Nieuws

Zaterdag optreden Nederlands kampioen!

www.bladella.nl
Juliana drum & Buggle corps uit Middelburg is regerend kampioen en behaalde vorig jaar ‘brons’ op het EK. Zaterdag om pm 16:30 uur showt het korps op het hoofdveld.

Ter voorbereiding op het Europees Kampioenschap voor drum & bugle corps DCE Championships 2013 in Kerkrade eind van de maand, toog Juliana voor een trainingskamp naar Bladel. In 2010 en 2006 waren ze ook al bij Bladella te gast.
Een drum & bugle corps is een Amerikaans georiënteerde showkorps, dat een flitsende show op de grasmat brengt. De deelnemers lopen niet in blokjes, maar volgens een indrukwekkende choreografie. De muziek wordt gecombineerd met grote visuele effecten. Volgend jaar staat voor Juliana een tournee in de USA, het Walhalla van showkorpsen, op de kalender.




Juliana, met ruim 60 man/vrouw sterk, repeteert vanaf gisteren tot zaterdag op de velden van Bladella. De ritmische klanken benevelen deze dagen de Bossingel en omgeving. Dit ter voorbereiding op het Nederlands én Europees kampioenschap voor showkorpsen welke in september worden gehouden. Voor voetbalbegrippen een bijna semiprofessioneel showkorps dat het jaar door wekelijks driemaal repeteert en in de laatste weken voor de kampioenschappen liefst vijf avonden.


Bladel en omgeving kan zaterdag genieten van een wervelde nieuw show van dit europees vermaard Drum & Bugle Corps. Deze 'generale repetitie' van de EK-show begint om pm 16.30 uur.
Muziek en show liefhebbers zijn van harte welkom bij dit optreden van dit bijzonder showkorps ter afsluiting van hun 3 daags kamp in Bladel


Juliana
Het korps waar Juliana in 1933 mee begon, is via verschillende metamorfoses door de jaren heen uitgegroeid tot het Juliana Drum & Bugle Corps. De afgelopen jaren heeft Juliana weer op en top laten zien zich prima thuis te voelen in deze stijl. Met een show die ieder jaar weer door eigen mensen in elkaar wordt gezet, is Juliana altijd een graag geziene gast op nationale en internationale evenementen. Ook op de wedstrijdvelden doet Juliana het zeker niet onverdienstelijk. Afgelopen jaar werd voor de tweede maal op rij het Nederlands kampioenschap voor showkorpsen gewonnen! Ook tijdens de Europese Drumcorps Kampioenschappen deed Juliana het niet onverdienstelijk. Er werd evenals in 2010 een fantastische derde plek behaald. Juliana heeft voor het jaar 2012 gekozen om een wat andere weg in te slaan. Waar afgelopen jaren de grenzen van Drumcorps op visueel en muzikaal vlak zijn opgezocht, staat 2012 meer in het teken van het publiek. De thema’s boosheid en liefde zullen heel herkenbaar zijn, en de gehele show zal de keuze tussen deze twee tegenpolen een rol spelen. Wordt het handelen uit haat? Of leven uit liefde? In de show zit muziek verwerkt van onder andere Karl Jenkins, Alberto Ginastera. Ook het nummer Everlasting Love zal een belangrijke rol in de show vertolken. Diverse zeer herkenbare klanken zijn in de eigen arrangementen verwerkt waarmee weer een uniek product en daarmee een echte Juliana show is gecreëerd. Het designteam bestaat dit jaar uit dezelfde arrangeurs en designers als het afgelopen jaar en zij zullen wederom proberen om een pareltje af te leveren. Juliana zal met deze show ook in 2012 weer volop in competitie te zien zijn met als klapstuk natuurlijk de DCE Championships eind september.

 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven