21-11-2015
3-3

Scheidsrechter:   Rooij, Max van… (+1)
Vechten tegen twee tegenstanders

Nog twee wedstrijden te gaan en de eerste seizoenshelft is afgelopen. Eén ding is vooraf duidelijk: kampioen kan F7 niet meer worden. De achterstand op koploper HMVV F3 is onoverbrugbaar. Maar spannend is het nog wel, want we kunnen in de competitie als tweede eindigen. Vandaag krijgen we de directe concurrent voor de tweede plaats uit Goirle, VOAB F8, op bezoek. Bij winst of een gelijkspel heeft F7 nog slechts één concurrent over, namelijk Reusel Sport F5G. En dan valt in de allerlaatste wedstrijd de beslissing, tenzij Reusel Sport vandaag steken laat vallen bij ST Casteren/Netersel.

We moeten het deze wedstrijd stellen zonder Vlinder en hoofdtrainer Patrick. Vlinder kampt nog met de naweeën van een blessure en Patrick is helaas ziek en hopelijk snel weer opgeknapt. Gelukkig beschikken we vandaag over twee reserves en dat is hard nodig ook. Het is erg koud vandaag en dat heeft een behoorlijke invloed op de jongens. Het is dus niet alleen vechten tegen VOAB, maar ook tegen de kou.

In de eerste helft staat Hille in het doel. De aftrap wordt gedaan door VOAB, maar Bladella onderschept direct de bal en gaat met Yordi richting de goal van VOAB. Hij rondt knap af: 1-0. VOAB laat zich er echter niet door uit het veld slaan en begint direct aan het tegenoffensief. Er volgen enkele goede kansen voor hen. Goede reddingen van Hille voorkomen dat het gelijk wordt. Halverwege de eerste helft is het dan toch raak: 1-1. Gezien het sterkere spel van VOAB logisch en terecht. Bladella krijgt in de eerste helft via Yordi nog wel een kans om op voorsprong te komen, maar helaas gaat de bal voorlangs.

In de tweede helft staat Pim onder de lat. Opnieuw laat Hille zijn neusje voor de goal zien en scoort kort achter elkaar de 2-1 en 3-1. Zowel op het middenveld met Nick, Kurt en Pepijn, als achterin met afwisselend Tijn, Emiel en Noah wordt hard gewerkt om de voorsprong vast te houden. Toch krijgt VOAB richting het einde van de wedstrijd weer de overhand. Hoewel Emiel en Pepijn enkele doorbraken prima onderscheppen, valt in alle drukte voor Pims doel de aansluitingstreffer. En in zowat de laatste minuut is er een doorbraak te veel. Pim is kansloos op het schot en zo komt de eindstand van 3-3 op het bord.

Gezien het spelbeeld zal menig toeschouwer een gelijkspel wel als een terechte uitslag ervaren. De kou had vandaag voor veel jongens iets te veel invloed op hun spel.

Jammer alleen dat de tegenstander een paar vervelende overtredingen maakt op Pim en Hille die niet in het voetbal, en zeker niet bij de F’jes, thuishoren. Veelzeggend daarbij is misschien nog wel dat de betreffende speler van VOAB de duels wel erg hard uitvocht, zonder genade. Ondanks drie keer aandringen van hun trainer, weigert om zijn excuses aan te bieden.

Met deze uitslag komt het dus aan op de laatste wedstrijd tegen Reusel Sport. Zij hebben dusdanig aan hun doelsaldo gewerkt dat alleen winst volstaat om als tweede te eindigen. Het zou een mooi toetje zijn op een goed verlopen eerst seizoenshelft waarin alle spelers erg zijn gegroeid in hun spel.