HMVV 4
11-12-2016
7-1

Scheidsrechter:   Mill, J.H.M. van
Na de moeizame start in de competitie werden de afgelopen twee wedstrijden 4 punten gepakt en dat geeft de burger moed. Vandaag kwam HMVV op bezoek, een ploeg die min of meer hetzelfde traject bewandelde: lang op 0 punten gestaan en de laatste weken werden in 3 wedstrijden 7 punten vergaard. Wijzelf hebben 5 punten dus bij een overwinning kunnen we een plaatsje omhoog.

Coach Brands had wat personele problemen maar gelukkig waren er 3 voetballers van andere teams die ons uit de brand wilden helpen. Roberto, Martijn en Mark: super bedankt!

Er werd besloten om te proberen HMVV meteen vast te zetten en zodoende te zorgen dat de punten in Bladel zouden blijven. Na een wat weifelend begin, kreeg het zevende in de 4e minuut een vrije trap op randje zestien. Man in vorm SjakieLopez roste de bal in de muur maar deze stuiterde terug naar Michel. Die nam de bal met een volley heerlijk op zijn pantoffel en de bal plofte net onder de lat binnen. Een heerlijke 1-0.

De toeschouwers hadden deze goal nog maar net besproken of de tweede goal was al een feit. Sjakie kreeg de bal op 20 meter en mocht vrij aanleggen. Deze ruimte moet je hem niet geven en hij plaatste de bal keurig strak in de bovenhoek. Amper een minuut later kon het zevende al weer juichen: Willem Wijnen kapte zich goed vrij en vond de vrijstaande Martijn. Deze had geen moeite de bal achter de keeper te werken. 3-0 en er zijn nog geen zes minuten gevoetbald, een ongekende luxe!

HMVV leek volledig verbouwereerd en de organisatie was ver te zoeken. Ze kwamen deze klap in de eerste helft niet meer te boven. Met name Ronny soeng mocht op de linkerkant regelmatig ongehinderd opstomen. de druk van het zevende hield dan ook aan en er bleven kansen komen. Een van die kansen leidde tot een corner. Sjakie legde de bal op het hoofd van Snoozing Robbie en die tekende voor de 4-0.

Nog was de koek wat de eerste helft betreft niet op: Roel Wijnen, als stopper weer alle tegenaanvallen wegpoetsend, mocht ongehinderd opstomen vanaf eigen helft. Vanaf een meter of 35 besloot hij uit te halen en de keeper verkeek zich op de venijnige stuit vlak voor hem: 5-0. Hierna kabbelde de wedstrijd wat voort en met name op de bank nam de meligheid toe. HMVV kon zoals gezegd geen vuist maken en zo werd er met 5-0 aan de thee gegaan.

In de tweede helft kwamen Roberto Boemaars en Hoekie voor Sjakie Roel en Martijn. Coach Brands waarschuwde voor een gezapige tweede helft en sprak de hoop uit dat we ook daar nog wat goaltjes mee konden pikken. HMVV wilde echter ook nog wat laten zien en in de tweede helft golfde het spel meer op en neer. Met name de spits van HMVV die inviel bleek een handenbindertje. Hij werd echter goed onschadelijk gemaakt door de goed spelende verdediging.

20 minuten voor tijd kon het publiek weer eens juichen. Hoekie vond Zwimpie Wijnen en die had goed oog voor de vrijstaande Boemaars. deze kon 1 op 1 met de keeper simpel afronden: 6-0. Zwimpie tekende hiermee al voor zijn tweede assist van de middag. Even later werd de stand naar 7-0 getild: een hoekschop van Boemaars werd door de keeper slecht verwerkt. Mark Stoelie was er als de kippen bij om uit de draai zijn goaltje mee te pikken. Zeven verschillende doelpuntenmakers dus, ook wel eens leuk.

HMVV mocht vlak voor tijd nog de hatelijke nul van het scorebord halen. Een goede aanval over links waarbij de voorzet door de meegelopen HMVV speler net onder de lat tegen de touwen werd gejaagd. Jammer voor Jimmy dat hij zijn goede optreden niet met "de 0" beloond zag. Verder was het een goal voor de statistieken.

Een kleine tien minuten later floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde en kon het zevende drie punten bijschrijven. Met een lastige wedstrijd tegen het tweede van DEES voor de boeg waren die punten zeer welkom. Voor vandaag restte nog het uitroepen van de man van de wedstrijd. Er waren meerdere gegadigden maar uiteindelijk mocht de hardwerkende Michiel, vandaag motor op het middenveld, genieten van de snack van de week en het bierglas met de ronde vormen.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. DEES 2 komt dus op bezoek en heeft nog maar 3 verliespunten. Met 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden hopen de mannen van het zevende stiekem op een stuntje. Of dat reƫel is zal moeten blijken....