SBC 5
09-04-2017
1-0

Scheidsrechter:   Maas, T.B.J.… (+1)
Na twee oorwassingen tegen Valkenswaard en DEES (resp. 1-8 en 9-0) wachten op deze heerlijk zonnige zondag de nummer 2 van de competitie: SBC 5. Aan het begin van het seizoen werd in Son zeer geflatteerd met 5-2 verloren. Op basis van die wedstrijd wist Bladella 7 dat er wat te halen viel. Met de laatste twee wedstrijden in het achterhoofd, werd echter wel door coach Brands besloten om behoudend te starten, maar wel vol lef en overgave.

Al snel bleek dat Bladella helemaal niet onder hoefde te doen voor de Sonse Boys. Het spel golfde op en neer, waarbij beide ploegen weinig tot niets weggaven. Bladella kon niet in de buurt van de keeper van de tegenpartij komen. SBC kwam iets dichterbij, maar Jimmy werd niet echt uitgetest. De wedstrijd kabbelde naar de rust, met in de laatste tien minuten wel twee personele tegenvallers voor Bladella met het uitvallen van Paul en Erik. In de rust gaf Pako ook aan niet verder kunnen. Met twee weken rust is de hoop er wel dat alle drie de spelers weer aanwezig zullen zijn voor het slot van de competitie. Ook scheidsrechter Maas had wat fysieke ongemakken na een bal op de rug, maar kon gelukkig door.

In de rust werd door iedereen beaamd dat het een prima wedstrijd was, waaraan we zeker één punt konden overhouden. Prioriteit bleef wel de ‘nul’ en dus minimaal dat ene punt. Direct alert aan de start van de tweede helft was daarbij van groot belang.

Het begin van de tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste helft: hard werken en weinig mogelijkheden. In de 63e minuut was daar dan toch de eerste kans voor Bladella. Een goede lange bal in de diepte van Ronny werd door Thijs op waarde geschat. Thijs nam de bal knap aan, maar kwam vervolgens een teenlengte te kort om de bal nog goed over de keeper heen te wippen: bal naast. Bladella had het af en toe lastig met de snelle en behendige linksbuiten van SBC, maar hoefde verder niet veel te vrezen.

In de 73e minuut werd de ban dan toch gebroken, en wel door Birthday Boy Willem Wijnen. Vroomen stuurde Joey weg op links. Joey nam de bal aan op de borst en gaf deze breed op Michiel. Michiel kon de bal niet vol raken, waarna de bal bij Willem belandde. Willem twijfelde geen moment en schoot gedecideerd op goal: 1-0. Bezwaren van SBC over vermeend hands van Joey bij de aanname vonden geen gehoor bij de scheidsrechter en zorgde er zelfs voor dat SBC 10 minuten met een man minder door moest.

Bladella bleef vervolgens rustig en SBC kon niet echt meer een vuist maken. Wel waren er nog wat kleine kansjes in de slotfase, maar zowel defensie als keeper van Bladella gaven geen krimp.

Dit betekent de eerste overwinning voor Bladella 7 in het kalenderjaar 2017. Een dikverdiende overwinning wel te verstaan, met man van de wedstrijd en jarige job Willem als stralend middelpunt! De huidige 9e positie op de ranglijst zal zeer waarschijnlijk ook de positie op de eindrangschikking worden, maar met nog wedstrijden tegen de nummer 8 en 11 op het programma moet het 7e alles in het werk stellen om nog 6 punten aan het eindtotaal toe te voegen!