Nieuws

Eerste nederlaag: Rood Wit V - Bladella 3 - 2

www.bladella.nl
In een meer spannende dan goed gespeelde wedstrijd waren de roodwitten na 90 minuten het meest gelukkig. Ondanks deze nederlaag blijft Bladella wel koploper.

Na zeven gespeelde wedstrijden blijft Bladella koploper in de derde klasse D maar het team van Jasper van Hoof incasseerde afgelopen zondag wel zijn eerste nederlaag. De echte winnaar was het publiek, en natuurlijk mascotte Luuk Kraaijvanger, dat twee enthousiast spelende ploegen zag die beide voor de winst bleven gaan.
 
Bladella op voorsprong
Op deze herfstachtig zondag was het goed toeven op de knusse tribune van Rood Wit V in Veldhoven. Beide ploegen waren vanaf het begin duidelijk aan elkaar gewaagd. Veel spel op het middenveld dus en in het eerste kwartier kregen alleen Hamid Salhi van Rood Wit en Joris Evers van Bladella gelegenheid voor een schot maar de keepers waren op hun post. In de 15de minuur kwam Bladella wel op voorsprong door een schuiver van Joris Evers voorbij een grabbelende Rood Wit- keeper na een voorzet van Anel Selimovic: 0 – 1.  
 
Snelle voorwaartsen
Ondanks het aandringen van Bladella liet Rood Wit V zich niet terugzetten voor eigen doel. Daardoor was er veel middenveldspel met flipperkastvoetbal en de daarbij horende lichte blessures. Dat werd doorbroken toen in de 30ste minuut over rechts Rood Wit-speler Stef Fasen met een snelle uitbraak de al even snelle Stef Schellekens bij de tweede paal liet scoren: 1 – 1. Bladella probeerde ook op afstand van het eigen doel te voetballen. De opbouw van het spel van beide ploegen was matig en er werd veel balverlies geleden. Genieten was het wel van een prachtige diagonale pass van Geert van Overbeek die in de 40ste minuut op links bij Ard Kneefel terechtkwam maar diens schot werd door de keeper bekwaam gestopt.
 
Naar een gelijkspel?
Supporters trokken in de rust de conclusie dat twee ploegen elkaar in kwaliteit niet veel ontliepen en dat de gelukkigste partij waarschijnlijk zou winnen, als er al een winnaar zou komen. Na 10 minuten in de tweede helft joeg Nigel Kempers de bal voor Rood Wit uit een vrije trap fraai in de bovenhoek: 2 - 1. Met de wissels van Pim van Erp voor Tom Ansems en Dennis Swaans voor Ard Kneefel hoopte trainer Jasper van Hoof de druk op het doel van Rood Wit te vergroten. In de 65ste minuut ontsnapten de blauwwitten aan een penalty en drie minuten later kreeg Ruud Leermakers wel de kans om van elf meter toe te slaan: 2 – 2.
 
Om de eerste plaats
Daarna begon een slotoffensief van Rood Wit en bij Bladella was het motto dan ook: Weg is Weg. Geen middenveldspel meer dus maar van beide zijden kwamen lange ballen om de eigen voorwaartsen te bereiken. Voor Rood Wit kwam die mogelijkheid in de 79ste minuut toen Jos Vreugdenhil even aan de aandacht van de Bladella-verdediging ontsnapte en vanaf de punt van het 16-metergebied diagonaal scoorde: 3 – 2. Toen zette Bladella nog een keer alles op alles maar tot doelpunten kwam het niet meer. Door de nederlaag van nummer twee Oirschot Vooruit bij Heeze blijft Bladella aan kop maar zal die plaats aanstaande zondag juist tegen Oirschot moeten verdedigen en daarmee ook de eventuele winst in de eerste periode. Spanning volop dus.

Verslag RW-site en klik hier voor het fotoverslag van de digitale Trompettercup
2013-10-28

Rood-Wit - Bladella 27 okt. 2013


 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven