Bladella 9

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
24-08-2014 09:45 Bladella 9 UNA 10 2-2

Nog één keer kampioen worden…

Eindelijk! Het nieuwe seizoen gaat weer van start. De commissie die de elftalindeling elk jaar bepaalt, heeft het na vele hoofdbrekens toch voor elkaar gekregen om het 9e te laten bestaan, ondanks het afhaken van een aantal oudgedienden. Chapeau! Al staan er dan voorlopig slechts 13 spelers op papier. Motto is dus dat afmelden geen optie is voor dit seizoen, iets wat Mart Wouters (GBL) meteen aangeeft in zijn welkomstspeech voor de nieuwe spelers.

We spelen vandaag een beker- (lees: oefen-) wedstrijd tegen UNA 10. Het is voor GBL nog een raadsel wat ieders favoriete positie is, dus kiest hij een voor de hand liggende oplossing: de jonge honden met een puike conditie en veel loopvermogen op het middenveld en voorin, de oude garde met (…?...) als controlerend blok achterin en als slot op de deur is er natuurlijk Han Hendriksen (Nestor). Oh ja, Corné Pluijms (Bea) en Maurice Schoenmakers (Slof) als vaste reserves is ook een geweldige zet!

Vrij snel in de wedstrijd wordt duidelijk dat we aan loopvermogen hebben gewonnen ten opzichte van vorig seizoen. Rik van der Wielen (Wielen) en Jeroen Bax (Bax) blijken fanatieke bal afpakkers te zijn (hier en daar niet schromend om ook een velletje mee te nemen) en bovendien creëren ze aanvallende ook nog eens kansen. Van Roy Nieuwenhuizen (Roykuh) wisten we dat al. In de punt hebben we een stevig aanspeelpunt in de persoon van Twan van Sambeeck (Twansam), geflankeerd door John Paridaans (Mukkes) en Koen Castelijns(Sterretje). Van alle genoemden zijn er wel kansen te noteren. Alleen een solo van Wielen, afgeronde met een schuiver onder de keeper van UNA door, leidt echter maar tot een doelpunt.

Met een 1-0 voorsprong mogen we voor de eerste keer dit seizoen naar de thee. Vol tevredenheid zit Nestor tussen de jonkies (hij had hun opa kunnen zijn!). Een voorsprong en zelf niet één keer in de problemen geraakt. Geen slecht begin…

Met het inbrengen van supersubs Bea en Slof verandert het spelbeeld in de tweede helft wat. Dat ligt niet alleen aan onze invallers maar ook aan UNA. Zij hebben ook de veldbezetting iets omgezet. Hierdoor krijgen Jo Kraaijvanger (Dextro Jo), zoon Ben (Kraaij2), Ron Verhagen (Ronnie) en gastspeler Roel Peijs heel wat meer werk te verzetten. Nog wat onwennig leidt dit na verkeerd uitverdedigen na een kwartier tot de gelijkmaker: 1-1.
Ondanks dat UNA wat fysieker gaat spelen en ons zo uit ons evenwicht wil brengen, weten wij nog steeds het doel van de tegenstander te bestoken en al gauw staan we weer op voorsprong. Een mooie aanval wordt na vermeend hands (van wie?) met een prachtig schot in de kruising van Bax omgezet tot een doelpunt: 2-1.
We kunnen echter niet lang van de voorsprong genieten want nagenoeg is de volgende aanval maakt UNA weer gelijk.
Het spel is net als de stand in evenwicht. Over en weer zijn er nog wat kansen en beide teams hebben nog een uitgelezen mogelijkheid om de overwinning binnen te slepen. Eerst is het UNA met een afstandsschot waarbij Nestor de hulp van wat engeltjes in moet roepen om zijn doel schoon te houden. Via de linker paal én de rechter paal belandt de bal in zijn handen. Aan de andere kant is het Roykuh die met een geweldige knal slechts de lat boven de UNA doelman weet te kussen. Op het scorebord verandert er echter tot het laatste fluitsignaal niets meer.

Gezien het groot aantal nieuwelingen heerst er tevredenheid. Iedereen moet nog wennen aan elkaar maar toch hebben we een goede wedstrijd op de mat gelegd. Geen nostalgie naar vorig seizoen maar hoop voor de toekomst. Als iedereen op elkaar ingespeeld is, zouden we het nog ver kunnen schoppen in de competitie. Wellicht kan dan een stille wens van GBL en Nestor nog in vervulling raken: Nog één keer met het 9e kampioen worden…
Door: Jos Cosijns , 25-08-2014 00:00
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven