Nieuws

Voetbalvrouwen: 'Lisette Winkel'

www.bladella.nl
De bal is aan Lisette Winkel (29) uit Bladel. Speciaal voor Bladella selecteerde 'De Uitstraling' de rubriek ‘Voetbalvrouwen’, genoemd naar de gelijknamige Nederlandse docusoap.

De komende weken doen zowel actief voetballende vrouwen als de dames langs de lijn verslag in achtereenvolgende, prachtige portretten. 

Een balletje opgooien
“Reservekeeper, middenvelder, laatste ‘man’ of rechtshalf; ik ben met voetbal overal inzetbaar”, laat Lisette Winkel vastberaden weten. Een dame met pit die de positie rechtshalf persoonlijk de beste plek vindt. Als multi-inzetbare dame graast Lisette heel het groene weiland af. Een groen blaadje? Integendeel, Lisette is sinds eind vorige eeuw actief betrokken bij Bladella. Ondertussen is ze aan haar dertiende seizoen bezig. En met succes. Scoren, dáár gaat het deze vrouw om.

Handig balgevoel
Als meiske speelde Lisette samen met haar drie oudere broers de bal op het pleintje bij het ouderlijk huis. Balgevoel ontwikkelde ze verder handig in de wereld van de handbalsport. “Totdat het meidenteam werd opgeheven. Als vijftienjarige meid moest ik meedoen tussen de senioren. Nee, daar had ik geen zin in. Gelukkig kende ons mam Dries van Sambeeck. Dries stelde voor om een keer te komen trainen bij het ‘meidengebeuren’. En van het een kwam het ander. Ik ben er nooit meer weggegaan”, glundert Lisette die voetbal als een energieke partner ziet.

Leipe Lisa
Ondertussen heeft het gebroederlijk balspel plaatsgemaakt voor ‘strijd’ in de familie. “Onze Hubert is overgelopen naar Hapert en ik blijf trouw aan Bladella. Je weet wel waar dat toe leidt”, grinnikt Lisette. Ze vervolgt: “Nee, onze ‘Bert’ is echt trots op zijn zusje.” Of Lisette een ‘Leipe Lisa’ is? "Nee, Leipe Lisa past bij een andere speelster. Wél ga ik er echt voor. Soms kan daar meer bij zitten dan alleen de bal… een knietje of zo”, laat Lisette ondeugend weten, die tegelijkertijd aangeeft dat dit in het heetst van de strijd gebeuren kan. Sportief spelen is haar doel. “Dat kan leiden tot wat blauwe plekken”, laat Lisette weten die de clubkleuren met haar lichaam verdedigt.

De bal toespelen
Felle, fysieke wedstrijden - vooral tegen Hapert - zijn haar niet vreemd. “Eerst fanatiek en vooral sportief spelen. Nadien uiteraard elkaar oprecht de hand schudden met de overwinning en het fijne spel. Damesvoetbal staat vaak bekend om de flauwe ballen. Nee, die ballen zijn bij ons niet te flauw hoor. De mannen kunnen nog een voorbeeld aan onze ballen nemen”, aldus deze fanatieke voetbalster.

Ajax-minded
Deze jongedame kent het spel van de voetbalsport. Niemand neemt zomaar een loopje met Lisette. Als trouwe Ajax-supporter neemt ze bewust risico’s bij de PSV-achterban. “Ik ben het gewend om in de minderheid te zijn. Thuis alleen al zitten verschillende PSV-supporters en een Feyenoorder”, verzucht Lisette met een lach.

Naakte voetbalwaarheid
Of de dames ook kleedkamerhumor hebben? “Het is één grote, gezellige boel. We delen haast al onze gedachten. Soms is het een gefilosofeer van jewelste. Als het aan de mannen ligt, valt er wel eens een naakt mannetje uit de jongere selectie de vrouwenkleedkamer binnen. Dat noemt men mannenhumor. Ach, laat ze maar lachen, nietwaar?!”, grinnikt Lisette die tenslotte laat weten dat een extra stopcontact wel prettig zou zijn om de haren te kunnen föhnen. Hét bewijs dat dames die hun mannetje staan, ook écht vrouwelijke ingrediënten hebben. Vrouwenvoetbal zoals vrouwenvoetbal bedoeld is, dat is Bladella!

bron: De Uitstraling
Geschreven door Jojanneke van Dongen-de Jong

 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven