Scheidsrechter:   Duijvelaar, Jesse… (+1)
Nieuwe ronde nieuwe kans voor de titel.

Vandaag stond de eerste wedstrijd op het programma thuis tegen Hapert F3.
Hapert heeft in de najaarscompetitie gespeeld tegen Bladella F6 die ook vertegenwoordigd is in onze competitie.

F6 speelde naast ons een spannende pot tegen Reusel Sport F5G 3-3. Reusel was in de najaarscompetitie onze tegenstander waar we 2x van wisten te winnen.

Dit belooft nog een spannender competitieronde te worden waar ik ons team als kampioenskandidaat bestempel. Wanneer wij tegen HMVV F3 minimaal 4 punten weten te halen is er een kans.

Mooie uitdaging waar we samen hard aan gaan werken.

We begonnen de 1e helft met een defensief sterke opstelling omdat Hapert nog een onbekende is voor ons.

Onze topscoorder start na september 2015 weer eens in het doel. Achterin Pim die bijna alles tegenhoud. Voor Pim hebben we Tijn, onze stofzuiger, die het gevaar probeert te stoppen wanneer hij de tegenstander ziet komen.

Voor onze achterhoede staat normaal Noah die het middenveld ondersteund en de voorhoede wegstuurt.
Helaas was Noah deze ochtend geveld door de griep. Hierdoor heb ik wat wijzigingen doorgevoerd in ons systeem.
Op het middenveld waren actief Vlinder, Kurt, Pepijn en Nick die mee gaan met het spel.
Helemaal op een eiland was de 1e helft Yordi. De lange ballen van Hille zorgden voor gevaar voor het doel van Hapert. Door de 2 koppen grotere spelers van Hapert kwam Yordi steeds 2 stappen te laat om af te ronden.

Hapert kwam door de grote stappen sneller bij ons doel dan ons middenveld. Pim stond zijn mannetje maar kreeg op dat moment te weinig ondersteuning van zijn teamgenoten. Hille stond vast genageld op de doellijn en had het nakijken; één stapje naar voren was voldoende geweest: 0-1 voor Hapert. Was niet nodig geweest maar het gebeurt. Het was al snel rust want het spel ging op en neer en beiden partijen kwamen amper bij het doel.

De 2e helft gooit de trainer het op de aanval. Emiel in het doel en Hille samen met Yordi in de spits.
Emiel zorgde voor 2 prima reddingen. Hij kwam uit zijn doel zetten tot 2x keer toe voor een goed blok. Yordi en Hille kwamen regelmatig mee verdedigen omdat dit ook nodig was. De 8 en 9 jarige van Hapert liepen iedereen eruit bij ons dus iedereen was welkom in onze verdediging.

Voorin begon het steeds beter te lopen met ons spitsensduo. Door goede combinaties op het middenveld kwam de bal bij Yordi en legde de bal weer breed naar Hille die voor het doel stond. Een schot en ging naast. De scherpte ontbrak nog bij Hille na de winterstop.

Hapert kwam weer op ons doel af. Met een beetje geluk kwam de bal bij goed terecht en ging door de benen van Emiel in het doel. Tegen alle verhoudingen in staan we op 0-2 achterstand. Mijn gevoel zegt dat het goed komt want ik heb vertrouwen in mijn pupillen.

Enkele minuten later dribbelt Hille met moeite door de verdediging van Hapert en schiet de 1-2 binnen. Nog 8 minuten te gaan. Het kan nog.

Even later komt Yordi voor het doel en scoort netjes in de hoek de 2-2 !!!

Yes, het kan nog....Hapert is van slag.....Hille en Yordi zetten druk en creëren kansen.

Hapert komt weer richting Emiel. Pim, Tijn, Nick, Yordi komen met hun laatste beetje lucht nog even verdedigen en werken de bal richting de zijlijn. pff.

In de laatste minuut kreeg Hille een vette kans voor de keeper en schoot recht op de keeper....dat was dé kans op de overwinning. Jammer maar 1 punt was verdiend.

De 2e helft hebben Hapert met de juiste middelen bestreden en de return gaan we vanaf minuut 1 op de aanval voor de 3 punten!!!

De penalty's gingen van beide kanten moeizaam. We hebben er misschien 1 meer gemaakt dan Hapert en met 4-3 gewonnen.