Nieuws

EK column: Hand voor de mond...

www.bladella.nl
Direct na het laatste fluitsignaal liepen Mark van Bommel en Bert van Marwijk het veld op. Hun ogen stonden verwilderd. Mark, de hele wedstrijd reserve, hield zijn hand voor de mond.

Hij vertelde Bert iets dat wij niet konden horen of zien…

Nee, sprookjes bestaan niet en de Nederlandse leeuw is afgemaakt. Het waren de Denen uit Legoland die de brullende maar onoplettende Leeuw met een uitgekiend verdovingsschot raakten. De spelers waren van slag, de coach mompelde over het correct uitvoeren van de opdrachten maar de supporters bleven Oranjeprullaria aanschaffen. Tegen beter weten in? Bij de familie Maandonks aan de Doollandweg wisten ze echt wel beter. Daar hing meteen na de wedstrijd tegen de Denen de vlag al halfstok. En nu is de vlag helemaal weg, neem ik aan…

En dan afgelopen woensdag, tegen Die Mannschaft moest het gebeuren. De manier waarop de Duitse spits Gomez na zijn twee doelpunten gelaten over de achterlijn wandelde, alsof het allemaal geen moeite kostte, maakte alles duidelijk: het Nederlands elftal heeft de boot gemist. Een echt topteam heeft snelheid (wanneer komt dat schot, Robben?), splijtende passes (ja, soms was er eentje van alleen Sneijder), een geslepen tactisch middenveld (weer een onnodige gele kaart voor Van Bommel) en een spits met killersinstinct (laat me niet lachen: Huntelaar en/of van Persie?)

En dan gisteren tegen Cristiano Ronaldo. Het is moeilijk het ego van Van der Wiel te overtreffen maar als het ooit kon moet dat gisterenavond gebeurd zijn. Het getergde Portugese wonderkind, met een nog groter ego, was moeilijk te bespelen maar de Oranje-back werd links en rechts gepiepeld zoals hij zelf graag de C-jeugd van zijn kunsten versteld doet staan. Ontluisterend, er is geen ander woord voor. De nederlaag van Oranje tegen Portugal was dubbel en dwars verdiend en kwam niet onverwacht. De balkunstenaars uit het land van de fado hebben ons zelfs nog gespaard. En doelman Stekelenburg kreeg als enige Oranjeklant een voldoende.

Terwijl een enorme hoosbui nu hier ons eigen Oranjeplein aan de Zijlmansstraat zuiver spoelt, verdween de Nederlandse hoop gisteren na de begrafenis van de Leeuw op het Oranjeplein van Charkov. Ik denk terug aan Mark van Bommel en Bert van Marwijk, samen op het veld, na de uitschakeling. Mark hield zijn hand voor zijn mond en zei: “Psst, Bert, er is nog hoop. Ik heb net een SMS-bericht gehad van Nienke van Lieshout. Zij rekent erop dat Theo Maassen de EK-beker alsnog naar Nederland brengt.”

Harrie Fiers


 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven