Nieuws

Culumn: Vooruitgang

www.bladella.nl
Hoe ging dat vroeger? Je had een uitwedstrijd tegen Rood-Wit D1, je voetbaltas stond naast je bed, maar op zaterdagochtend werd je wakker door de regen die tegen de ruiten sloeg.

Het zal toch niet afgelast worden?
Als een bokkige kleuter die zijn speeltje ontnomen wordt, kleedde je je aan en fietste door de regen naar het kastje bij Café Zaal Van Bommel. De straten waren nog stil, de enige beweging kwam van de SRV-man met zijn wagen vol beschuit, pindakaas en pakken brinta. Terwijl jij de bui al voelde hangen, floot hij het hoogste lied.
Doordeweekse boodschappen, dagelijks aan huis! (2x)
Bij het aanplaklijstje werd je angst bevestigd. Een grote, zwarte streep door de wedstrijd van jouw team. Een dikke stift als dolksteek. Zwaar gewond fietste je huiswaarts. Dat de wielen van de SRV-wagen je tot je navel natspoten, voelde je al niet meer; het weekend was toch al vergald.
Leve de man van de SRV, van je hiep, hiep, hiep, hoezee!
Tegenwoordig gaat het anders. Op zaterdagochtend druk je vanuit je bed drie keer op het beeldscherm van je iPad en je vermoeden komt uit: de uitwedstrijd van F9 tegen Terlo is afgelast. Geen fietstochtje voor jongste, maar ook geen een-tweetjes met zijn ploegmaten, geen schijnbewegingen, geen mogelijke doelpunten.
De jongens nestelen zich bij hun moeder en mij in bed. Warm en droog kijken we samen naar de sportprestaties vanuit Sotsji, een enkele keer onderbroken door reclamefilmpjes van Albert Heijn en Kruidvat.
Kruidvat, steeds verrassend, altijd voordelig!
Leve de moderne techniek: Ik denk terug aan mijn fietstochtjes door druilige zaterdagochtenden en regenplassen. 
Ik mis de SRV-man.

Pieter Abrahams

 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven