Nieuws

Blauwwit versus geelzwart

www.bladella.nl
De bevestiging volgt op 1 juli: Bladella en Reusel Sport gaan weer samen in 3D uitkomen. Op 7 september, en de return op 26 april, gaat de burenstrijd vermoedelijk uitgevochten worden...

Poort op slot
De eerste vroege bezoekers van De Smagtenbocht op maandag 2 juni kwamen aan een gesloten poort die was ‘versierd’ met geelzwarte ballonnen. Een bord met de tekst ‘Wij zijn er weer’ verraadde dat het vreemde hangslotje van Reusels makelij moest zijn. Vroeg in de avond werd het Blaalse sportpark nogmaals aangedaan. Met een “’t hi wel lang geduurd’ grijns werd de bij de toegangspoort uitdagend op het asfalt (in geel en zwart) gekalkte koeiletters ontvangen. Reusel Sport is ‘eindelijk’ weer terug in de 3e klasse!
Dat beide doelen op het hoofdveld in de vijandelijke kleuren werden beklad was een stuk minder ludiek. Deze Reuselse verf bleek niet ‘afwasbaar’, zoals kennelijk bedoeld. (kan tweeërlei uitgelegd worden…) Het hoofdveld ligt er op dit moment daarom ‘doelloos’ bij. De gedemonteerde goals verblijven namelijk bij de spuiter om weer van een maagdelijk witte kleur voorzien te worden.
 
ACPI
De KNVB werkt vanaf het nieuwe seizoen met ACPI (Automatische Concept Poule Indeling). Dit houdt in dat clubs t/m de derde klasse ‘standaard’ in een competitie worden ingedeeld, zonder dat nog rekening wordt gehouden met de districtsgrenzen. De KNVB bestaat nu nog uit zes districten (West 1, West 2, Noord, Oost, Zuid 1 en Zuid 2). Het gaat dus veel vaker voorkomen dat clubs door de computer, ondanks hun wensen en voorkeuren, in een andere klasse worden ingedeeld. De KNVB denkt dat op deze manier de reisafstanden voor een groot aantal clubs beperkt kunnen worden, wat moet leiden tot kostenbesparingen.
 
Helmond of Tilburg
Wat dit voor Bladella inhoudt wordt pas op 1 juli duidelijk als de KNVB de indelingen bekend gaat maken. Schuift het speelgebied richting Helmond op (met bijv. clubs als Helmond, Helmondia en Braakhuizen) of moeten we het meer bij Nevelo, Spoordonkse Boys, Jong Brabant en NOAD in midden Brabant gaan zoeken. Dat laatste lijkt historisch het meest logische te zijn. Nog even afwachten of ‘de KNVB computer’ toch niet voor verrassingen gaat zorgen.
 
Derby’s op 7 september en 26 april..?
Vanaf komend seizoen worden de gebruikelijke wedstrijdschema’s in de A-categorie ook aangepast. Niet langer speelt in schema 14 speelnummer 1 de eerste wedstrijd thuis tegen speelnummer 14. En wat nog belangrijker is: de terugronde van wedstrijddag 1 is nu vastgesteld op zondag 26 april. Het lijkt erop dat deze wijziging vooral bedoeld is om een derby, én de return daarvan, op een gunstige tijdstip te kunnen laten spelen. Voorheen werd de terugwedstrijd van de eerste speelronde eind januari in de kou afgewerkt. Of Bladella tegen Reusel Sport daadwerkelijk op 7 september en 26 april gepland worden, wordt op 11 juli pas duidelijk als de KNVB de nummering bekend maakt voor de standaardteams.

klik hier voor de speeldagenkalender 2014/2015 senioren


 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven