Bladella 3

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
27-04-2014 12:00 HMVV 2 Bladella 3 1-1

Het is nu 11:59:55

Vooral ongeloof is er bij de spelers van Bladella 3 na de wedstrijd tegen HMVV 2 op de gezichten te bespeuren. De dag na koningsdag spelen de Bladelnaren op het hoofdveld in Hooge Mierde. Iedereen kent het belang van de wedstrijd en houdt daarom enigszins rekening met de degradatiekraker op de verjaardag van onze koning Willy.
Legio kansen werden er gecreëerd, maar ook weer net zo makkelijk verkwanseld. Vooral de eerste helft waren wij de betere ploeg en had de wedstrijd bij rust al beslist moeten zijn. Zoals dat het hele seizoen al moeilijk gaat, blijft scoren vandaag het zorgenkindje. Voetballend spelen we de laatste weken erg goed. Na de domper tegen Geldrop zit er een stijgende lijn in, maar we belonen onszelf niet met doelpunten en daardoor broodnodige punten. Daar draait het toch wel een beetje om in het voetbal, goals maken. Zodat we kunnen JUICHEN, à la Louis van Gaal.
Opstelling: Sjors; Bart W., Bonnie, Frank, Harm; Robbie, Kevin, Ronny; Rob, Roel en Bart P.
Wissels: Rik, Bertje en Wout
Roberto zou eigenlijk starten op de plek van Rob, maar door een liesblessure was hij niet fit genoeg om te starten. Wout werd op de training door Jasper neergehaald en zit daardoor opnieuw in de lappenmand. Tijdens de warming-up bleek dat hij niet eens fit genoeg was om in te vallen. Zelfs niet na de wondertape van Rob van Brakel.
Niek en Jasper spelen het hele seizoen niet meer. De ene kakkerlak heeft een ontsteking tussen lies en heup en de andere heeft naar eigen zeggen een chronische liesblessure. Nick kwam met zijn WAG kijken, want hij is geblesseerd aan zijn enkel. Luuk gaf donderdagnacht met een appje door dat hij er niet bij kon zijn vanwege een lastminute vakantie naar Turkije. Tijn was in Duitsland op een vrijgezellenfeest.
We gingen uit van ons eigen spel. Het was de bedoeling dat de back ingespeeld zou worden, zodat een van onze buitenspelers erop kon vliegen; waardoor er paniek ontstaat en de vleugelverdediger een peer naar voren geeft. Met veel voetballend vermogen op het middenveld was het de taak om hen zo snel mogelijk in te spelen zodat zij het spel konden maken.
De eerste grote kans ontstond ongeveer in de tiende minuut uit een corner van Bart P. Hij legde de bal panklaar op het hoofd van zijn naamgenoot, maar die kopte naar de grond en vervolgens het leer tegen de lat. Daarna ontstond meteen nog een kans. De bal lag zo voor het inschieten, maar dit werd verzuimd waardoor de keeper kon redden. De bank veerde al op om het doelpunt te vieren, maar het mocht helaas niet baten.
Zo maakten wij de hele eerste helft het spel en kwamen de mannen uit Mierd er nauwelijks aan te pas. Het enige gevaar dat zij wisten te stichten waren afstandsschoten - vaak ruim naast. Op één poging moest Sjors een heel belangrijke redding verrichten, maar het blikje Redbull dat Harm voor hem kocht zodat hij niet in slaap viel na zijn nachtdienst gaf onze doelman vleugels.
Uiteindelijk wisten we uit de zeven à acht honderd procent kansen toch een doelpunt te maken. Een aanval uit het boekje. Bart P. had in eerste instantie de bal maar die werd hem ontfutseld. Door druk te zetten, wist onze Dani Alves 2.0 de bal opnieuw te veroveren.
Met een zeer fraaie voetbeweging kreeg hij de bal bij Ronny die met een afgemeten voorzet Rob Evers wist te bereiken. De rugbytraining van afgelopen donderdag had gewerkt. Hij kopte de bal zeer fraai en tegendraads in de verre hoek, 0-1. Luid applaus volgde vanaf de bank. De wedstrijd was open gebroken en we voelden dat met een volgend doelpunt de wedstrijd gespeeld was.
De doelpuntenmaker had een hattrick kunnen maken, maar hij liet het jammer genoeg na. Onder andere een één-op-één met de keeper rolde langzaam naast. Ook Kevin had met een snoekduik een kans op de 0-2, maar de keeper wist te bal te vangen. De corners van Bartje P. waren telkens gevaarlijk, maar niet dodelijk genoeg zodat er een goal uit voortkwam.
Zo gingen we met een 0-1 de rust in. Tevreden over het spel, maar niet over het rendement. Conclusie was zo door te gaan tijdens het tweede bedrijf en dan moest het goed komen. Waardoor we zo goed als safe zouden zijn en volgend seizoen dus opnieuw in de derde klasse zouden opereren.
Maar de tweede helft was tegenovergesteld aan de eerste. Waar we de eerste 45 minuten vooral via de grond de weg naar het doel zochten, gingen we nu mee in het spel van HMVV. Alle lange ballen op Roel, maar zo ga je tegen dit team de wedstrijd niet winnen. De wet van Murphy deed zijn intrede. Valt het doelpunt niet aan de ene kant dan valt die aan de andere. Het was geen fraai tegendoelpunt in tegendeel zelfs. Harm van Beers was de ongelukkige. Hij speelde een zeer goede wedstrijd en deed weinig fout, totdat hij de bal op de een of andere manier langs Sjors kreeg, 1-1.
Meteen vanaf de aftrap zag Ronny dat de linksback niet aan het opletten was. Onze nummer tien stuurde Bart P. weg. De voorzet was goed, maar Ronny schoot over de bal heen en het was hem een raadsel hoe hij die bal niet tegen de touwen kreeg. Normaal gesproken is het 99 van de 100 keer een doelpunt, maar vandaag niet. Vervolgens maakte Roel er bijna een ingooi van. Tja, het typeert het seizoen van Bladella 3.
Iedereen was moegestreden en veel kregen kramp of zaten erdoorheen. Rob had de ballen uit zijn broek gelopen en zijn broertje mocht hem vervangen. Roberto, kwam uiteindelijk toch in het veld en verving de geblesseerde Kevin, die last had van zijn hamstring.
Ronny, die zijn laatste wedstrijd voor het team van Tuns en Jesper speelde, kon zich onsterfelijk maken. Hij wist buitenspel te omzeilen en ging zo alleen op de keeper af. Waar hij precies aan dacht weet niemand, maar volgens mij had ie een stiftje in gedachte. Dat mislukte totaal en de keeper kon eenvoudig redding brengen.
Deze wedstrijd typeert het seizoen van Bladella 3. Goed veldspel, maar verzuimen te scoren. Dan heb je weinig aan de complimenten dat het er goed uitziet. Volgende week thuis tegen DBS moet de laatste strohalm gepakt worden. Het is nu echt 11:59:55. Waar we telkens konden zeggen: “Volgende week weer een kans”, kan dat in de allerlaatste wedstrijd dus niet meer. HMVV gaat op bezoek bij RPC, dat kampioen kan worden. Unitas ’59 krijgt nummer drie Valkenswaard op bezoek. De drie punten zijn heilig. We zijn dan nog altijd afhankelijk van de concurrenten, maar met een overwinning is handhaving dichtbij.
Vandaag hadden we al een klein feestje kunnen vieren, maar dat gaat op zondag 4 mei dan maar gebeuren en dan groots. De biertjes zullen tot aan het nieuwe seizoen en vooral die zondag en tijdens het weekendje nog beter smaken.
Dus: Neem volgende week vrouwen, kinderen, opa’s en oma’s mee of trek een random persoon van de fiets die Bladella en met name het derde een warm hart toedraagt, want de prijzen worden op de eerste zondag van mei verdeeld. Bladella 3 blijft in de derde klasse en zo hoort het!
Door: Wouter Fassbender , 27-04-2014 00:00