Nieuws

Zaterdag optreden van Nederlands kampioen!

www.bladella.nl
Ter voorbereiding op het Nederlands en Europees Kampioenschap voor Drum & Bugle Corps in september, is showkorps Juliana uit Middelburg vanaf woensdag op trainingskamp in Bladel.

Nederlands kampioen
Een drum & bugle corps is een Amerikaans georiënteerde showkorps, dat een flitsende show op de grasmat brengt. De deelnemers lopen niet in blokjes, maar volgens een indrukwekkende choreografie. De muziek wordt gecombineerd met grote visuele effecten. Eerder deze zomer verzorgde het korps al diverse mooie optredens in Italië en werd er zilver behaald op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Juliana is regerend Nederlands kampioen en behaalde vorig jaar een vijfde plaats op het EK. Zaterdag rond 16:00 uur verzorgt het korps een optreden op het hoofdveld van Bladella.
 

Vierde keer
Juliana, met 50 man/vrouw sterk, repeteert vanaf woensdag tot en met zaterdag op de velden van Bladella. De ritmische klanken benevelen deze dagen de Bossingel en omgeving. Dit ter voorbereiding op het Nederlands én Europees kampioenschap voor showkorpsen welke in september worden gehouden in resp. Dordrecht en Kerkrade. In 2012, 2010 en 2006 was Juliana ook al bij Bladella te gast.
Voor voetbalbegrippen een bijna semiprofessioneel showkorps dat het jaar door wekelijks driemaal repeteert en in de laatste weken voor de kampioenschappen liefst vijf avonden.
 

Juliana
Het korps waar Juliana in 1933 mee begon, is via verschillende metamorfoses door de jaren heen uitgegroeid tot het Juliana Drum & Bugle Corps. De afgelopen jaren heeft Juliana weer op en top laten zien zich prima thuis te voelen in deze stijl. Met een show die ieder jaar weer door eigen mensen in elkaar wordt gezet, is Juliana altijd een graag geziene gast op nationale en internationale evenementen. Ook op de wedstrijdvelden doet Juliana het zeker niet onverdienstelijk. Afgelopen jaar werd voor de derde maal op rij het Nederlands kampioenschap voor showkorpsen gewonnen! Ook tijdens de Europese Drumcorps Kampioenschappen deed Juliana het niet onverdienstelijk. Er werd een mooie vijfde plek behaald. De show die Juliana dit jaar op het veld brengt is een eerbetoon aan Leonardi da Vinci. In 'Leonardo's Legacy' neemt het korps het publiek mee in Da Vinci's chaotische manier van denken en creëren, langs zijn ontdekkingen en successen en naar zijn dromen over de toekomst om uiteindelijk uit te komen bij het enorme erfgoed dat hij heeft nagelaten.
 

EK-show op hoofdveld
Bladel en omgeving kan zaterdag genieten van een wervelde nieuwe show van dit Europees vermaard Drum & Bugle Corps. Deze 'generale repetitie' van de EK-show begint om pm 16.00 uur. Muziek en show liefhebbers zijn van harte welkom bij dit optreden van dit bijzonder showkorps ter afsluiting van hun driedaags trainingskamp in Bladel.
 
Bladella wenst Juliana heel veel succes op het komend NK en EK!

 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven