Bladella 9

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
22-03-2015 09:45 Bladella 9 Unitas'59 12 Maas, T.B.J.… (+2) 10-0

Doelpuntenfestijn

Vandaag staat er na twee late uitwedstrijden in de afgelopen weken weer eens een thuiswedstijd op het programma. En voor onze begrippen is dat op een ‘normale’ tijd. We nemen het op tegen Unitas’59. Zij staan in onze competitie stijf onderaan. Dat zegt natuurlijk niets want in de heen-match hebben ze ons toch – onnodig – twee punten weten af te snoepen. GBL wil dat vandaag zeker niet laten gebeuren en heeft weer stevig ingekocht: Joris Tuns, Erik Holleman, Jan Verhoeven, Ruud van de Schoot en opnieuw Junior Elvis (kan net zo goed vast in ons team komen) zijn de versterkingen die ons vandaag de drie punten op moeten leveren.

Eigenlijk zijn de drie punten al voor aanvang van de wedstrijd een feit. Het is triest om te zien dat wij niet de enigen zijn die moeite hebben om spelers bij elkaar te krijgen om een potje te kunnen voetballen. Unitas heeft vandaag slechts tien spelers kunnen mobiliseren om naar Bladel af te reizen. En aangezien de scheids van dienst eist dat er op z’n minst een grensrechter moet zijn om de wedstrijd aan te kunnen vangen, offert Dextro Jo zich maar op om deze taak bij onze tegenstander waar te nemen. Buitenspel kunnen we vandaag dus ook niet staan…
Het komt dus ook niet als een verrassing dat het spel slechts een eenzijdig beeld laat zijn: wij in de aanval, Unitas vol op de verdediging. Toch hebben we de grootste moeite om een doelpunt te maken. Pogingen van Joris en Joris (Spooren en Tuns) stranden in schoonheid of belanden niet eens tussen de palen. Bij een schot van Joris (Tuns) moeten we de bal zelfs terug gaan halen op het zwembad (en dat terwijl we toch echt op kunstgras aan het voetballen zijn). Het is captain TwanSam die laat zien hoe het wel moet. Na een mooie voorzet vanaf rechts wipt hij leep de bal over zijn tegenstander heen en schuift hij de bal in de korte hoek binnen. Briljante goal die door pa van Sambeeck volledig gemist wordt doordat hij in plaats van zoonlief aan te moedigen naar een onbenullig potje voetbal ;-) op het andere veld staat te kijken. Nu gelooft pa nog steeds niet dat TwanSam de laatste weken in topvorm steekt en de ene na de andere prachtige goal maakt. Hoe dan ook, we staan met 1-0 voor.
Nu de nul eenmaal van het bord af is gaat het snel. Na een stuk of zes vergeefse pogingen weet Tuns eindelijk zijn gewenste doelpuntje te maken. Na een schijnbeweging naar binnen passeert hij zijn tegenstander buitenom. Vervolgens legt hij met een schitterende lob de bal in het netje achter de vijandelijke doelman: 2-0.
Vervolgens is het de beurt aan Ruud van de Schoot. Hij is tijdens een aanval vanuit de verdediging mee naar voren gekomen en weet met een mooi schot onder de keeper van Unitas door ons derde doelpunt aan te tekenen.
Ook een volgende gastspeler doet een duit in het zakje. In een aanval over links waarbij ook Junior Elvis betrokken is maakt Erik Holleman er uiteindelijk 4-0 van.
Dat niet elke aanval een doelpunt oplevert bewijst TwanSam. Een nagenoeg open piek verdwijnt ruim naast het doel. En dát ziet pa dan natuurlijk weer wel!
Aan de overzijde van het veld is Nestor inmiddels door al zijn gymnastiek oefeningen heen. Hij staat de blauwbekken van de kou en heeft in het hele eerste bedrijf niet eenmaal in actie hoeven te komen. Hij is wel toe aan een warm bakkie thee, maar niet voordat TwanSam de ruststand middels een prima kopbal op 5-0 heeft gebracht. Pa? Die zit al lang en breed in de kantine…..

Nu hebben we de afspraak dat we bij elk tegendoelpunt per speler een bedrag doneren in de feestpot en dat daarnaast Nestor en Slof ook nog eens de voor-doelpunten sponsoren. Als stoere mannen melden Nestor en Slof dat ze hun bijdrage respectievelijk verdubbelen en verdrievoudigen als we de 10 halen vandaag (zonder tegendoelpunt). Mooi vooruitzicht wat meteen tot een teleurstelling leidt als Unitas komt melden dat ze eigenlijk geen zin hebben om de tweede helft nog aan te vangen. Ze zijn opnieuw, door een blessure, een speler kwijt geraakt en hebben er nu dus nog maar negen over. Om onze bonus toch veilig te stellen wordt er gepraat als Brugman en wordt Unitas alsnog overtuigd om de wedstrijd uit te spelen, zij het voor slechts 35 minuten maximaal. We moeten dus haast maken.
Junior Elvis, als vervanger van TwanSam in de spits geposteerd, geeft het goede voorbeeld. Kort na elkaar weet hij twee doelpunten te maken. De ene is een eenvoudig binnentikkertje na goed voorbereidend werk van Joris, de andere is een mooie aanval over links waarbij Elvis op de juiste plaats staat om binnen te knallen: 7-0.
GBL spreekt langs de lijn gekscherend met Elvis af dat hij wordt gewisseld als hij er drie gemaakt heeft. Vijf minuten later moet de daad al bij het woord gevoegd worden als Elvis opnieuw op de juiste plaats staat om een goedlopende aanval af te ronden: 8-0.
Nu is het de beurt aan de laatste gastspeler die nog niet gescoord heeft. Motor op het middenveld Jan Verhoeven, vaak aan het begin van een aanval staand, komt nu zelf een keer in schotpositie. De bal vliegt langs de arme keeper van Unitas in de verre hoek binnen: 9-0.
Op TwanSam na lijkt het erop dat vandaag het maken van doelpunten alleen maar is weggelegd voor onze gastspelers. Schoten van Roykuh en Wielen zijn ver uit de richting of raken de vijandelijke doelman of de paal. Uiteindelijk is het Erik Holleman die ervoor zorgt dat onze bonus wordt geïncasseerd. Met een prima schot tekent hij de 10-0 aan.
Voor Unitas is dat meteen het signaal om er bij de goed leidende scheidsrechter op aan te dringen de wedstrijd maar te beëindigen. Aldus geschiedde.

Met drie punten en een fikse bonus in the pocket zoeken we de douches maar op. We hebben – met enig medelijden voor onze tegenstander – onze overtalsituatie vandaag op een relatief eenvoudige wijze om kunnen zetten in een doelpuntenfestijn.

En aangezien we voortijdig gestopt zijn hebben we tijd over voor het drinken van een extra pintje om dit te vieren.
Proost!
Door: Jos Cosijns , 22-03-2015 00:00
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven