Bladella 9

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
15-03-2015 13:00 Marvilde 8 Bladella 9 Limpt, M. van 2-3

Teamsport

Om te beginnen: voetbal is een teamsport. Dit betekent dat je met een team tracht een wedstrijd te winnen door voor elkaar door het vuur te gaan. Bij een teamsport laat je elkaar niet in de steek, want door afwezigheid laat je je medespelers in de kou staan. En dat laatste is precies wat ook deze zondag weer gebeurde. Het is alom bekend dat we dit seizoen over weinig spelers beschikken en tóch lopen er nog altijd lieden bij die alleen aan eigenbelang denken en dus niet aan dat van het team! Ook op het laatste nippertje afmelden hoort daar bij. Wie de (voetbal)schoen past trekke hem aan….
Wat mij betreft bereiken we vandaag het dieptepunt van dit seizoen. Vijf minuten voor vertrek staan we nog maar met tien spelers. En dat is inclusief de vier gastspelers die GBL al heeft weten te strikken! Het is dat Pieter Hooijen te elfder ure nog een aantal van zijn maten weet op te trommelen zodat we toch met een volwaardig elftal op Marvilde, tegenstander van vandaag, aan kunnen.
Trieste balans van vandaag: 7 gastspelers en 6 van het eigen team. Enkele weken geleden schreef ik al: ‘het moet niet gekker worden’, dat doet het dus wel.
Bij voorbaat enorme dank aan Peter Bons, Junior Elvis, Bart Vromans, Pieter Hooijen, Jeroen Baselmans, Steven van Zuilichem en John Seuntiens.

Ondanks het gepuzzel om een sluitende opstelling te krijgen staat het bij ons vanaf het eerste fluitsignaal goed. Het duurt niet lang of we krijgen enkele kansjes. Eerst wordt TwanSam over links diep gestuurd. Zijn voorzet blijft in een scrimmage liggen en levert verder niets op. Een schot van 30m van Peer Bons vliegt rakelings langs en een doorbraak van John Seuntiens eindigt op de keeper van Marvilde. Marvilde doet er alles aan om onder onze druk uit te komen, geholpen door de scheidsrechter die slechts één richting in wil fluiten: overtredingen van Marvilde wuift hij weg, een klein duwtje van onze zijde wordt direct bestraft met een vrije schop. Maar de man in het zwart, vandaag in het geel gestoken, kan niet voorkomen dat de beste kansen voor ons blijven. Tot tweemaal achter elkaar krijgen we een corner. De eerste levert niets op maar bij de tweede weet Peer Bons zijn kruin tegen de bal te plaatsen: 0-1, terecht!
Voor Peer is dit een nieuwe ervaring. Naar eigen zeggen is dit het eerste doelpunt in zijn lange carrière dat hij met zijn hoofd maakt!
Na onze voorsprong lijken we wat gas terug te nemen (of is het Marvilde dat nu werkelijk gaat aanzetten) en dienen zich de eerste kansjes voor onze tegenstander aan. Zij weten echter niet dat Nestor al weken een hotline heeft met het engelen-uitzendbureau. Vandaag zit er weer eentje op de lat die tot tweemaal toe in actie moet komen om een doelpunt van Marvilde te verhinderen. Maar niet alleen het engeltje, ook Nestor en zijn gelegenheidsverdeding staan hun mannetje. Ondanks dat kunnen we niet voorkomen dat we naar de thee gaan met een gelijke stand. Een voorzet vanaf rechts wordt door onze complete verdediging gemist en bij de tweede paal staat de spits van Marvilde klaar om vrij binnen te schieten: 1-1.

Na rust blijkt ook Marvilde last te hebben van het gebrek aan teamgeest. Zij missen in het tweede bedrijf ineens vier spelers die ook menen dat een voetbalwedstrijdje in Eindhoven niet doorgaat als zij niet aanwezig zijn. Voor ons betekent dat dat we het tweede bedrijf duidelijk de bovenliggende partij zijn. Zeker als blijkt dat er bij de elf overgebleven spelers van Marvilde er ook nog eens twee bij lopen die zodanig geblesseerd zijn dat ze normaal gesproken de wedstrijd niet meer zouden voortzetten.
Een en ander resulteert voor ons in een aantal vlijmscherpe aanvallen en dito schoten op het vijandelijke doel. Zonder het gewenste resultaat overigens. Het is uiteindelijk opnieuw Peter Bons die voor de tweede maal voor een verdiende voorsprong zorgt. Wielen heeft de bal achterin onderschept en gooit hem over het hele veld heen naar voren. Het is Peter die gelooft in de bal en er achteraan gaat. Hij is eerder bij het leder als de uitkomende keeper en weet de bal zodanig te beroeren dat deze langs de keeper, tergend langzaam op het doel af rolt. Peer, voldaan als hij is van zijn actie, realiseert zich te laat dat hij misschien beter achter de bal aan had kunnen blijven lopen om hem definitief het laatste zetje te geven. Gelukkig voor hem – en voor ons – heeft de bal precies genoeg snelheid om via de binnenkant van de paal het net te vinden: 1-2.
Bij Marvilde zien we een volgende speler hinkepoten. Ook de scheids heeft dat gezien en besluit onze tegenstander een helpende hand toe te steken. Zo keurt hij een volkomen legale goal van Junior Elvis af omdat deze tegen de keeper zou zijn opgesprongen binnen de 5-meter. Overduidelijk was dat het eerder andersom was. Protesteren helpen ons niets, in tegendeel, het levert Peer Bons zijn tweede nieuwe ervaring van de dag op: hij wordt getrakteerd op geel. Dat is wel eens eerder gebeurd maar dat hij hierdoor tien minuten langs de kant moet plaatsnemen is nieuw voor hem!
Het is nog niet gedaan met de scheidsrechterlijke dwalingen. De goede man ziet werkelijk niets van de overtredingen die Marvilde begaat. Een overtreding op Pieter Hooijen, overduidelijk binnen de zestien en dus een penalty, wordt buiten het strafschopgebied gelegd (blijkbaar was het laatste kootje van de linker pink van Pieter er niet binnen).
Ondanks ons overwicht lukt het Marvilde met een van hun sporadische aanvallen toch nog om langszij te komen. Omdat wij te veel naar voren willen voetballen, vergeten we te verdedigen. De Rechter flankspeler van Marvilde profiteert hiervan en schiet beheerst de gelijkmaker binnen: 2-2.
Voor ons is dat het sein om aan een slotoffensief te beginnen. Met succes! TwanSam (door de aanwezige supporters (!) later uitgeroepen tot man-of-the-match) wordt op links diep gestuurd. Op topsnelheid en met een uiterste krachtsinspanning haalt hij de bal net voor de achterlijn en geeft hem in één tijd voor. De vijandelijke doelman is zo verrast dat hij over de bal heen duikt. Dit geeft bij de tweede paal Bart Vromans de gelegenheid om voor een leeg doel binnen te tikken en hiermee een 2-3 overwinning veilig te stellen.

Al met al hebben we vandaag – vrij onverwacht – terecht drie punten behaald, voornamelijk dankzij alle gastspelers die ons uit de brand hebben geholpen. Want als je op een gegeven moment met 7 spelers van een ander team in het veld staat, kun je niet echt zeggen dat dit een overwinning van Bladella 9 is. Hoe dan ook, drie punten is drie punten en over een paar weken is iedereen weer vergeten hoe die punten behaald zijn.
Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen……om met ons eigen team de drie punten op te halen, wel te verstaan!
Door: Jos Cosijns , 15-03-2015 00:00
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven