Bladella 9

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
04-05-2014 09:45 Bladella 9 SDO'39 5 Maas, Tom… (+1) 6-1

Afscheid

Vandaag staat alweer de laatste wedstrijd van het seizoen voor de deur. We nemen afscheid van een moeizaam seizoen wat pieken en dalen heeft gekend. Het was voor GBL niet altijd even makkelijk om een representatief elftal op de been te krijgen. Herhaaldelijk moest hij vanwege het grote aantal afmeldingen bij collega-leiders aankloppen voor extra spelers. Alleen met deze extra spelers zou je al een mooi elftal op de been kunnen brengen, oordeel zelf maar: Jos Hoezen, Toon van Gompel, Joris Tuns, Joeri Borgmans, Jordy Frijters, Job Minten, Roel van de Weijer, Jack Maas, Mart Knol, Freddy Lodewijks, Jeroen Waterschoot en natuurlijk onze vaste ZZP-ers Meijerke en good old Tuntje Dirkx maakten dit jaar hun opwachting in het 9e. Misschien iets voor volgend seizoen?

Vandaag heeft GBL opnieuw moeite om een opstelling te formuleren. Nu echter niet zozeer door een tekort aan spelers, maar door een teveel aan spelers. Iedereen wil de laatste wedstrijd meemaken en zo heb je ineens 18 spelers om uit te kiezen.

We nemen vandaag niet alleen afscheid van deze competitie maar ook afscheid van enkele spelers. Los van de al eerder dit seizoen afgehaakte Owusu, die het balspel op de vroege zondagochtend niet meer kon opbrengen, hangen vandaag ook Schimmel en Benjamin hun voetbalschoenen aan de wilgen.

Ook De Peijn neemt afscheid. Na een vervelende achillespees blessure gaat hij het wat rustiger aan doen en treedt hij toe tot het gilde der ZZT-ers.

Niet zozeer afscheid van het voetballen, maar wel van voetballen op de zondagochtend nemen ook een aantal spelers. Aanvoerder, Bohnckie, Skeepus, Pitbull Pimmetje, Renskovich en Magic Heino gaan het grote avontuur aan om namens Bladella als pioniers in de zaterdagcompetitie mee te gaan draaien.

Kortom, een heleboel afscheid vandaag. Je zou haast vergeten dat er eerst nog even een wedstrijdje gevoetbald moet worden alvorens we ons in het feestgedruis kunnen storten. We spelen vandaag tegen SDO’39, een tegenstander waar we niet erg veel schrik van hoeven te hebben. In Lage Mierde hebben we een makkelijke 2-5 overwinning behaald en vandaag zijn we nog meer in het voordeel omdat we op een rubberen ondergrond mogen spelen.
Al vrij snel in de wedstrijd blijkt dat er niet veel meer op het spel staat. Wij staan op de zevende plaats en SDO’39 staat negende. Het spel golft gezapig wat op en neer waarin wij af en toe ook nog een kansje weten te creëren. Bij onze eerste serieuze aanval is het meteen raak. Vanaf de linker kant wordt een aanval opgezet door Bea. Na tweemaal een een-tweetje staat Bea ineens oog in oog met de keeper en rondt hij beheerst in de verre hoek af: 1-0.
Ook de 2-0 laat niet lang op zich wachten. En ook ditmaal komt het gevaar vanaf de linkerkant. Nu is het Roykuh die met een lange rush tot de achterlijn kan oprukken en daarna de bal perfect in de voeten van A3 geeft. A3 hoeft alleen zijn grote teen nog maar uit te steken om de bal binnen te werken.
SDO’39 vindt het allemaal wel goed zo en kan geen enkele dreiging brengen voor het doel van Nestor. Die staat er bijkans voor spek en bonen bij en had net zo goed meteen op het terras voor de kantine aan kunnen schuiven.
Wij verzuimen ondertussen de voorsprong uit te breiden. Een schot van Meijerke, een schot van A3 en een kopbal van Bohnckie missen allen hun doel. Toch weten we voor rust nog eenmaal het net te vinden. Een corner belandt bij de tweede paal voor de voeten van A3. Hij heeft er twee keer voor nodig om de bal binnen te werken: 3-0.

Net voor rust is het Kraaij2 die Schimmel een onvergetelijk afscheid had kunnen bezorgen. In al zijn onverzettelijkheid heeft Kraaij2 de bal veroverd en stoomt hij ongehinderd op richting het keepertje (hij is maar twee turven hoog) van SDO. Links naast Kraaij2 staat Schimmel te wachten op het balletje breed, maar Kraaij2 heeft hem blijkbaar niet gezien en gaat als een ware spits voor eigen succes. Het keepertje weet zijn schot echter te keren. Jammer!

Met alle wissels en het telkens doorwisselen raken we het overzicht kwijt en weten we niet goed wie er nu wel en wie er nu niet in het veld horen te staan. Zo vangen wij de tweede helft aan met twaalf spelers, al blijkt al snel dat dit een bewuste ludieke actie van Slof is. Als GBL deze overtalsituatie heeft ontdekt, haalt hij dan ook snel Slof naar de kant.
Het tweede bedrijf geeft hetzelfde spelbeeld als wat we zagen in de eerste helft: wij zijn in de aanval en SDO houdt tegen. Maar niet alles!
Na een mooie aanval, opnieuw over links (wat doet de rechterkant vandaag eigenlijk?) krijgt Bohnckie de bal aangespeeld. Hij passeert twee SDO-verdedigers totdat hij de bal vrij heeft voor een schot. Met een prachtige krul in de rechter bovenhoek schiet hij onze 4-0 op het scorebord.
Ook SDO weet nu enkele malen de weg naar voren te vinden, al moet gezegd worden dat onze verdediging hierin wel een grote bijdrage levert. Volledig in de traditie van dit seizoen – we hebben slechts één enkele wedstrijd de nul weten te houden – lukt het ook vandaag weer niet de tegenstander te beletten te scoren: 4-1.
Voor GBL is de maat vol. Vandaag is hij in de gelegenheid om onuitputtelijk te wisselen en ziet hij de kans schoon om Nestor naar de kant te halen. Dextro Jo neemt voor de laatste 10 minuten zijn plaats onder de lat in. Is dit het afscheid van Nestor? Ik dacht het niet! Hij heeft nog een seizoentje of wat bijgetekend!
Na het tegendoelpunt zijn we weer bij de les en pakken we de aanvallende draad weer op. Ditmaal steekt A3 een balletje diep op Benjamin. Die legt de bal op zijn karakteristieke manier voor het doel in de voeten van Magic Heino. Met het laatste sprankje toverpoeder weet Magic de bal in het doel te werken: 5-1.
Het slotakkoord is voor A3. Op aangeven van Benjamin werkt hij zijn derde en onze zesde doelpunt binnen.

Het is altijd prettig om afscheid te nemen van een competitie met een overwinning. Het bier smaakt dan toch nèt iets lekkerder. Zeker vandaag op een zonnig terras. Nog eenmaal bij elkaar zitten en de wedstrijd analyseren of herinneringen ophalen uit het verleden. Weddenschappen die ingelost worden, maar ook wedders die eerder afscheid nemen…
Hoe dan ook, het gerstenat vloeit rijkelijk en als iedereen verzadigd is en het duister ingetreden is trekken we langzaam, traditioneel langs de chinees, huiswaarts. Zo eenzaam op mijn fietske realiseer ik het me. Dit was het dan; einde van een voetbalcarrière. Met pijn in het hart (beter: in de voet) neem ik Afscheid.

Tot ziens!
Door: Jos Cosijns , 05-05-2014 00:00
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven