Nieuws

Zwaluw VFC - Bladella 5-1

www.bladella.nl
Misschien was de uitslag wel wat geflatteerd, duidelijk werd dat Bladella zijn plaats moet kennen. Voorlaatste Zwaluw was effectiever in het veldspel en wist doeltreffender af te ronden.

En toevallig gaat het daar om bij het voetballen.
 
Een lijst van afwezigen
Aan de zijlijn stond bij het begin van de wedstrijd een zevental geblesseerde en/of geschorste eerste-elftalspelers. Coach Norbert Rebsch had dus grote moeite om een kwalitatief capabel team in het veld te brengen. Hier een greep uit zijn oplossing: Jeroen Schilders, 39 jaar, stond centraal in de achterhoede. Aan de rechterkant stond de 17-jarige jongeling Dennis Swaans. (Het had zijn zoon kunnen zijn.) Op het middenveld speelde de nog steeds licht geblesseerde Niels Hendriks en in de voorhoede deed Tom Ansens zijn uiterste best maar kon geen echt gevaar stichten. Als de vaste waarden voor de ploeg het dan, zoals zondag, laten afweten in de wedstrijd tegen de directe concurrent, tja, dan gooi je je handen wel eens moedeloos in de lucht.
 
Een vlotte start
Toch begonnen beide degradatiekandidaten enthousiast aan de wedstrijd. Al na twee minuten had de stand 1 – 1 kunnen zijn. Het beloofde daarmee een gelijkopgaande en open strijd te worden. Maar na 10 minuten kopte Zwaluw-speler Luuk van Gerwen uit een vlotte voorzet in de uiterste bovenhoek: 1 – 0. In de 15e minuut keerde de Zwaluw-doelman een vrije trap van Jeroen Schilders maar drie minuten later redde Dennis Swaans van de Bladella-doellijn. Zo waren er dus in het eerste half uur aan beide zijden kansen. Uit een goede combinatie schoof Joris Hermans na 22 minuten beheerst met een schuiver de 1 - 1 binnen. Het spel golfde op en neer, zonder al te veel directe mogelijkheden. Maar na 40 minuten stond het 2 - 1 door weer een magnifieke kopbal (zo eentje maakt hij echt nooit meer) van Zwaluw-speler Mehmet Alp. En toen gebeurde er weer iets waar Bladella patent op lijkt te hebben, een tegendoelpunt op een zeer ongelukkig moment. In de 45ste minuut kopte weer Luuk van Gerwen de 3 – 1 binnen na duidelijke fouten in de blauwwitte verdediging.
 
Bladella gebroken in de tweede helft
Ook de tweede helft begonnen beide ploegen, het moet gezegd worden, weer open en enthousiast. Voorlopig kwamen er geen doelpunten maar wel veel blessures en zelfs een door toedoen van ‘Pietje’ Mvubu afgebroken cornervlag. In feite speelde Bladella na de 3 – 1 stand ook enigszins als gebroken. Helemaal toen doelman Paul Dijkmans in de fout ging en de bal tegen een Zwaluw-speler trapte waardoor die bal meteen in het doel caramboleerde: 4 - 1. Het in het veld komen van de erg jeugdige vervangers Cas Vosters en Ibou Bot bracht de gemiddelde leeftijd van Bladella naar beneden maar had geen invloed op het bedenkelijke spelpeil en al helemaal niet op de score. In de 87ste minuut werd het dan uiteindelijk 5 – 1 maar dat doelpunt telt dus alleen maar voor de statistieken.
 
Nog twee wedstrijden
Nee, de onderste plek wordt nog steeds door de blauwwitte ploeg bezet, voorlaatste Zwaluw vliegt drie punten verder weg. Daarmee wordt het bijna onmogelijk rechtstreekse degradatie nog te ontlopen. Er zijn nog twee wedstrijden: zondag staat de uitwedstrijd tegen PSV-amateurs aan de Herdgang op het programma. Op de laatste speeldag, 12 mei, komt deze ploeg uit Vught, Zwaluw VFC, bij Bladella op bezoek. Hopelijk kan de ploeg de teleurstellende eerste wedstrijd doen vergeten en kunnen de supporters samen met de spelers het verdriet enigszins vergeten door een gezellig samenzijn op het kantine terras. U bent daarbij van harte uitgenodigd. 
2013-04-28

Zwaluw VFC - Bladella 5 - 1


 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op zaterdag 18 mei is er weer feest bij Bladella. Sinds 1997 is supportersclub WFC Wa’n Fan Clubje actief. En dat moet gevierd… Lees verder »
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven