Nieuws

Column: Taak (F9 kampioen)

www.bladella.nl
In het pupillenelftal van onze jongste speelt één meisje. Ze heet Femm, een goede naam voor een meisje. Voor de laatste seizoenswedstrijd, uit tegen Casteren F2, ... 

... nam coach Adrie haar even apart. "Vandaag voorin blijven spelen, probeer er maar eentje te maken."
Femm is de enige speler van F9 die nog geen competitiedoelpunt had gemaakt. F9 is vorige week glorieus kampioen geworden met een doelsaldo waar de Rabobank de hik van krijgt, maar Femm had het net nog niet laten bollen.
Het zit ook niet opgesloten in haar spel. Ze deinst een beetje terug als  tegenstanders in volle ren op haar afkomen. Die zijn dan ook vaak al zes jaar, soms zelfs zeven. Haar taak in F9 ligt ook niet in een bloktackle of een fraaie solo. Ze heeft een andere rol. 
Het gebeurt als F9 opeens achterover moet leunen. Of zelfs per ongeluk met 0-1 achterkomt. Dat zijn de momenten van Femm. Dan gooit ze haar blonde paardenstaart in de strijd, een vrouwelijke oogopslag.
Het is als Carice van Houten die zich meldt op de filmset. Net als de regisseur die opeens meer kleur op de wangen krijgt en de cameraman die meer registreert, wordt er door de jongens na de tegengoal met meer energie afgetrapt. De tegenstander wordt met extra scherpte opgezocht. F9 kan ineens weer overrompelen. De jongens herstellen de schade en schieten verschroeiend, omdat het meisje kijkt.
Het team van jongste won ook de laatste wedstrijd, met 0-12. Ze kwam er een paar keer dichtbij, maar Femm scoorde niet. Toch stapte ze met een tevreden lach van het veld. De  taak was volbracht: haar jongens waren kampioen.

Pieter Abrahams



 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op zaterdag 18 mei is er weer feest bij Bladella. Sinds 1997 is supportersclub WFC Wa’n Fan Clubje actief. En dat moet gevierd… Lees verder »
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven