Nieuws

SCHAATSEN BIJ BLADELLA

www.bladella.nl
Na de realisering van de kunstgrasvelden is een ijsbaan op de vroegere oefenhoek van de voetbalclub niet meer mogelijk. Daardoor leek de traditie dat bij langdurige vorst bij Bladella geschaatst kon worden verdwenen.

De ‘ijsmeesters’ hebben zich hier echter niet bij neergelegd en hebben nu op de parkeerplaats van De Smagtenbocht een ijspiste weten aan te leggen. Er is ook voor vervangende parkeergelegenheid gezorgd.

 

Woensdagavond 1 februari werd de ijsbaan opengesteld voor publiek en er werd direct druk gebruik van gemaakt. Ook de scholen maken weer gebruik van de ijsbaan door met hun leerlingen te komen schaatsen.



Een gesprek met de ijsmeesters

Wanneer zijn jullie begonnen met de werkzaamheden?
We hebben eerder al bekeken hoe we alles zouden moeten indelen, maar daadwerkelijk zijn we dinsdagavond en –nacht begonnen met het onder water zetten van het parkeerterrein. Omdat het parkeerterrein naar de kanten afloopt moeten we drie of vier keer sproeien per nacht.



Uit hoeveel personen bestaat het ijsteam?
We hebben een groep van ongeveer 10 personen waar we afwisselend een beroep op kunnen doen. Het is door de jaren heen een hecht team geworden waar je van op aan kunt.



Wat is de laagste temperatuur geweest waarbij jullie gewerkt hebben?
De nacht van vrijdag op zaterdag was het min 16 graden. Tot overmaat van ramp ging ook de tractor nog stuk waardoor we veel vertraging opliepen. Met de 'nachtelijke' hulp van de mensen van 'Geert-Jan de Kok' hebben we het toch af kunnen werken. Over medewerking dus niets dan lof. Zoals vrijdag met die sneeuwval was 'De Beijer Bladel' direct paraat om de ijsbaan weer sneeuwvrij te maken.



Wanneer slapen jullie?
Deze dagen slapen we weinig. Meestal zijn we ’s nachts om 2.00 uur klaar, maar ’s morgens zijn we weer op tijd op het sportpark om het resultaat te bekijken, en natuurlijk om bij Harrie Korsten een bakje koffie te drinken.

Hoe lang mag de vorst van jullie nog aanhouden?
Wat ons betreft een dag of veertien. Daarna gaat de lol er voor de schaatsliefhebbers een beetje af, en bij ons ook wel.



Het is een prachtig gezicht om de vele schaatsliefhebbers over het ijs te zien zwieren. Kinderen met rode wangen, vaak achter een stoel, genieten zichtbaar van de ijspret. Na afloop nog een warme kop chocolademelk in de warme kantine en dan weer huiswaarts.



De ijsmeesters en de andere vrijwilligers van Bladella kijken toe en zien dat het goed is.
2012-02-05

Schaatsbaan 04-02-2012


 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven