EFC 12
26-04-2015
0-5

Scheidsrechter:   Kanen, B.… (+1)
Wie had dat kunnen denken. Ondanks enkele nederlagen dit seizoen spelen we vandaag toch een kampioenswedstrijd. Voor alle duidelijkheid: die van onze tegenstander van vandaag. EFC kan bij een overwinning op ons op de platte kar terug naar Eersel.
Over ons lijk natuurlijk! Wij gaan niet als figurant op de slachtbank, maar gaan trachten hun feestje voor vandaag te verpesten en het minimaal een week uit te stellen. Kampioen worden doen ze maar tegen iemand anders, niet tegen ons!

Voor de gelegenheid heeft GBL dus maar weer enkele versterkingen aan laten rukken. Luuk Schepens, Jorg Vroomen en Jens Mariën moeten onze stoere praat maar mee zien te realiseren.

EFC staat op het veld alsof ze dit varkentje wel eens even zullen wassen. Gezien de heenwedstrijd geen verkeerde gedachte, maar EFC heeft geen rekening gehouden met onze “over-mijn-lijk”-instelling.
Wij komen goed uit de startblokken en in no-time is de eerste levensgrote kans dan ook voor ons. Jorg Vroomen neemt een inworp en gooit de bal strak in de voeten van Jens Marien. Die tikt de bal op zijn beurt in één tijd door op Roykuh. Geen enkele EFC verdediger heeft hier rekening mee gehouden en Roykuh kan alleen op de keeper af. Zij ziedende schot zoekt echter geen hoek op maar belandt recht in de handen van de verbouwereerde EFC goalie. Had de 1-0 kunnen zijn….
Door deze waarschuwing slaat de schrik bij EFC in de benen. Dit hadden de rood-zwarten niet verwacht. Er lukt bij hen in het eerste deel van de wedstrijd werkelijk niets. Een eenvoudige pass in de voeten van een medespeler is al te veel gevraagd. Hun gevaar moet komen uit dode spelmomenten. En als ze dan een keer een vrije trap krijgen is het Nestor die redding brengt of staat het vizier van de EFC-spitsen niet scherp en koppen ze naast. Aan de andere kant blijven wij kansen krijgen. Nu wordt na goed doorzetten van Sterretje Jens weer in stelling gebracht. Zijn schot verdwijnt echter naast.
Na een minuut of twintig komt EFC alsnog op voorsprong, al moet gezegd worden dat 80% van het doelpunt op onze naam mag worden geschreven. Een communicatiefout in onze verdediging zorgt ervoor dat de spits van EFC tussen twee verdedigers in ongehinderd de bal mee kan nemen en vrij op Nestor af kan wandelen. Hij heeft vervolgens zijn zenuwen in bedwang om beheerst de bal tegen de touwen te schieten: 0-1.
Er valt nu een loden last van de schouders van EFC. Zij gaan wat vrijer voetballen en wij worden meer in de verdediging gedrukt. Een afstandsschot wordt door Nestor met een geweldige reflex in eerste instantie nog uit de kruising getikt. De daarop volgende corner wordt door EFC bij de tweede paal echter perfect binnen geknikt. Dat is 0-2 binnen 30 minuten. Nu moeten we op gaan passen of we kunnen onze stoere praat van voor de wedstrijd niet meer waar maken.
Er volgt nu een fase waarin er kansen over en weer zijn. Het enige verschil is dat de ballen er bij ons niet in vliegen en bij EFC wel, al moet ook hier gezegd worden dat wij hierbij weer de nodige assistentie verlenen. Een onnodig veroorzaakte vrije trap en een zeldzame misser van Nestor wordt door EFC eenvoudig gepromoveerd tot doelpunt. En voor rust komt ook nog de 0-4 op het scorebord na slap uitverdedigen van onze zijde.

De tweede helft wordt als een formaliteit afgehandeld. EFC hoeft niet meer zo nodig – het kampioenschap lijkt al binnen – en wij zijn niet bij machte om de marge te verkleinen. Niet dat er geen kansen zijn en dat EFC geen aanvallende acties meer onderneemt hoor! Er zijn wel degelijk nog enkele goede kansen voor TwanSam en voor Wielen en achterin staat onze verdediging onder leiding van Kraaij2 en de uitstekend spelende Polish Pitbull EFC in de weg om hun score verder uit te bouwen.
Eén momentje van onachtzaamheid doet de teller alsnog een keer verspringen. EFC krijgt een discutabele vrije trap en terwijl wij nog staan te protesteren wordt deze razendsnel genomen. Voor wij het in de gaten hebben ligt het leder alweer achter Nestor in het netje: 0-5.

Omdat er verder toch niets meer te halen valt fluit de scheids ruim voordat de 90 minuten verstreken zijn voor het einde van de wedstrijd zodat EFC aan haar feestje kan beginnen. Een terecht feestje! Ondanks onze stoute voornemens is het ons niet gelukt hen vandaag van het kampioenschap af te houden. EFC is de terechte kampioen van dit jaar.

Ons rest niets anders dan ons op te maken voor de laatste wedstrijd van volgende week en dan ons eigen Bladella-feestje te vieren. Daarna start de voorbereiding voor volgend seizoen en hopelijk spelen we daarin niet iemand anders maar onze eigen kampioenswedstrijd…..