RKVVO 4
27-11-2016
5-0

Scheidsrechter:   Maas, T.B.J.
Zes wedstrijden is Bladella 7 al op weg in de competitie, een overwinning ontbreekt nog altijd. Drie weken geleden werd het eerste punt wel binnengehaald en vandaag tegen de nummer laatst RKVVO 4 moest dan toch echt de eerste driepunter opleveren. De opdracht van de jarige coach Brands was dan ook duidelijk: Druk zetten, jagen, de tegenstander geen rust gunnen en de coach een mooi verjaardagscadeau geven!

Bladella voerde deze opdracht de eerste tien minuten prima uit. Dit leidde dan ook tot twee goals. Na vijf minuten werd de ruimte op links gevonden bij Willem. Willem gaf breed op Michiel die op zijn beurt Sjaak bediende. De uithaal met links werd licht van richting veranderd en verdween achter de keeper: 1-0. Vier minuten later was het weer Sjaak die doel trof. Hij onderschepte een slechte terugspeelbal en schoot beheerst in de verre hoek: 2-0.

RKVVO stelde hier werkelijk niets tegenover en liet een gelaten indruk achter. Bladella liet de teugels al gauw wat vieren, wat het spel niet ten goede kwam. Na een kwartier onzuiver voetbal, waarin desondanks toch een aantal kansjes werden gecreƫerd, pakte Bladella het spel weer op wat direct weer twee goals opleverde, wederom beide van Sjaak. De 3-0 was een schitterende individuele actie. Sjaak onderschepte zelf de bal na een ingooi, draaide mooi weg bij de laatste man en legde de bal wederom in de verre hoek. Na 32 minuten mocht Sjaak aanleggen voor een vrije trap en ook deze verdween achter de doelman in de verre hoek: 4-0. Hiermee was na een dik half uur de wedstrijd gespeeld en de man van de wedstrijd al bekend.

Het spel van Bladella bleef tot de rust goed en verzorgd en dit leverde dan ook nog een aantal mooie kansen, maar geen doelpunten op. Michiel faalde 1-op-1 met de keeper, Hoeks kon zijn omhaal niet vervolledigen omwille het hoofd van Michel te sparen en Erik speelde de bal net iets te ver voor zich uit om tot een uithaal te komen. De kleedkamer werd daarom opgezocht met een riante 4-0 voorsprong: een ongekende luxe!

In de rust was de stemming opgetogen en ondanks dat iedereen het er over eens was dat we dit voetbal gewoon nog een helft moesten volhouden en er in de tweede helft nog een aantal bij moesten prikken, was de realiteit helaas anders. Dat kan wellicht ook niemand echt kwalijk genomen worden. De tegenstander straalde totaal niets uit en dit werkte niet bepaald motiverend. De tweede helft was daarom wat tegenvallend, maar leverde toch nog zeker wel een tiental redelijke kansen op. Het vizier stond echter niet meer op scherp en goede mogelijkheden werden in sommige gevallen zelfs tot ingooi gedegradeerd. Hoogtepuntje was de 5-0 van Jorg in de 75e minuut. Michel stuurde Michiel met een goede steekbal diep. Een breedteballetje bezorgde de bal bij Jorg die vrij kon inschieten. Joey en Erik raakte het aluminium nog, waarna de scheidsrechter het vijf minuten voor tijd wel mooi geweest vond.

Bladella 7 heeft zich een prima dienst bewezen door een zwakke tegenstander simpel op zij te zetten. Ondanks dat de tegenstand erg beperkt was, zal het team hier zeker vertrouwen uit putten. Het team heeft laten zien dat ze samen lekker kunnen voetballen en als het dubbeltje de komende weken wat vaker de goede kant op valt, zijn dit zeker niet de laatste punten voor de winterstop. De coach heeft vandaag in ieder geval een mooi verjaardagscadeautje gekregen, waarvoor dank!