Bladella 9

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
16-11-2014 12:00 RPC 9 Bladella 9 0-1

Kampioenskiller

Vorige week hebben we de stijgende lijn in gezet. Toen leverde het geen punten op. Dat moet vandaag dan maar gebeuren. Een lastige opgave want we spelen wel tegen de nummer 1 in onze competitie: de Roosten Patronaats Club uit Eindhoven.

Wegens familieweekendjes en enkele hardnekkige blessures moet GBL vandaag wederom een beroep doen op de goodwill van Bladellaleden uit andere teams. Met Twan Lavrijsen, Harm van Beers en Dave van Gompel (jawel, na pa komt Zoon het ook nog een keertje proberen) moeten we het karwei tegen RPC gaan klaren.

Beloofd is beloofd: een eervolle vermelding is er voor The Nose. Hij is reserve en offert zich wederom op om het vaandel ter hand te nemen en langs de zijlijn mee te draven en zo zijn teamgenoten als twaalfde man bij te staan in het duel.

Uit niets blijkt dat RPC de koploper is. Wij gaan fel en gedreven van start en creëren veel gevaarlijke aanvallen. De eerste kans is er voor Sterretje. Hij ziet zijn schotje langs gaan. Kans nummer twee is voor Wielen. Zijn inzet wordt echter door de keeper gepareerd. Ook Roykuh krijgt zijn kans. Een voorzet van Wielen neemt hij ineens op zijn slof. De volley verdwijnt in de kruising …….. van het vangnet. De volgende kans die verloren gaat is voor Bax. Had hij een schoenmaatje groter gehad dan had hij de voorzet van Wielen zomaar binnen kunnen tikken. Nu zeilt de bal slechts voorlangs.
Kansen voldoende maar we weten het net niet te vinden. Zelfde euvel als vorige week, wie moet bij ons nou de doelpunten scoren? Een oude voetbalwet leert ons dan dat het doelpunt dan wel aan de andere kant zal vallen. Maar zover is het nog niet want van RPC hebben we nog niets gezien. Hooguit dat ze veel fysieke duels aangaan en dat dit getolereerd wordt door de man in het zwart die voor deze gelegenheid een rood shirt aan heeft getrokken.
Pas na ruim een half uur begint RPC wat te voetballen en weten ze onze verdediging onder druk te zetten. Onze laatste linie staat echter onder leiding van Ronnie als een huis en het enige wat we prijsgeven is een aantal corners.
Allerbeste kans voor rust is er opnieuw voor Wielen. Harm van Beers lepelt een bal over de verdediging van RPC heen en weet Wielen te bereiken. Geen vlagsignaal dus hebben we de buitenspelval omzeild en kan Wielen alleen op de keeper van RPC af. Deze wordt vakkundig uitgespeeld. Wielen kan nu rustig af op een leeg doel. Althans, dat denkt hij. Wielen heeft namelijk niet gerekend op een terug gesnelde verdediger van de groen-witten die nog kans ziet om Wielen’s inzet nog net voor de doellijn weg te tikken. Weer een 100% kans om zeep!
Met een middenveld waar Bax, Roykuh, Harm en Zoon heer en meester zijn, is het makkelijk voetballen. Elke bal wordt onderschept of door de tegenstander ingeleverd. En daarbij krijgen ze zelf ook nog kansen: nadat Zoon de bal eigenhandig heeft veroverd op een tegenstander lost hij vanaf 25 meter een schot op het vijandelijke doel. De bal suist rakelings naast.
Vlak voor rust komen we nog goed weg. RPC heeft een van haar sporadische aanvallen opgezet en lost een schot op het doel wat Nestor staat te verdedigen. Daar waar Nestor naar de ene hoek duikt spat het schot, van richting veranderd via het been van Ronnie, uiteen op de paal aan de andere kant. Soms moet je natuurlijk ook wat geluk hebben…

De veldbezetting en de inzet van alle spelers is zo goed, dat GBL niet weet wie hij moet wisselen. Hij wordt tijdens de thee een handje geholpen door de reserves. Ook zij hebben gezien dat het goed staat en zij adviseren GBL om het zo ook in de tweede helft te laten staan, al gaat dat ten koste van hun eigen deelname. Chapeau mannen!

Ook het tweede bedrijf komen we goed uit de startblokken. Het spelbeeld is gelijk aan de eerste helft: wij hoofdzakelijk in de aanval en RPC dat met fysiek geweld tracht tegen te houden. Het lijkt erop dat wie het eerst een doelpunt maakt de wedstrijd gaat winnen (ik lijk Cruijf wel..)
Voor ons gelukkig dat wij degenen zijn die het zo gewenste doelpunt maken. Twan Lavrijsen heeft de bal veroverd en levert een prima voorzet af. De hoge bal belandt tussen twee verdedigers van RPC in, maar het is Sterretje die er met het leder vandoor kan gaan. De keeper van RPC ziet het dreigende gevaar en komt uit zijn doel. Sterretje weet de bal langs de goalie te schuiven en het ronde ding rolt tergend langzaam in het lege doel, de verdediging van RPC verbouwereerd achter latend: 0-1.
Onze voorsprong lijkt voor de leidsman het signaal om het vervolg van de wedstrijd slechts in 1 richting te fluiten… en dat is niet de onze! Alles lijkt voor RPC geoorloofd, terwijl bij ons alles afgefloten wordt. Maar ditmaal laten we ons niet uit het veld slaan. Zoals gezegd staat onze verdediging als een huis en loopt het middenveld zich de longen uit het lijf om elke dreigende aanval van RPC onschadelijk te maken. En als het dan een keertje gevaarlijk wordt, hebben we altijd Nestor nog die het gevaar kan bedwingen. Als in zijn jonge jaren weet hij een simpel gegeven vrij trap op een metertje of 25 van zijn doel klemvast te pakken. Nog bewonderingswaardiger is de bal die hij met een katachtige beweging net onder de lat wegtikt als ware hij 28 in plaats van 68! Ook lof van de tegenstander en de scheids voor zo’n parade.
Inmiddels hebben TwanSam en The Nose hun opwachting gemaakt om de overwinning mee over de streep te trekken. Tegen twaalf tegenstanders krijgen we het steeds moeilijker. We buigen wel maar breken niet. Met het nodige portie geluk weten we de minimale voorsprong te behouden. Zo moet de paal nog een keer redding brengen en die ene keer dat de scheids nog eens voor ons fluit, keurt hij nog een doelpunt van RPC af ook. Kennelijk heeft hij een overtreding geconstateerd.
Ondanks de 55 minuten die de leidsman laat spelen krijgt RPC de gelijkmaker niet meer binnen gewerkt.

Het eindsignaal wordt met luid gejuich begroet. Wat we tegen de nummer laatst niet voor elkaar kregen is tegen de koploper wel gelukt. Na een sterke wedstrijd hebben we, mede dankzij onze drie gastspelers, een mooie overwinning binnen gesleept. We hebben de stijgende lijn te weer te pakken. Vandaag voelen we ons een kampioenskiller. Laat de volgende tegenstander maar komen!
Door: Jos Cosijns , 16-11-2014 00:00
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven