Hapert 3
28-08-2016
2-1

Scheidsrechter:   Hooijen, J.C.M.
Van volle bak aan het bier in den Bel, naar een knappe overwinning met puik spel! (Copyright Thijs van Ham)

De eerste wedstrijd van het seizoen bracht het derde elftal van Hapert naar de Smagtenbocht. Nu de manschappen van Coach Brands het in het kampioensjaar 2015-2016 al knap lastig hadden met Hapert 5, werd een pittig duel verwacht. De tegenstander had er al een wedstrijdje op zitten tegen het eerste elftal van de Zuiderburen en de warming up liet wel zien dat het zevende niet meer in de 600 klasse vertoefde. Aan de bak dus dit jaar, er zullen geen cadeautjes worden gegeven!

Coach Brands, zelf ook nog lichtelijk beneveld gezien zijn bezwete voorhoofd bij aankomst op het sportpark, hield in ieder geval vast aan de vertrouwde 3-2-3-2 opstelling. Wel werd er meegegeven dat we dit jaar wat afwachtender zullen spelen, nu we niet langer in de positie zijn dat we de tegenstander de wil op moeten leggen. In het verleden heeft deze speelwijze ons ook vaak genoeg punten opgeleverd.

Het begin van het zevende was prima. De eerste corner van Hapert werd afgeslagen waarbij Paul Blankers attent was om de weggeroeide bal van Boemaars op te pikken. Hapert 3 was duidelijk niet bekend met de opkomende kwaliteiten van deze back en Blankers liep met een ferme sprint ongehinderd tot halverwege de helft van Hapert. Zijn voorzet was op maat en Sjakie Lopez was er als de kippen bij om zijn eerste van het seizoen beheerst binnen te tikken. Een droomstart voor het zevende. Daarna pakte Hapert de regie weer over maar veel verder dan wat speldenprikjes kwamen zij niet.

Gezien de hitte had de uitstekend leidende twee drinkpauzes in elke helft ingelast. Coach Brands benutte die pauze om een tweetal verse krachten in te brengen. Paul Blankers en nieuweling Michiel Vromans mochten even wat rust pakken, Koen Panjoel en Thijs van Ham kwamen hen vervangen.

Meteen na de hervatting was het Hapert dat op gelijke hoogte kwam. De spits werd vrij voor de keeper gezet en ook hij wist wel raad met deze kans. Op dat moment een terechte gelijkmaker, nu het zevende na de goal aanvallend niet zo veel meer uit had kunnen richten.

Toch viel de 2-1 al snel. Willem Wijnen werd diep gestuurd vanaf eigen helft en omdat de keeper van Hapert nog terug aan het lopen was, zag Willem zijn kans schoon. Hij haalde uit van een meter of 35 en de bal plofte over de keeper precies onder de lat binnen. Een wereldgoal en een opsteker voor het zevende. Even later had het zelfs 3-1 kunnen worden toen Thijs een fijne voorzet afleverde. Willem kon de bal niet goed raken en liet lopen, maar helaas kon Leon de bal niet in het net werken.

Kort daarna moest de sterk spelende Geert Stoeldraaiers bij een gevaarlijke counter aan de noodrem trekken, hetgeen hem geel opleverde. het zevende moest zo ongeveer tot de rust met 10 man verder. Door in de as allemaal een linie te zakken werd dit redelijk soepel opgevangen en tot hele grote mogelijkheden voor Hapert leidde het niet, alleen een paar afzwaaiers van buiten de 16. Hapert meende wel nog een kans te creƫren maar de scheidsrechter floot gedecideerd voor buitenspel.
Op slag van rust kreeg Willem Wijnen nog een kans om de 3-1 binnen te werken uit een voorzet van Thijs, maar zijn inzet ging naast.

In de rust waren er terecht complimenten van coach Brands voor het harde werken en het bij vlagen goede spel. Ook de scherpte in de afwerking was goed om te constateren. we bereidden ons voor op een stormloop van Hapert nu de verwachting was dat zij wat meer druk zouden gaan zetten. Leon en Willem maakten plaats voor verse krachten Joey en Snoozing Robbie en de tweede helft kon beginnen.

Waar een stormloop werd verwacht, lukte het Hapert niet om het het zevende echt moeilijk te maken. Coach Brands wisselde er lustig op los terwijl de eerste pijntjes zich meldden en ook de conditie nog niet bij iedereen optimaal was om 90 minuten te spelen. In de slotminuten was de beste kans nog voor Willem die een goede voorzet van de opgekomen Jorg Vroomen helaas niet op doel kon krijgen.

Al met al een prima overwinning. wellicht was een gelijkspel meer conform de krachtenverhoudingen geweest, maar zo werkt voetbal nu eenmaal niet. Bergeijk 3 won ook zijn eerste wedstrijd en dat is de tegenstander van volgende week. Dit zal dus meteen een belangrijke wedstrijd zijn die bepalend is of het bekeravontuur bij 3 wedstrijden blijft, of dat het nog een vervolg krijgt.

Man van de wedstrijd werd overigens Geert Stoeldraaiers die zich als een ware stofzuiger stortte op de aanvallers van Hapert en daarmee menige aanval al in de kiem smoorde. Na die plichtplegingen werd in de kantine een derde helft genoten, door velen nog gevolgd door een vierde en vijfde op de kermis. En met 3 zwaarbevochten punten in de pocket smaken die pilsjes altijd net even wat lekkerder!