pakken. Nevelo, met opvallende scores uit, wordt zondag een lastige.

In Son leek de passie vorige week al na 20 minuten verbruikt. Het oogde allemaal wat plichtmatig en de voorhoede gaf niet thuis waardoor SBC vrij gemakkelijk overeind bleef en de wedstrijd zelfs kon overnemen. Alleen defensief werd in dat laatste uur een acceptabel niveau bereikt. Dat in de slotfase tot twee keer toe een penalty werd gemist was tekenend. Teleurstellend was de onnodige 1-0 nederlaag in ieder geval. De onderste ploegen beginnen ook nog eens punten te pakken en dat is zichtbaar in het in mekaar schuivend rechter rijtje.  Werk aan de winkel!
 
Nevelo
Met de 1-2 winst uit bij EMK klauterde Nevelo afgelopen zondag uit de herfstdip. Daarvoor was namelijk driemaal achtereen verloren, waarbij de thuisnederlagen tegen Valkenswaard (0-3) en Hapert (3-4) hard moeten zijn aangekomen. Opvallend toch dat op vreemde bodem maar liefst 15 punten uit 6 partijen weggekaapt werden. Alleen van SBC werd 'uit' verloren. Ook werd er buiten Oisterwijk met 17 doelpunten lustig op los gescoord. Thuis op sportpark d’n Donk konden uit evenzoveel wedstrijden slechts vijf puntjes aan het totaal worden bijgevoegd. Ook de productie thuis is ‘omgekeerd’: 8 voor en 17 tegen. Dat zijn opvallende gegevens die in Oisterwijk niet lekker zullen zitten. Toch bezet de roodwitte brigade op dit moment met 20 punten een gedeelde derde plaats in de rangschikking. Aan de ambitie om voor de bovenste plaatsen te gaan wordt dus nog wel voldaan.
 
Historie
In 1930 sloot een fabrieksteam van de NV Lederfabriek Oisterwijk (afgekort Nevelo) zich aan bij de voetbalbond. Toentertijd was reclame verboden en moest bij N.E.V.E.L.O. wat verzonnen worden. ‘Noeste Eenheid Voert Elkeen Langzaam Opwaarts’ was het resultaat wat wel enige hoofdbrekens moet hebben gekost...
Vorig seizoen stonden Bladella en Nevelo na 22 jaar weer eens tegenover elkaar in competitieverband. Dat leverde geen blauwwitte eer op want beide partijen gingen verloren.
 
Nul punten
In Oisterwijk werd het zelfs 5-1 en dat kwam hard aan. Nevelo was in goeie doen, toch was die afstraffing zwaar geflatteerd. De Tipmast Boys kwamen toen daar verdiend op voorsprong. Bij rust had zelfs een grotere marge in het voordeel van blauwwit op het scorebord (1-1) mogen staan. Ook na de thee wist men met enkele aardige mogelijkheden geen raad. Nevelo wel! “Haperende doelpuntenproductie nekt Bladella ook in duel met uiterst effectief Nevelo.” Dat was de kern van die match. Bij balverlies op het middenveld – te vaak moest daar onnodig nog een mannetje (zeg maar ‘kerel’) gepasseerd worden - lag het bij Bladella telkens wagenwijd open. Daar profiteerde Nevelo toen optimaal van.
Later in het seizoen op de Smagtenbocht toonden de Tipmast Boys tegen Nevelo opnieuw een voorbeeldige inzet die helaas, door ‘omstandigheden’, niet werd beloond met een zeker verdiend punt. Met 0-1 werd uiterst schlemielig verloren. Een te vroeg (of te laat) fluitsignaal én een weigerend fluitje voor een strafschopgeval nekten Bladella. Toen in de slotminuten ook nog bij een Oisterwijkse uitbraak verzuimd werd te ruimen kon Nevelo gemakkelijk de winnende scoren.
 
Duelkracht
     Na 5 jaren Vlijmense Boys en 4 seizoenen CHC begon Stefan Brok afgelopen zomer als hoofdtrainer bij
     SV Nevelo. Verrassend dat deze week, amper vier maanden later, het bericht naar buiten kwam dat Brok
     aan het einde van dit seizoen de club al weer gaat verlaten en komend seizoen in Loon op Zand - als opvolger
     van Hans Werdekker - emplooi heeft gevonden bij 2e klasser Uno Animo.
Trainer Stefan Brok heeft een fysiek ijzersterke formatie tot zijn beschikking. Een homogeen team ook met veel lengte en sterk in duelkracht. Vorig seizoen heeft Bladella aan den lijve ondervonden dat de snelle omschakeling een belangrijk wapen is van de roodwitten om bij balbezit razendsnel het vijandelijke doel op te zoeken. Het is aan de manschappen van Huub Vermeulen om daar goed op te anticiperen en daarmee de 'Sonse teleurstelling' te wreken.
Warm gekleed zit mascotte Teun de Kort van E1 zondagmiddag op de bank om het vaandelteam, samen met de blauwwitte aanhang, te versterken en aan te moedigen. Er staan belangrijke punten op het spel...!

 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven