Bladella 9

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
19-10-2014 10:00 EFC 12 Bladella 9 5-0

Het zit er wel in maar het komt er nog niet uit

Door veelvuldig blessureleed hebben we noodgedwongen een weekje rust moeten houden. Het is maar afwachten of de spelers van vandaag ook daadwerkelijk zo fit zijn als ze via de app hebben doen geloven. Voor alle zekerheid heeft GBL toch maar een beroep gedaan op een oudgediende van het negende. A3 komt nog eens proeven hoe het voelt om in ons geweldige team te acteren. Hij zal het nooit toegeven maar stiekem heeft hij misschien toch wel een klein beetje spijt van zijn transfer. Afijn, bij ons is hij altijd welkom…

Opnieuw is er ook weer nieuws te melden aan het transferfront. Tot de gelederen van HNN treedt vandaag een nieuw buitenlands talent toe. Hadden we al onze Italiaanse Del Piero, vanaf nu kunnen we ook een beroep doen op het Poolse talent Leslaw Molenda. Leslaw is een geblokte centrumverdediger met een kogelhard schot en iemand die het fysieke spel niet schuwt. Een passende bijnaam voor hem is Polish Pitbull.

Onder een heerlijk najaarszonnetje trekken we naar Eersel om het op te nemen tegen de plaatselijke FC. Gezien de stand op de ranglijst maken we wel enige kans, in praktijk blijkt echter dat dat vandaag niet het geval zal zijn. Onwennig door het inpassen van nieuwe spelers, angst voor terugkerende blessures, bezetting op niet-favoriete posities en alle andere ‘smoesjes’ die we kunnen verzinnen, beginnen we de wedstrijd veel te slap. De eerste bal is nog wel voor ons (die van de aftrap), maar vervolgens is het EFC wat de klok slaat. Bij het eerste afstandsschot is het direct raak. Ongehinderd kan een EFC aanvaller aanleggen en de bal buiten bereik van Nestor in het doel knallen: 1-0.
Niet lang daarna wordt er rechts op het middenveld te slap meeverdedigd. Gevolg is een perfecte voorzet op de EFC spits die gemakkelijk binnen kan tikken: 2-0.
Aanvallend gezien brengen we helemaal niets. Met geen mogelijkheid krijgen we de ballen bij A3 en TwanSam; ze staan gewoon op een eiland. EFC speelt telkens ons middenveld zoek en prikt op gezette tijden door onze verdediging heen. En als we dan eens een keertje gevaarlijk kunnen worden schuwt EFC niet om op een fysieke manier in te grijpen. Ronnie kan hierover meepraten. Van hem hebben we al tijdelijk afscheid moeten nemen na een vervelende stomp in zijn ribben die hem alle lucht uit zijn longen heeft weggenomen. Hij heeft de rest van de eerste helft verder nodig om bij te komen.
De omzettingen die door het wegvallen van Ronnie noodgedwongen gedaan moeten worden leiden niet tot verbetering. EFC blijft gestaag aanvallen, wij kunnen alleen maar trachten tegen te houden. Nestor doet dat wel heel letterlijk. Nadat EFC onze buitenspelval heeft omzeild, komt Nestor uitlopen op het dreigende gevaar. Ver buiten zijn doelgebied slaat hij de aanval af. Hands! reclameert Eersel en omstreken terecht. Maar daar waar iedereen dat overduidelijk gezien heeft, is het de leidsman ontgaan en mag Nestor op zijn post blijven.
Het lijkt of we uit dit voordeeltje wat moed putten want zowaar komen er een paar kansjes voor ons. Eerst mag Polish Pitbull vanuit een vrije trap zijn schotkwaliteiten laten zien. Zijn vizier staat echter nog niet zo goed waardoor de bal het doel op enkele meters mist. Ook een schot van Mukkes treft geen doel. Ditmaal pikt de vijandelijke keeper de bal op. Roykuh, ingevallen voor Ronnie, heeft de pech dat zijn schot enkel de lat boven de EFC-goalie kust. EFC doet het dan een stuk beter. Nadat wij zijn ‘uitgeraasd’ zetten zij weer een aanval op en prompt levert dat weer een doelpunt op: 3-0, bijna een kopie van nummer 2.

Tijdens de zeer welkome pauze geeft Dextro Jo aan dat hij niet verder kan als gevolg van een opspelende lies. Tegenvaller, maar gelukkig heeft Ronnie weer wat adem gevonden om het tweede bedrijf deel te nemen. Ook The Nose wordt ingebracht om te trachten het tij te keren. Last but not least neemt Pa Wielen het vaandel langs de zijlijn ter hand in de hoop zijn bijdrage te kunnen leveren aan alsnog een goed resultaat.
Aanvankelijk lijkt het erop dat we de tweede helft beter uit de startblokken komen. Een schot na een actie van TwanSam en even later een schot van A3 verdwijnen echter voorlangs. Al vrij snel helpen we de goede start echter om zeep door geklungel in de verdediging waardoor we een corner weg moeten geven. Deze wordt in eerste instantie nog prachtig door Nestor onder de lat vandaan getikt, maar de rebound kan door een ongedekt staande EFC-er wederom eenvoudig worden binnen gewerkt: 4-0.
Even later is ook nummer vijf voor onze tegenstander een feit. De rechtsbuiten van EFC weet voor onze verkeerd opgesteld back te komen en kan vrij doorlopen op Nestor, die met lede ogen moet toezien dat de bal opnieuw in het net verdwijnt. Uit pure frustratie ramt Nestor de bal nog een keer tegen het net, maar gelukkig telt het doelpunt maar voor een keer mee: 5-0.
EFC gelooft het verder wel en speelt het resterende deel van de wedstrijd rustig uit. Voor ons valt er nog een enkel kansje te noteren. Een corner van A3 beland op het hoofd van TwanSam en eindigt vervolgens op de paal. Deze kans had een beter lot verdiend maar had aan de suprematie van EFC verder niets afgedaan.

Al met al hebben we ondanks een goede start van het seizoen toch wat tegenvallende resultaten in het eerste deel van de competitie behaald. Er zit echter voldoende potentie in HNN om in het resterende, nog lange deel van de competitie nog menig puntje te scoren. Anders gezegd: het zit er wel in maar het komt er nog niet uit.

Volgende week een nieuwe kans…
Door: Jos Cosijns , 19-10-2014 00:00
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven