Nieuws

Column: Seniorenlijders, huur een ZZT'er in!

www.bladella.nl
Wie kent hem niet, De ZZP’er? De Zelfstandige Zonder Personeel. De werknemer van onze tijd. Overal inzetbaar, aan het werk op de meest onmogelijke tijden en plaatsen, zonder extra kosten.

Bij de lagere senioren van Bladella is de ZZT’er opgedoken. Interesse?
 
De ZZT’er, de Zelfstandige Zonder Team. Vorige week was ik uitgenodigd bij Frans Stoeldraaijers, op de barbecue als afsluiting van zijn periode als voorzitter van WFC Bladella, de supportersclub. Er zijn minder goede redenen om je voetbalvrienden bij elkaar te roepen. Willi Vialli was ook uitgenodigd, als bestuurslid van WFC, maar hij kon er niet bij zijn. Helaas. Het moet gezegd worden Willi, over mensen die er niet bij zijn is het makkelijk praten. Dat deden we dus ook, ik ben gewoon eerlijk. Al pratend over Willi dus, kwam ter sprake dat die Willi in het afgelopen voetbalseizoen wel gevoetbald had maar niet aan één of ander team gebonden was geweest. Niet zo vreemd voor hem, hij is al wel meer wel meer uitgezonden. Maar al snel bleek, volgens mijn goed ingelichte bronnen, dat bij Bladella ook Henrie Kneefel en Toon van Gompel in dezelfde positie verkeerden. Ook zij waren dit seizoen ZZT’er. Ik snapte er in het begin niet veel van, maar wel was ik er zeker van dat Toon en Henrie onze nationale trots, of wat daarvoor doorgaat, geen half jaar in Afghanistan hoog gehouden hadden. Al snel werd me duidelijk waarom zij met Willi, en ook nog anderen, in het rijtje ZZT’ers stonden.
 
Het bleek dat deze gasten, het zouden er ondertussen al wel twaalf of dertien zijn, zichzelf en hun voetbalkunsten afgelopen seizoen op zondagmorgen verhuurden aan teams waarvan er, meer dan behoorlijk veel, spelers waren die zich vanwege medische of andere door hen geldend geachte omstandigheden hadden afgemeld en de leider dus weer eens lijder is geworden. Om bij de spelers van A2 en A3 weer niet hun zaterdagnachtroes te storen - je bent jong en je wilt alles meemaken - kon die seniorenlijder al snel op de gedachte komen de Bladella-senioren-noodlijn te bellen. En dan krijgt hij bijvoorbeeld Henrie, Toon of Willi met zijn team mee op de voetbalzondagmorgen. Je kunt het slechter treffen, lijkt me.
 
Ik ken de namen van de andere ZZT’ers niet maar wanneer ze van het zelfde kaliber zijn als de drie genoemde heren kan ik me voorstellen dat de leiders van lagere seniorenteams bij gebrek aan voldoende capabel personeel al snel aan de telefoon hangen voor de ZZT-noodlijn. Die gastspelers zijn dan misschien wel grijs of kaal, of beide, en niet meer zo snel, ze zijn er in ieder geval op zondagmorgen al wel op tijd aanwezig. Ze hebben uitstraling, in en buiten het veld,  ze laten iedereen beter voetballen en hebben zelf ook nog eens veel voetbalplezier op die zondagmorgen.
 
Dus seniorencommissie lagere elftalen, een prima zet om de ZZT’ers een kans te geven om hun wisselende diensten in te passen. En wat Willi Vialli betreft, hij kan in Bladel zijn diensten heel goed kwijt, daarvoor hoeft hij echt niet naar het verre, vreemde en gevaarlijke Uruzgan. Welkom bij Bladella!!!
 
Naschrift seniorencommissie
Het is wel zo dat deze ZZT-ers te boek staan als ‘actief lid’ (met spelerspas e.d.) en dus de volledige contributie moeten voldoen voor misschien maar een paar wedstrijdjes ballen, maar dat is hun eigen keuze!


 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven