Nieuws

De ontknoping: Bladella - St.Michielsgestel

www.bladella.nl
Als Bladella zich in de laatste speelronde laat verrassen kan het seizoen nog heel lang duren. Drie punten is in ieder geval klassebehoud. ‘Happy Hour’ als dat slaagt.

Op een erbarmelijk slecht veld is Bladella in Den Bosch er niet in geslaagd om zich definitief veilig te spelen. Pas in de allerlaatste minuut van de blessuretijd klutste de bal uit een corner via de rug van Roel Segers over de doellijn: 1-1. Een gelukkig puntje! Goed werd er niet gevoetbald en de sfeer op (en rond) het veld was niet echt voorbeeldig. Bladella wist niet om te gaan met de knollentuin én met een tegenstander die met een over-mijn-lijk instelling wat oud zeer wilde vereffenen om zich daarmee veilig te vechten.



Dit puntenverlies betekent wel dat op Moederdag nog eens alles uit de kast gehaald moet worden. Oisterwijk, RKJVV en Bladella gaan zondag in de allerlaatste speelronde uitmaken welke ploeg nog de nacompetitie in moet (misschien wel tot half juni) voor een plaats volgend seizoen in de 2e klasse. Onze Reuselse broeders staan er nog beroerder voor. Geelzwart en Taxandria strijden voor de laatste mogelijkheid om nog te mogen herkansen, anders wordt het helaas direct degraderen. Als beider puntentotaal zo zou blijven moet in een beslissingswedstrijd (a.s. donderdag al) het vonnis worden geforceerd.

Het al een maand geleden gedegradeerde St.Michielsgestel komt a.s. zondag in Bladel op bezoek. Met in hun bagage de slecht 8 gesprokkelde puntjes, moet dat een makkie worden voor blauwwit, zou je zeggen… En dat is nu net het verneukeratieve van deze status. De geelzwarte Gestelnaren hebben weliswaar maar 1x gewonnen (Oisterwijk) en slechts 17x gescoord, daarentegen kreeg men nog geen twee doelpunten per duel tegen (p.m. gelijk aan Bladella). Bijna alle Gestelse verliespartijen werden maar met één doelpunt verschil beëindigd. Kortom, bijna elke ploeg had behoorlijk veel moeite met de stugge Gestelse verdediging.

De Tipmast Boys wisten in St.Michielsgestel geen potten te breken. De Gestelnaren waren bij herhaling met schoten uit de 2e lijn levensgevaarlijk en bepaalde zelfs het spel in de 2e helft. Dankzij Peter Bons bleef het daar gelukkig 0-0. Daar heeft Bladella aan den lijve dus al ondervonden dat St. Michielsgestel véél beter kan voetballen dan de stand op de ranglijst doet vermoeden. Het tekent de ploeg dat ook de laatste wedstrijden, ondanks degradatie, door hen zeer serieus worden afgewerkt. Uit bij titelkandidaat TEC enkele weken geleden had St.Michielsgestel zelfs moeten winnen.



Niet afhankelijk willen zijn van Taxandria - RKJVV en Oisterwijk - sc ’t Zand verplicht de formatie van Norbert Rebsch om te winnen van St.Michielsgestel. Dan pas komt aan alle onzekerheid een einde, dat weet ook mascotte Rob Schilders (E3) die zijn vader heel de week nog wijze lessen mee heeft gegeven. F9, F10 en F11 besluiten onder de rust de voorrondes van BP Penaltybokaal (keepers van E5 en E6) De finale is op woensdag 23 mei. Het team van C3 verzorgt de loterij.
Met de spanning en het verenigingsbelang verdient deze (slot)finale veel support van de trouwe aanhang.



Bij handhaving na afloop ‘Happy hour’ om de spanningen van een moeizaam seizoen definitief weg te spoelen!


 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven