Bladella F7
14-05-2016
3-6

Scheidsrechter:   Vries, Douwe de… (+1)
De strijd is gestreden: Bladella F7 is al weken kampioen, maar moet nog een keer aan de bak om alle wedstrijden van deze competitieronde te voltooien. Vandaag spelen we ‘uit’ tegen F6 van Bladella. Vertrouwd terrein dus. Deze wedstrijd stond aanvankelijk gepland op 20 februari jl. Langs de kant van het veld was de gevoelstemperatuur alsof het vandaag daadwerkelijk de 20’ste februari was. Maar de kalender geeft toch echt 14 mei aan. Er staat voor ons niets meer op het spel. We spelen nog voor de eer; eventuele winst onderstreept dat je verdiend kampioen bent geworden. F6 kan nog als tweede eindigen, maar is bij verlies afhankelijk van het resultaat van Hapert F3 tegen Reusel F5G.

Het vaste spitsenduo Hille en Yordi start vandaag vanaf de zijlijn. Kurt voegt zich bij hen. Pim mag in de eerste helft proberen als voorste man een paar goaltjes mee te pikken. Noah start in het doel met voor hem Tijn en Emiel als extra barrière. Het middenveld wordt bevolkt door Vlinder, Pepijn en Nick. Exact 10 uur klinkt het fluitsignaal en trapt F6 af. Ze gaan vol op de aanval en zeker het eerste deel van de wedstrijd is het erg druk voor het doel van Noah. Tot echt uitgespeelde kansen leidt het gelukkig niet. Emiel en Tijn zijn een stevig slot op de deur. Maar ook onze middenvelders Pepijn, Vlinder en Nick verdedigen goed mee. Aanvallend staat Pim wat op een eiland: een mooie combinatie tussen Nick en Pim is het belangrijkste wapenfeit in de eerste vijf minuten. F6 probeert met geforceerd spel tot scoren te komen. Door goede ingrepen van Emiel en ook Tijn blijft het vooralsnog 0-0. Pim krijgt nogmaals via Nick de kans om een aanval op te zetten, maar door de toenemende druk van F6 moet ook hij verdedigend werk verrichten. In de zesde minuut is het helaas toch raak: alleen voor Noah scoort F6 de 1-0. Gezien het spelbeeld op dat moment zeker verdiend. Even komt F6 via een uitbraak weer alleen voor Noah. Door goed uitkomen, verkleint hij zijn doel en verwerkt zo de bal tot corner. Ondertussen zijn Yordi en Hille het veld in gekomen en worden de vertrouwde veldposities weer ingenomen. Ook levert dat het vertrouwde spelbeeld op. Yordi gaat op het vijandelijke doel af, maar tot een echte kans leidt het niet. Even later schiet Hille op aangeven van Yordi recht op de keeper. Het levert de eerste corner voor F7 op. De daaropvolgende hoekschop wordt van de lijn gered. Even later een tegenaanval door F6 die wederom goed wordt gekeept door Noah en vervolgens door Pim wordt weggewerkt. In de laatste minuut van de eerste helft stuurt Pim Hille alleen naar voren. In zulke situaties is Hille meedogenloos: 1-1. Toch komt F6 nog in diezelfde minuut op voorsprong door onoplettendheid achterin. Met een 2-1 achterstand gaan we rusten. Toch is het beeld gaandeweg in het voordeel van F7 gekanteld. Die achterstand moet goed te maken zijn.

In de rust wordt een keeperswissel doorgevoerd: Pim ruilt van plek met Noah die nu samen met Emiel de verdediging vormt. Pepijn, Kurt en Tijn mogen nu even rusten. F7 komt goed uit de startblokken voor de tweede helft. Enkele aanvallen, die vandaag opvallend vaak via Nick verlopen, met Hille en Yordi leveren helaas nog geen doelpunten op. Echter, vier opeenvolgende minuten leveren daarna evenzoveel doelpunten op. Eerst is er een een-tweetje tussen Hille en Yordi waarbij Hille de 2-2 maakt. Even later schiet Noah na goed verdedigend werk de bal naar Hille die vervolgens doorpasst op Yordi. Nadat diens schot op de paal belandt, loopt Yordi goed door om het karwei alsnog zelf af te maken. Het is 2-3. F6 heeft amper de bal weer in het spel gebracht als Hille alert reageert en opnieuw koelbloedig blijft: 2-4. F6 probeert de aanval te zoeken, maar Emiel onderschept keurig en speelt de bal naar Nick. En Nick bezorgt de bal bij Hille die opnieuw doeltreffend uithaalt. Het is 2-5. F6 komt er eigenlijk niet meer aan te pas. Het blok op het middenveld met afwisselend Vlinder, Kurt en Pepijn zorgt ervoor dat ze nauwelijks de middenlijn kunnen passeren. En als ze al weer wat meer richting Pim gaan dan is daar Emiel die de aanval onderschept en de bal ditmaal bij Yordi aflevert. Met een mooie beweging zet Yordi Hille vervolgens vrij voor het doel. Scoren is dan haast een vanzelfsprekendheid: 2-6. Yordi krijgt even later nog verschillende kansen om ook zijn scoren op te vijzelen. Eerst belandt een vrije trap van hem op de paal. En even later is een voorzet van Hille net iets te hard voor hem. Tot slot pikt Yordi de bal op bij de middenlijn en spurt naar voren. Hoewel afspelen op Hille voor de hand ligt, gaat hij zelf op het doel af, omringd door verschillende F6-spelers. Helaas is de keeper net een station te ver voor hem. F6 weet dan uit een van de spaarzame tegenaanvallen nog te scoren en zo komt de eindstand op 3-6.

Het seizoen zit erop. Er is ook vandaag en keihard gewerkt door iedereen. Zo zorgen onze pupillen voor een passend slotakkoord op een geweldig verlopen seizoenshelft. F7 eindigt deze competitie met 25 punten (van de 30 maximaal te behalen punten) en maar liefst een voorsprong van elf punten op de nummers twee. Zowel de pupillen als leiding hebben daarmee puik werk afgeleverd. Met het kampioenschap als verdiende beloning.

Penalty’s: gewonnen met 5-3