Nieuws

Verlichtingsactie weer een groot succes

www.bladella.nl
Afgelopen week was er gelegenheid om de deugdelijkheid van de fietsen, en vooral de verlichting eens goed te bekijken. Hieronder een paar vragen aan de organisatie.

Waarom werd de actie gehouden?
Bladella neemt hierin zijn verantwoordelijkheid om de jeugdspelers erop te wijzen dat een goede fietsverlichting belangrijk is in deze donkere dagen

Voor wie was de actie vooral bestemd?
Voor alle jeugdspelers tussen 6 en 18 jaar



Waarom werd deze actie gehouden bij Bladella?
Het gezamenlijk doel van deze actie is het bevorderen van het juiste gebruik van fietsverlichting. Bladella meent dat wij ons met zijn allen moeten realiseren dat, als het een beetje schemerig wordt, het aanzetten van de fietsverlichting er gewoon bij hoort. Je gebruikt je verlichting niet alleen om zelf beter te zien, maar vooral om beter zichtbaar te zijn voor anderen. En dat is in deze tijd van het jaar, met mist, regen, beslagen autoramen en vroeg donker worden geen overbodige luxe.

 
Voor de hoeveelste keer was dit het geval?
Voor de vierde keer nu. In 2010 hebben we het afgeblazen omdat er extreem slecht winterweer was.

Hoeveel jongelui hebben hun fiets laten controleren?
In het totaal zijn er dit jaar 203 fietsen gecontroleerd. In 2011 waren dat er 180. Van alle gecontrolerde fietsen wwaren er 13 niet in orde.
Bij de A-jeugd: 28 gecontroleerd (in 2011 waren dat er 30)
Allemaal goed een dikke proficiat !!
Bij de B: 23 gecontroleerd (in 2011: 30)Vijf niet goed
Bij de C: 50 gecontroleerd (in 2011: 41) Vier niet goed
Bij de meiden: 10 gecontroleerd (in 2011: 41) Drieniet goed
Bij de D-jeugd: 55 gecontroleerd (in 2011: 52) Eén niet goed
Bij de E: 20 gecontroleerd (in 2011: 11) Allemaal goed! Een dikke proficiat !!
Bij de F: 12 gecontroleerd (in 2011: 5) Allemaal goed! een dikke proficiat !!
Bij het G-team: 5 gecontroleerd. Allemaal goed! een dikke proficiat !!

Wie waren de controleurs?
De controles werden gedaan door vrijwilligers van Bladella in samenwerking met de politie Brabant Zuid-Oost. De actie is gesponsord door Veilig Verkeer Nederland die voor ieder gecontroleerde fiets een sleutelhanger had in de vorm van een handje met een lampje.
Profile Bito Bladel had een mooie actie met een waardebon, gedrukt door Henrie Kneefel, met een hoge korting voor een nieuwe fietsverlichtingsset. Als extra beloning steunde de kantine van Bladella ons met lekkere snoep.



Wat gaat er nu verder gebeuren?
Bij de teamleiders wordt door de hoofdleider gemeld bij welke jeugdspeler de fiets niet voldoende in orde was. Die leider stuurt een standaardbrief via de mail naar de ouders om hen alert te maken op de gebreken van de fiets en met de vraag om daarin hun verantwoording te nemen.

Volgend jaar weer?
Zeker weten, ook ouders en politie vinden de bijdrage van Bladella prima. Ze zijn dankbaar dat hier aandacht aan besteed wordt. We geven zo een signaal hoe belangrijk het is om in de wintermaanden gezien te worden als je naar en van het sportpark gaat. De Bossingel is een donker stuk weg met minimale verlichting. Met mist en regen is gezien worden door het overige verkeer daar van groot belang.

En verder?
De organisatie is uiterst tevreden over het verloop. Even willen we er nog op wijzen dat de kosten van de boete voor het voeren van onjuiste of geen verlichting 55 euro bedraagt. En als extra tip: controleer regelmatig de batterijen van je verlichting nu er steeds minder fietsverlichting is met een draaiende dynamo. En, als je klikverlichting op je fiets hebt en je haalt die er af voor diefstal, klik die er daarna weer op. Neem die moeite. Het is voor je eigen veiligheid. Iedereen WIL JE ZIEN !!!!!


 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven