Nieuws

Bladella bijt van zich af en wint bij Oisterwijk: 1-3

www.bladella.nl
Na het goede spel en de 1-1 tegen RKVVO reisde Bladella met zijn supporters naar Oisterwijk voor niets minder dan 3 wedstrijdpunten. Bladella had de winst in deze ‘zespuntenwedstrijd’ hard nodig om uit de degradatiezone te komen.

Een tegenvallend begin
Maar ook Oisterwijk, in de stand één wedstrijdpunt boven Bladella, zag het belang van deze match en begon energiek. De gastheren trokken het spel meteen naar zich toe en hadden binnen tien minuten al twee goede kansen. Bij de tweede zag de Bladella-verdediging er niet goed uit en Lima de Santos kreeg de kans de bal achter Peter Bons te schuiven: 1-0. Bladella schrok wakker en schakelde over op verzorgd aanvalsspel. Dat had meteen al succes want in 13de minuut schoof jonkie Roel Segers op aangeven van buitenspeler Dirk Reijnders de bal in het doel: 1-1.



Het plan heeft succes
Vanaf dat moment controleerde Bladella de wedstrijd. Net als tegen RKVVO speelde Jeroen Schilders op ‘10’ en stond Ruud Leermakers in de spits. Op het middenveld stonden de nieuwkomers Pim van Erp en Tom Maas hun mannetje. Achter de betrouwbare voorstopper Max Jansen controleerde Geert van Overbeek soeverein, coachte waar nodig en strooide met prachtige lange passes. Bij Bladella heeft de technische staf duidelijk maatregelen genomen om het degradatiespook de baas te worden. Maar voor drie punten moet er wel gewonnen worden. In de 23ste minuut krulde Geert van Overbeek een corner keurig op het hoofd van Jeroen Schilders die rakelings langs kopte. Na een geblokt schot brak Dirk Reijnders in de 38ste minuut uit maar zijn schoot ging hoog over. Nog voor rust kwam Oisterwijk door foutjes in de Bladella-verdediging even terug in de wedstrijd maar Peter Bons reageerde knap op een snoeihard genomen vrije trap.



Het spel golft op en neer
Na rust, al in de 47ste minuut, scoorde Roel Segers zijn tweede, gemakkelijke, doelpunt door een fout in de Oisterwijk-verdediging. Voor een aantal Bladella-supporters begon toen nog een lange tweede helft omdat het team van trainer Norbert Rebsch deze competitie wel vaker ondanks beter spel een voorsprong uit handen moest geven. In de 49ste minuut al had Oisterwijk een uitgelezen gelegenheid maar er werd, voor hen dan, jammerlijk gemist. Bladella moest iets terug maar dat gaf ook mogelijkheden voor gevaarlijke uitbraken. Met Joris Evers en Teun Lavrijssen als nieuwkomers in de ploeg werd de tweede helft spannend maar ook rommelig.



De eindbeslissing
De ene aanval volgde de andere snel op en aan beide zijden kwamen er kansen. Bladella had moeite met het fysieke spel van de tegenstander. In de 86ste minuut had Teun Lavrijssen de wedstrijd kunnen beslissen maar zijn afstandsschot ging ver langs het doel. In de 87ste minuut kreeg Roel Segers zijn publiekswissel en Joep van de Ven nam zijn plaats in. In de 88ste minuut dan werd het 1-3. Na een inworp kreeg Ruud Leermakers in het strafschopgebied de bal, kapte knap een tegenstander uit en schoof, vanuit een positie schuin voor het doel, de bal onhoudbaar in de korte hoek. De opluchting bij de Bladella-aanhang en natuurlijk wedstrijdmascotte Teun Meijer was groot. Met vertrouwen wordt nu weer uitgekeken naar de thuiswedstrijd van komende zondag tegen BVV uit Den Bosch.


2012-03-05

Oisterwijk - Bladella 1-3


 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven