Bladella 9

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
14-09-2014 09:45 Bladella 9 SBC 14 Mariën, Jan… (+1) 5-1 gest.

Het was toch ècht 5-0 !!!

Terwijl ik dit verslag aan het schrijven ben sta ik een beetje in dubio welke titel ik het relaas mee zal geven. Uiteindelijk wint de frustratie het van de berusting. Berusting omdat een hele sportieve wedstrijd door een onbenullig incident voortijdig gestaakt moest worden – het is niet anders, de scheids van dienst was niet meer voor rede en smeekbede vatbaar. Frustratie omdat, zonder controle van beide leiders, het digitale wedstrijdformulier akkoord is gemeld met een stand van 5-1, terwijl het toch ècht 5-0 was toen we naar de douches werden gestuurd. HOE IS HET MOGELIJK!!!

En het begon allemaal nog wel zo goed. Ondanks Reusel kermis zijn, met uitzondering van één afvallige, alle spelers aanwezig – topfit – en ze staan te popelen om de aanvang van een nieuwe competitie mee te maken. Roy van Meel is weer bereid gevonden om de opengevallen positie van de kermisklant in te vullen en dat deed hij met verve!

Voetbalvereniging Son-Breugel-Combinatie, kortweg SBC, is vandaag de grote onbekende tegenstander. Bij het betreden van de rubberen grasmat aan de Smachtenbocht zien we een team het veld op komen waarvan de oudste speler nog geen 30 jaar op deze aardkloot vertoeft. Nestor had van allen de grootvader of overgrootvader kunnen zijn. We kunnen onze borst dus nat maken. Maar al snel blijkt dat we weinig te vrezen hebben van onze opponent. Kans na kans valt voor ons te noteren, terwijl aan de overzijde van het veld Nestor in gedachten weg kan zinken en zijn hengeltje al uit kan gooien op de visvakantie die vanaf morgen gaat beginnen.
Ondanks alle kansen, 2x The Nose alleen op de keeper, 2x een schot van TwanSam op de keeper, Wielen alleen op de keeper, een kopbal van Dextro Jo op de keeper, een zwabberschot van Mukkes, een schot van TwanSam dat de paal kust en een pegel van Wielen die door de keeper uit de kruising wordt getikt duurt het toch nog ruim een half uur voordat het net gaat bollen. Ditmaal ontvangt TwanSam de bal in de voeten en laat hem subtiel terugvallen in de voeten van Mukkes. Mukkes legt de bal op zijn beurt weer keurig breed op TwanSam, die zich vervolgens mooi vrij speelt en beheerst in de verre hoek de 1-0 binnen schiet.
Het gat lijkt nu gevonden want binnen vijf minuten wordt de voorsprong verdubbeld. Na het snel afjagen van de bal weet Roy van Meel met een perfecte voorzet de bal op het hoofd van Wielen te leggen. Met zijn ogen dicht kopt Wielen de 2-0 binnen.
Nog voor de thee ligt ook nummer drie binnen. Nu is het een weergaloze actie van TwanSam. Hij staat met zijn rug naar het vijandelijke doel en krijgt de bal aangespeeld. Met een slinkse schijnbeweging stuurt hij zijn tegenstander het bos in en zet hij zichzelf vrij voor de keeper. Piece-of-cake: 3-0.

Tijdens de gang naar de kleedlokalen wordt Nestor nog even wakker geschud. In gedachten had hij al een tonijn of makreel (in ieder geval iets met kieuwen en vinnen) van ruim een meter lang gevangen…

Ook de tweede helft laat hetzelfde beeld zien: een zeer sportieve wedstrijd waarbij de tegenstander bewonderend kijkt naar de grote hoeveelheid aanvallen die wij op de mat leggen. En ook nu duurt het weer enige tijd voordat het doel opnieuw wordt gevonden. Als een ware Rob Rensenbrink – het slangenmens – kronkelt Roykuh langs de ene na de andere tegenstander totdat hij alleen voor de keeper van SBC staat. Hij heeft er geen moeite mee om ook die te verschalken met een beheerste schuiver in de verre hoek: 4-0.
Even later krijgt The Nose een derde mogelijkheid om, onder toeziend oog van zijn lief, zijn eerste doelpunt in blauw-wit tenue te maken. De uitgelezen kans wordt hem geboden door Mukkes die hem met een perfecte steekbal vrij voor de keeper zet. Driemaal is scheepsrecht, want nu is het wel raak: 5-0.
We hadden ons geen mooiere start van de competitie voor kunnen stellen, maar hebben nog geen weet van wat er nog gaat komen en wie de hoofdrol voor zich op zal eisen.

Een van de spelers van SBC bedenkt dat onze suprematie ontstaan is uit partijdigheid van de scheidsrechter. Verbaal laat hij dit na een vrije trap tegen, luid en duidelijk merken. Nergens voor nodig en terecht dat de speler na een waarschuwing op geel wordt getrakteerd. Na het zien de gele prent gaat het volume van het verbale protest nog enkele decibellen omhoog. Bovendien komen er nu ook persoonlijke beledigingen aan het adres van de scheids. Terecht dat de speler daarom met een rode kaart permanent de wedstrijd mag beëindigen. Tot zover is er verder nog niets aan de hand. Zelfs de spelers van SBC zijn het met de beslissing van de man in het zwart eens. Als echter de verwijderde speler al vloekend en tierend op de bank nog niet tot kalmte kan worden gemaand, verzoekt de arbiter hem om de douches op te gaan zoeken. Zo niet, dan kan iedereen dat gaan doen! Aldus geschiedde…

Tijdens de gang naar de kleedlokalen doen we nog een poging om de scheids te bewegen tot een afkoelingsperiode, maar daar wil ie niet aan. Ook bemiddelende woorden van de scheidsrechters coördinator willen niet helpen; gestaakt is gestaakt en blijft gestaakt. Jammer dat één speler het voor 22 anderen zo kan verzieken. Ook jammer dat de scheids geen afkoelingsperiode heeft overwogen om vervolgens de tot dan toe zeer sportieve wedstrijd alsnog tot een goed einde te brengen – was voor iedereen beter geweest, ook voor de scheids. Excuses achteraf helpen daar dan niet meer aan! En als je dan vervolgens hoort dat hij een 5-1 uitslag heeft doorgegeven dan schiet je helemaal in de frut. Wellicht was hij zo met de weggestuurde speler aan de kant bezig dat hij de enige kans van SBC – een lob over Nestor die door Dextro Jo keurig en ruim voor de doellijn werd weggewerkt – tot doelpunt heeft gepromoveerd. Foei! Zuur voor Nestor, want die is gedreven om de nul te houden, ook zuur voor de rest van het team, want elk tegendoelpunt dient betaald te worden (zij het dat dat voor een goed doel is, nl. de feestpot voor het einde van het seizoen).

Hoe dan ook. Het is nu maar afwachten wat de KNVB hiermee gaat doen. HNN treft in dit geval geen blaam. Het enige wat we kunnen doen is tevreden terugkijken op de eerste minuten die we gemaakt hebben in deze competitie en hier in het heerlijke zomerzonnetje een lekker pintje op drinken, af en toe een nare smaak wegspoelend, want het was toch ècht 5-0 !!!
Door: Jos Cosijns , 14-09-2014 00:00
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven