Spoord. Boys 4
23-10-2016
0-2

Scheidsrechter:   Mariën, J.H.… (+1)
Vorige week had Bladella 7 ondanks het verlies tegen SBC toch wat vertrouwen geput uit het vertoonde spel. De kansen werden dan wel niet afgemaakt, maar het veldspel was van zeer redelijk niveau. Als er in de laatste fase van de aanval wat secuurder werd gepasst en afgerond, dan komen de doelpunten en daarmee de eerste punten van dit seizoen vanzelf! Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Spoordonkse Boys 4, zo was het idee.

Vol goede moed en met een tweetal versterkingen van buitenaf (Koen Verweij van Bladella 9 en Berry van der Heijden van Bladella 4) werd aan de wedstrijd begonnen. Echter kon Bladella 7 deze keer geen vat op de wedstrijd krijgen. Het was niet zozeer dat de tegenstander heel erg goed speelde, het was vooral Bladella dat zeer onzorgvuldig met het balbezit omging. Zodra Bladella in balbezit kwam werd de bal zonder bedoeling de ruimte in gespeeld, waardoor het voor Spoordonk, dat wel meer rust aan de bal bewaarde, een stuk gemakkelijker was om in balbezit te komen. Spoordonk hield hierdoor energie over om tot een aantal aanvallen te komen, Bladella had alle kracht nodig om de bal in bezit te krijgen.

Ondanks dat kreeg ook Spoordonk niet veel voor elkaar voor de goal. En in het laatste kwartier kwam Bladella eindelijk ook een beetje aan voetballen toe. Dit resulteerde in twee goede mogelijkheden voor Willem en Sjakie. Beide hadden geen geluk in de afwerking. De rust leek dan ook met 0-0 gehaald te worden, maar in de blessuretijd zorgde een aanval door het centrum alsnog voor de 0-1.

Iedereen was zich ervan bewust dat er na rust zuiniger met het balbezit moest worden omgesprongen. En om niet alle energie te verspelen aan het veroveren van de bal, moest compacter worden gespeeld. Het begin van de tweede helft beloofde verbetering. Er was wat meer rust aan de bal, de ruimtes bleven echter erg groot. Daar ging Spoordonk beter mee om en in de 57e minuut viel de 0-2. Een goed schot vanaf de 16 spatte op de paal uiteen, waarna de rebound in volledig vrije positie kon worden binnen gewerkt.

Het vervolg van de wedstrijd bracht van beide kanten niet veel meer. Beide ploegen grossierde in knullig balverlies en ongelukkige balaannamens. Zo bloedde de wedstrijd dood en werd 0-2 de einduitslag.

Bladella 7 zal een manier moeten vinden om meer voor het doel van de tegenstander te verschijnen. Daarvoor lijkt rust aan de bal een eerste vereiste. Want het tempo waarmee de bal nu wordt verspeeld kost zoals gezegd zo veel energie, dat we niet aan het leukste van het voetbal toekomen: kansen creƫren en doelpunten maken. Hier wordt je daadwerkelijk moedeloos van als elftal.
Volgende week zal een hele beproeving worden. DEES 2 komt op bezoek. De koploper heeft 15 punten uit 5 wedstrijden met een doelsaldo van 39 doelpunten voor en slechts 6 doelpunten tegen. Bladella zal vanuit een verdedigende muur moeten proberen in de counter speldenprikjes uit te delen. Maar iedere week komen we dichter bij de eerste competitiepunten, en wie weet begint dat met een stunt tegen de te kloppen ploeg uit Wintelre!