Nieuws

Bladella - Reusel Sport ! !

www.bladella.nl
Het kan niemand ontgaan zijn: op de Smagtenbocht zondag de klassieker der Kempen Bladella - Reusel Sport. ‘We zijn er klaar voor wordt hard geroepen...’ We gaan het zien!!

Beide kemphanen hebben een matige reeks achter de rug. Het team van William Hoeijmans begon goed en plaatste zich in september (8 uit 4) daarbij in de outsiderrol. Het gelijkspel in Woensel en de twee 4-2 verliespartijen daarna tegen Nevelo en EMK plaatste de buurman zich weliswaar aan kop, maar wel van het rechter rijtje. De geelzwarte ambitie moest daarmee wat weggemoffeld worden.
De Tipmast Boys laten de laatste weken aardig veldspel zien, maar verzuimen zich telkens te belonen. Tenminste een doelpunt meer scoren dan de tegenstander is immers daarvoor nodig. Blauwwit vertoeft op een wankele 10e plek en daar hoort de ploeg niet. Vier punten achterstand op buurman Reusel Sport is teveel, toch...?!

Zelfvertrouwen
Na de winst van Reusel Sport op Nijnsel afgelopen zondag kopte het verslag: ´Reusel Sport klaar voor Bladella´. Het blauwwit verslag na de onnodige nederlaag in Dommelen sprak ook tevredenheid uit over het vertoonde spel van het andere kamp. De gemiste penalty in die partij bleef de formatie van Huub Vermeulen steeds achtervolgen. De drie punten gingen dus niet mee naar huis.
Ook het spelersprofiel van de teruggekeerde Reuselse verloren zoon Dave Hermans op amateurvoetbaleindhoven.nl laat weinig twijfel zien over de afloop van het burengevecht. ´Reusel Sport met een relatief jonge spelersgroep met veel kwaliteit en talent dingt mee om de prijzen.´ En of 2x winnen van Bladella voor geelzwart belangrijker is dan een prijs pakken antwoordt de snelle linkerspits dat dat een overbodige vraag is. ´Die zes punten zitten al in de achterzak! Dus op naar de prijzen.´ Het Reusels kamp blaakt van zelfvertrouwen, dat is duidelijk.
 
Sterker
Reusel Sport/Faes Group zou dus favoriet zijn. De geelzwarte groep is ten opzichte van vorig seizoen flink versterkt. Na zijn vreemdgaan bij PSV en Marvilde streek Dave Hermans weer op het thuisnest neer. Het middenveld kreeg een flinke kwaliteitsimpuls met de komst van spelmaker Brahim Hassounfi. Deze Belg kwam aanwaaien en heeft over de meet zijn technisch kunne o.a. laten zien bij VC Herentals, Overpelt, Oosterzonen, Zwarte Leeuw en in het Belgische futsal. En in de voorhoede zorgt vooral jongeling Tuur de Laat (19) - op dit moment met zijn 7 kruisjes achter zijn naam topscoorder in 3D - voor gevaar.

 Derby
De resultaten in deze derby’s zijn vaak onvoorspelbaar. Deze burenruzies kunnen bij de strijdende matadoren vaak ongekende krachten los maken. Deze partijen staan in ieder geval altijd garant voor strijd, passie en sensatie. Op het veld mag er een velleke tussen zitten.... De burenstrijd is deze keer in ieder geval in goede handen van de geroutineerde arbiter Peter van der Zwam Sr. uit Leerdam.
Reusel Sport en Bladella hebben de punten hard nodig. Dus strijd is verzekerd. Zoals gebruikelijk na afloop groot verbroederingsfeest: Feest in de tent!  
 

Programma

Voor Bladella 3, het team van Jeroen Schilders, stond om 12 uur een uitwedstrijd gepland. Met de medewerking van tegenstander Hapert 2 is deze wedstrijd omgezet en wordt nu om 11:45 uur op de Smagtenbocht al gespeeld. Jeroen is dus op tijd voor zijn huldiging. Ondertussen worden loten verkocht voor de gebruikelijke, ‘wereldberoemde’ fietsloterij. Behalve de fiets van de BITO, zijn ook het pakket van AH, de bierkaart, de dinerbon, twee Bladella-handdoeken, een WFC-bal en een setje glazen prijzen waarmee je ook heel laat nog thuis kunt komen....

Om 12:45 uur bijten de C-tjes van blauwwit en geelzwart de spits af in een voorwedstrijd tegen mekaar. De jeugd kan zich dan ook melden om zich te laten schminken en om herriemakers in ontvangst te nemen. Tegen 14:30 uur betreedt mascotte Tibbe Leijen van E6 als eerste de Bladella voetbaltempel. In de middencirkel wordt dan eerst clubicoon Jeroen Schilders door de voorzitter lof toegezongen.
En dan gaat het spektakel gebeuren. Ambiance verzekerd! Tot zondagmiddag!!


 

 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven