Nieuws

De jubilarissen

www.bladella.nl
Het is een goede gewoonte om op de nieuwjaars-receptie clubmensen te eren voor hun clubtrouw. Zo heeft Bladella’s oudste lid, Piet Daniëls, al 70 jaren een sterk blauwwit hart!

25 jaar bij Bladella
Wenzel de Wit, Eric Couwenberg, Remco Jansen en Jan Hendrikx, mister jeugdvoetbalkamp en man van de wieleravondzesdaagse, zijn 25 jaar lid maar konden niet aanwezig zijn. ‘Veteraan’ Ruud Leermakers, al 14 seizoenen en met meer dan 400 wedstrijden in Bladella 1, nam plaats naast Dirk Brands die meer dan eens het eerste team vertegenwoordigde en ook naast Will van der Heijden, voorheen jeugdleider met spelinzicht en nu de kantineman in het bestuur en gewaardeerd jeugdscout.
 
40 jaar bij Bladella
Van de leden die 40 jaar aaneengesloten Bladella trouw bleven was alleen ijsmeester Jan Fiers afwezig. Ger Jansen is buiten het veld de rust zelve maar binnen de lijnen was deze kantinehulp vroeger onverzettelijk. Patrick Pijnenburg sloot zijn imposante voetbalcarrière in de A-selectie op 43 jarige leeftijd af en stond daarvan 15 jaar lang in Bladella 1. Toon van Gompel speelde ook een tijdlang in Bladella 1 en is nu nog heel actief  in de voetbalcommissies van zowel de jeugd als de senioren. Voor zijn ‘bindende’ kwaliteiten werd hij clubman in het jaar 2012.
 
Marius van Lierop, Gerard van Leeuwen en Ben Krekels zijn mannen van staal en geven nog ieder op hun eigenwijze wijze kleur aan Bladella. Marius, voorheen even ontvlambaar als zijn strakke schot, was met zijn Lenie tien jaar lang baas in de kantine en bezoekt nu zeer regelmatig de wedstrijdjes van zijn kleinzoon. Gerard van Leeuwen, nog steeds de man van de zondagsdienst en ook oud-bestuurslid besluit drie keer per week zijn wandeling met een bakske koffie in de kantine. Ben Krekels heeft met zijn talent veel geëtaleerd, is ook bij Bladella trainer/speler geweest, is nu alweer 13 jaar onder de pannen bij SDO, maar kan het toch niet laten zijn voetbalwijsheid ook op de Smagtenbocht te laten horen.
 
50, 60 en 70 jaar bij Bladella
Daarna kwam de categorie van de ijzersterken aan de beurt. Theo Egbers is 50 jaar Bladella-lid. Hij kwam van de Gelderse Hoef en moest op zondag drie keer naar de kerk. Dat, en een kwetsuur aan zijn rechterknie, zorgden ervoor dat hij allerlei andere taken op zich nam: kantineman, lid van het hoofdbestuur, jeugdleider en decennia lang brenger van Clubblad de Fakkel. Die taak van nieuwsbrenger, nu van het Jeugdblaaike en de digitale Fakkel, heeft hij nog steeds. Dat vrijgezel Theo werd geflankeerd door zijn twee fotogenieke nichtjes deed hem zichtbaar goed. Jan Duis, 60 jaar lid, heeft Bladella jarenlang, jammer genoeg op een afstand, gevolgd. Hij verzorgde thuis zijn vrouw Gerrie. Nu die is overleden, is het goed Jan weer meer bij de maandagmorgenploeg en bij de wedstrijden van het eerste aan te treffen. Zo kan Bladella haar leden ook ondersteuning geven. Jans voetbalcarrière was dan misschien niet helemaal geworden wat hij zelf gedacht had, slechts eenmaal in het eerste, maar het feit dat hij zolang en veel mogelijk bij de veteranen speelde, en dan altijd aanvoerder was, geeft aan dat Jan altijd een speciale clubman is gebleven.
 
Piet Daniëls
Zelden worden leden gehuldigd voor hun 70-jarig lidmaatschap. Piet Daniëls overkwam dat in deze vergadering. Zeker niet de speler die bij Bladella de meeste wedstrijden in het eerste speelde maar zeer waarschijnlijk wel de man die veruit de meeste wedstrijden van het eerste als supporter heeft gezien. Want als je zeventig jaar lang, nou ja, iets minder misschien 24 wedstrijden per seizoen ziet, kom je een heel eind. Zijn bezigheden in de kruidenierswinkel stonden lang actief voetballen in de weg maar hij was het wel die tot 1963 het snoepwinkeltje aan het veld aan de Sportparkstraat beheerde nog en volop verhalen van wedstrijden die daar gespeeld werden kan vertellen. En dat is nog maar weinigen gegeven.
 
Na deze uitgebreide maar terechte en zeer gewaardeerde huldiging van de jubilarissen, en ook de felicitaties en de bloemen voor hun partners, werd de avond afgesloten. De voorzitter dankte de aanwezigen nogmaals voor hun inzet voor de club, op welke manier dan ook, en hoopte met hen op een jaar vol gezondheid maar ook met sportieve successen voor eenieder, ook natuurlijk voor de Bladella-selectie. En daarna bleef het natuurlijk nog lang gezellig druk in het clubhuis aan de Smagtenbocht.
2014-02-17

Nieuwjaarsreceptie 2014


 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven