Nieuws

Joris Heusschen: 'Ik blijf betrokken bij Bladella'

www.bladella.nl
Bladella - St. Michielsgestel: Afgelopen zondag werd dan op het nippertje vanuit Den Bosch nog één punt mee naar Bladel genomen.

Iedereen opgelucht want lange tijd zag het er naar uit dat we, na een eerste helft met veel Bladella-kansen, toch weer een onterechte nederlaag zouden moeten slikken. Maar ondanks dat ene punt blijft het ongemeen spannend.
Joris Heusschen is bezig aan zijn laatste seizoen als assistent-scheidsrechter. Hij gaat bij de KNVB verder en daarom is het nu een mooie gelegenheid hem aan het woord te laten.

Hoe lang ben je bij Bladella betrokken en sinds wanneer ben je assistent-scheidsrechter?
Ik ben lid sinds juni 1991, dus al weer bijna 21 jaar. Met de overgang als voetballer naar de senioren in het seizoen 2004-2005 is mijn carrière als assistent-scheidsrechter bij de jeugd begonnen. Na deze laatste competitiewedstrijd ben ik ook nog eens vijf seizoenen assistent-scheidsrechter bij het eerste geweest.

Hoe is dit werk als vrijwilliger je bevallen en wat zal je altijd bij blijven?
Volgens velen doe je het nooit goed als assistent-scheidsrechter, maar ik hou toch vaak een voldaan gevoel over om bij een wedstrijd te assisteren. Scheidsrechters zijn vaak tevreden over mijn optreden tijdens de wedstrijden. Uiteraard blijft het kampioenschap van 3D me altijd bij. Dat was mijn eerste kampioenschap ooit bij Bladella. En natuurlijk de wedstrijden tegen buur en aartsvijand Reusel Sport. Ook voor een assistent-scheidsrechter zijn dat mooie wedstrijden met veel sfeer.

De verwachtingen voor dit seizoen waren hoog gespannen, maar niet alles waar we op hoopten, is uitgekomen. Zie jij dat ook zo?
Nadat we vorig seizoen in de 2e klasse bleven, wilden we die eindpositie dit seizoen verbeteren. Het getoonde spel is zeker niet verkeerd, maar we missen een echte goaltjesdief. Handhaving in 2F staat op het spel de komende wedstrijd en dat willen we op eigen kracht behalen.

Hoe moet Bladella de komende tegenstander aanpakken om de drie punten in Bladel te houden?
We zullen sowieso één doelpunt meer moeten maken dan St. Michielsgestel. Zij verliezen hun wedstrijden zeker niet met ruime cijfers en dus zal er weer geknokt moeten worden voor de punten. Inzet is het belangrijkste, voetballend zijn wij ze de baas.

Wat is jouw persoonlijke doelstelling voor de komende competitie en wat ga je nog doen bij Bladella?
Begin komend seizoen zal ik de cursus assistent-scheidsrechter gaan volgen en daarna mijn eerste wedstrijden als neutrale assistent-scheidsrechter in de Hoofdklasse. Dan komt hopelijk snel de stap richting Topklasse. Uiteindelijke doel is het proberen te halen van het Betaald Voetbal.
Bij Bladella blijf ik wedstrijdsecretaris van de jeugd, ik zal op de vrije dag in het weekend mogelijk nog een wedstrijd fluiten en ook mee blijven werken aan de website en in de kantine.



 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven