Nieuws

“De romp is als het voetstuk van een parasol”

www.bladella.nl
De B.T.O. op de vrijdagavond is weer begonnen. Fysiotherapeut Rob van Brakel, al jaren verbonden aan Bladella o.a. als verzorger, komt de jeugd helpen bij deze extra trainingen van de BTO.

9 oktober ook aandacht voor rompoefeningen bij BTO
Zo’n 50 spelers, van F tm C, zijn iedere twee weken aan het werk om met name hun techniek naar een hoger niveau te brengen.  Dat is niet alleen het leren van ‘de Neymar’ of ‘de Iniesta’, dat is ook traptechniek, techniek om een bal goed aan te nemen en techniek om gericht hard te schieten met beide benen. Het lichaam speelt daarin, zoals bij iedere sport, een belangrijke rol. Vandaar dat Rob van Brakel gevraagd is om komende vrijdag 9 oktober de groepen instructies te geven hoe zij voor een ‘steviger’ lichaam kunnen zorgen.
Romp- en stabiliteitsoefeningen, zo wordt dat genoemd. Rob doet dit graag voor Bladella, in samenwerking met Ludo Kaethoven* (Training Unit Bladel).

“De romp is te vergelijken met het voetstuk van een parasol. Hoe steviger die is, hoe meer energie je overhoudt voor de andere lichaamsdelen. Een stevigere romp zorgt ervoor dat je harder kunt schieten, hoger kunt springen et cetera. Je zet jezelf als het ware af tegen je romp”, aldus de eigenaar van Fysiotherapie Bladel. 
De organisatie hoopt dat de jeugdspelers vertrouwd raken met de oefeningen en het belang ervan inzien. Door de oefeningen vaker te gaan doen, bij wijze van spreken ook tijdens het TV kijken, werkt de jeugd aan een fitter lichaam, dat helpt om zich te ontwikkelen als voetballer.

* Ludo Kaethoven: Outdoor is Ludo’s middel name. Wereldwijd wordt hij gevraagd als instructeur. Zo heeft hij trackings in Canada, skitochten in Lapland en zeekajaktours in Chili begeleid. Ludo geeft al 30 jaar bokslessen en is personal trainer van diverse topsporters. 
 

 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven