Nieuws

D5 'met overtuiging' naar kampioenschap

www.bladella.nl
De 'alles of niets' wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Bergeijk werd overtuigend gewonnen. Na de 4-0 ruststand werd de 2e helft nog met inzet uitgebreid naar 6-1. Proficiat!

Alleen winnen is kampioen
Er heerste er een gezonde wedstrijdspanning bij de spelers, leiders en ouders bij onze laatste wedstrijd. Wij moesten winnen om met Riethoven (evenveel verliespunten) samen aan kop te eindigen. Deze enigste concurrent speelt over twee weken tegen VOAB D7. Bij winst is Riethoven D2G met een gelijk aantal punten ook kampioen samen met D5.
Het seizoen startte al meteen met een ruime nederlaag (en gelukkig de laatste) uit bij Riethoven D2G. Voor de trainers een grote uitdaging om dit team te kneden om elke speler en als collectief te gaan verbeteren.
Het team leefde al weken naar het kampioenschap toe. We hielden onze concurrent Riethoven in de gaten die nipt met 3-2 van Bergeijk D4 wist te winnen vorige week.
 
Kampioenswedstrijd
Na 5 minuten was het al raak door onze topscoorder (23x) Bram Poodt 1-0. Door goed te storen en de bal te veroveren tikte Bram de 1-0 binnen.
Na de aftrap van Bergeijk zetten onze jongens en dame meteen druk tot het veroveren van de bal. Bij balbezit (BB) werd er de vrije man gezocht tot balverlies (BV) en begon dit spel met het veroveren van de bal weer opnieuw. Na ongeveer 7 minuten kwam de bal (door een pass van onze uitblinkende middenvelder Job Poodt) bij onze rechtsbuiten Zenn Bierens die na een schijnbeweging op de 16 hard door het midden langs de keeper 2-0 op zijn naam zette.
Bergeijk zorgde af en toe voor wat gevaar tot de 16 maar, maar door goede weerstand (en een beetje geluk) was het niet iets om ons zorgen over maken.
In de 20de minuut kwam onze linksbuiten Colin Tielemans in actie met een dribbel, kneep naar binnen en schoot hard in de korte hoek de 3-0 binnen. Met vlagen werd er goed gespeeld en balbezit gehouden. De overwinning lijkt in zicht maar we zijn er nog niet!!!
 
‘Uit tegen Bergeijk D4 stonden we ook met 0-5 vóór en werd het nog in de laatste 10 minuten 3-5’
Tegen het einde van de 1e helft werd Zenn Bierens de rechter flank in gestuurd en schoot vanuit rechts de bal over de keeper (wereldgoal!) in het netje 4-0. Was als voorzet bedoeld vertelde Zenn achteraf, maar dat doet dan even niet ter zake…
In de rust werd wat gedronken en de spelers waren onrustig: volle wedstrijdspanning. 'We zijn er nog niet, blijf er voor knokken'. Na die positieve peptalk en mutaties begon D5 aan de 2e helft. Bergeijk kwam met wat fysiek grotere spelers in het veld, maar daar lieten onze jongens zich niet door afschrikken. Door snel die bal weer te veroveren begon de opbouw weer opnieuw.
Dan het wekelijks dipje… Bergeijk zette druk en Bladella had even het nakijken en stond vastgenageld aan de grond toen de 4-1 viel. Timo Reniers, die goed stond te keepen, had het nakijken.
Even in slaap gesukkeld kwam het voetbal weer op gang en de druk op het doel van Bergeijk nam weer toe. In de kluts kwam de bal rond de 20 meter en Gijs van de Graaf nam met zijn linker de bal op zijn pantoffel en bracht mooi links bovenin de hoek de 5-1 op zijn naam. (45e min).
 
Na 10 minuten (55e min) voetballen ging het spel weer wat op en neer toen onze rechtshalf Sven van Grieken de 6-1 binnen tikte tijdens de flipperkast in de 16. Nog even alles dicht achterin en wachten op dat moment van opluchting, Het fluitsignaal van scheidsrechter Jeroen Bax….pffff.
De spelers, ouders en coaches juichend want het kampioenschap is binnen!!! Het feest kan beginnen!!!

D5
Bladella D5 is een team wat bestaat voor de helft uit tweedejaars D-jeugd. Mooie mix om de 1e jaars D omhoog te trekken in deze nieuwe start op een groot veld en met als nieuwkomer de buitenspelregel. 
Het zag er bij de start van dit seizoen nog niet zo best uit. De bekerwedstrijden tegen ZSC D2 en Bergeijk D3 werden met grote cijfers verloren (tegen EFC D4G nipt verlies). Ook de eerst competitiewedstrijd (6-1 verlies tegen Riethoven) gaf weinig hoop. Maar daarna groeide het team wekelijks en ging steeds beter spelen. Er werd zelfs helemaal niet meer verloren!
 
Feest
Na afloop hebben we natuurlijk samen in de kantine een leuke feestje gebouwd. Vol trots namen de spelers van D5 een snoepkaart en het kampioens-T-shirt in ontvangst. Voor iedereen ook nog een herinneringsbeker, een kampioenstaart, mooie spandoeken en niet te vergeten: Harry van Heeswijk regelde een huifkar waar we het centrum van Bladel lieten weten dat we kampioen geworden waren.
 
Dit kampioenschap werd mede mogelijk gemaakt door:
Aanvallers: Bram Poodt, Zenn Bierens, Colin Tielemans, Gijs van de Graaf, Sjoerd Couwenberg.
Middenveld: Job Poodt, Sven van Grieken, Martijn Hoskens, Teun Meijer,
Verdediging: Timo Reniers (keeper), Jordy Krekels, Wout van Heeswijk, Mike Keepers, Noor van de Loo, Bas Jobse. Jacco Helmink (keeper) heeft ook zijn steentje bijgedragen tot halverwege het seizoen.

De groep wordt getraind door Patrick Berkvens, Walter Couwenberg en Peter Marien.
Proficiat D5!
Ouders en overige supporters bedankt voor jullie steun!
Succes in de voorjaarscompetitie.
 

 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven