Nieuws

Cas Vosters ziet zijn droom uitkomen

www.bladella.nl
Pas vanuit de jeugd overgekomen is Cas Vosters al uitgegroeid tot een solide kracht in de defensie van koploper Bladella.

Vertrouwd met de hoofdmacht van Bladella was Cas Vosters reeds. Als supporter ging hij geregeld naar de wedstrijden van de blauwwitten kijken, thuis en uit. “Van kleins af aan was het altijd mijn droom het eerste van Bladella te halen”, zegt de 18-jarige verdediger, die zijn wens zag uitkomen en nu ook nog eens koploper is met de derdeklasser. “Het was best wel een verrassing toen ik voor het eerste competitieduel hoorde dat ik tot de basis behoorde. Maar ik was er erg blij mee.”

Op 9 september 2012 mocht Vosters voor het eerst aan het grote werk ruiken toen hij in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Theole in de ploeg kwam. Na dat debuut volgden vorig seizoen nog enkele invalbeurten bij het vaandelteam, dat uit de tweede klasse degradeerde.  Vosters: “Ik kon vervolgens kiezen om nog een jaar bij de A-junioren te blijven of de stap naar de selectie te maken. We hadden een superleuk team en met Peter Cosijns een goede trainer. Hij is tevens assistent-coach bij het eerste. Ik had nog een gesprek met hem en koos toen voor de selectie, want dat is wat ik altijd heb gewild.”

Door het vertrek van Max Jansen naar De Valk was er een vacature in het hart van de defensie. Voor Vosters bood dat perspectieven en de jonge Bladelnaar overtuigde in de voorbereiding de nieuwe trainer Jasper van Hoof van zijn kwaliteiten. “Ik vond het wel jammer dat Max vertrok, hij is een erg goede voetballer. Ik speel centraal achterin met aanvoerder Ruud Leermakers. Ik moet als mandekker de spitsen uitschakelen en Ruud verzorgd de opbouw. Ik moest in het begin wel wennen aan het hoge tempo en het gaat er in de derde klasse ook een stuk fysieker aan toe dan bij de jeugd. Het is toch best een grote stap van de A1 naar het eerste, maar ik ben heel erg tevreden over hoe het tot nu toe gaat.”

Vosters vond snel zijn draai en scoorde nog elke wedstrijd een ruime voldoende. Uit een scrimmage na een hoekschop maakte hij ook nog eens de winnende 2-1 tegen Heeze. Zijn opa, Jan Vosters, verdedigde vijftien jaar het doel van HMVV. “Vanaf de jeugd komt hij vrijwel altijd naar mijn wedstrijden kijken. Ik voetbal al vanaf de F-pupillen bij Bladella en was ook een tijdje middenvelder, maar centraal achterin is mijn favoriete plek. Een minder punt van mij is mijn balbehandeling, daar moet meer snelheid in komen. Een sterk punt is mijn spelinzicht. Ik weet waar ik moet lopen en heb mijn lengte mee in de kopduels.”

Vosters is bezig aan het derde jaar van de studie Sport en Bewegen in Tilburg en verzorgt als stagiair gymlessen op de Bladelse basisscholen de Toermalijn en de Mariaschool. Hij is tevens ober bij de Tipmast, de hoofdsponsor van Bladella. “Ik werk daar al een tijdje, op vrijdag- en zaterdagavond en voorheen ook op zondagen. Ik krijg nu elke week de boodschap dat het fijn zou zijn als we met Bladella de drie punten binnenslepen.”
Dat lukt vooralsnog aardig. Morgen kan Bladella thuis in de topper tegen de nummer drie Oirschot Vooruit de periodetitel veroveren. Vosters: “Dat zou mooi zijn, maar het belangrijkste is dat we ons als team blijven ontwikkelen dit seizoen.”

bron: Pascal Snijders (Eindhovens Dagblad)


 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven