Nieuws

Drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst

www.bladella.nl
‘Wie weet kan er nog zomaar een periodekampioenschap inzitten’.
De nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging Bladella is al heel lang populair bij de leden.

Ook dit keer is het weer gezellig druk in de ‘huiskamer’, de kantine op sportpark De Smagtenbocht.
De bijeenkomst heeft, ook traditioneel, zijn vaste hoogtepunten. Naast de speech van de voorzitter is er ook ruimte om mensen in het zonnetje te zetten. De huldiging bevat dit jaar,  naast zeventien jubilarissen, ook een persoon die de zeer eervolle onderscheiding krijgt als ‘ Lid van verdienste’.
 
Nieuwjaarsspeech voorzitter Rene Walenberg
De voorzitter blikt aan het begin van zijn toespraak even terug op het afgelopen jaar. Het afgelopen jubileumjaar noemt hij in veel opzichten bijzonder. De vele jubileumactiviteiten passeren nog even de revue. Walenberg: ‘Uiteraard konden al deze activiteiten niet tot stand komen zonder de hulp van de vele geweldige sponsoren die door geld, materiaal en menskracht hun bijdrage leverden , en uiteraard de vele vrijwilligers die er gezamenlijk voor gezorgd hebben dat dit jubileumjaar een onuitwisbare indruk heeft gemaakt bij de gehele Bladelse gemeenschap. Als voorzitter van de jubileumcommissie en van onze vereniging ben ik dankbaar dat we het jubileumjaar op deze manier hebben kunnen afsluiten.’
 
Vaandelteam
De sportieve prestaties van Bladella het afgelopen jubileumseizoen ontsnappen in de speech niet aan de aandacht van de voorzitter. Het vaandelteam kon net het vege lijf redden, en wist degradatie nipt te voorkomen. Dat moet dit seizoen anders. Norbert Rebsch, de nieuwe trainer heeft de lat dan ook een stukje hoger gelegd: een plaats bij de eerste zeven zou mogelijk moeten zijn. Voorzitter Walenberg: ’ Helaas, het moet gezegd, valt de eerste helft van deze competitie tegen. Dat geldt niet eens zozeer voor het voetbal, want dat ziet er bij vlagen zelfs zeer verzorgd uit, maar het scorend vermogen laat ons vaandelteam nogal eens in de steek. Naast het scorend vermogen kwamen we, volgens mij, met name ook in de laatste wedstrijden op inzet en weerbaarheid tekort’ .
De voorzitter ziet ondanks die slechte start nog perspectief: ‘ Er is nog aansluiting met de clubs in de middenmoot. Als we in de tweede helft van deze competitie wel de nodige punten gaan pakken kan er wie weet nog zomaar een periodekampioenschap inzitten’ .
Trainer en selectiespelers van Bladella, ze waren op deze nieuwjaarsreceptie ruim vertegenwoordigd, zullen het in hun oren geknoopt hebben.
 

 
Nieuwjaarsloterij
Voordat Rene Walenberg de jubilarissen in het zonnetje ging zetten kwam hij nog met een verrassing. De opbrengst van de Nieuwjaarsloterij was maar liefst ruim € 8.800. Nooit eerder werd een grotere opbrengst gerealiseerd.
Walenberg: ‘ In november en december is weer niet tevergeefs een beroep gedaan op onze jeugdspelers van de E, D en C jeugd. Ik maak een groot compliment aan de organisatoren en de betreffende jeugdspelers’
 


Jubilarissen
Voor de traditionele huldiging van jubilarissen heeft voorzitter Walenberg veel tijd uitgetrokken. Iedere jubilaris krijgt de volledige aandacht. De aanwezigen op de nieuwjaarsreceptie weten dit te waarderen. De huldigingen worden door iedereen met veel aandacht gevolgd. Dat blijkt niet alleen uit het gulle applaus. Bij andere gelegenheden is soms vanuit de achtergrond nog wel eens wat rumoer te horen. Hier is dit niet het geval.  
Leden die wegens hun 25 jarig jubileum worden gehuldigd zijn:
Jan Rombouts, Hennie Schenning, Frans Seuntjes, Hans Clemens, Wil Jansen, Swiet van Rossum en Tinus Veron.
De leden met een 40 jarig jubileum zijn:
Gerard Coolen, Jan Vlems, Tjeu van de Sande, Frank Wouter en Mart Wouters.
Een 50 jarig jubileum is altijd een bijzondere mijlpaal. Dit keer wordt ‘ good old’ Jan Marien, samen met zijn vrouw Jo, wegens dit heugelijke feit door de voorzitter in de bloemetjes gezet.


 
Lid van verdienste
Het formele gedeelte van deze bijeenkomst wordt afgesloten met de benoeming van Cees van Hintum als Lid van verdienste. Deze bijzondere onderscheiding valt hem ten deel wegens zijn jarenlange inzet voor Bladella. Helemaal aan het begin (1984) was Cees speler van het vaandelteam. Hij was daarna jarenlang trainer en leider bij de jeugdselecties van C1 en C2, A1, B1 maar ook bij de D1.
Cees verzorgde extra techniektraining op woensdag- en op vrijdagmiddag. Hij leverde zijn bijdrage aan de voetbalschool en de voetbalkampen.



Tussen 1997 en 2000 was Cees lid van de technische commissie en daarna tot 2003 had hij zitting in het hoofdbestuur. Samen met zijn vrouw Carien is Cees vaste supporter bij de wedstrijden van het eerste team. Langs de lijn is Cees supporter op zijn eigen kenmerkende manier. Ook dan is hij ‘de coach’. Je zult Cees zelden of nooit betrappen op een negatieve opmerking naar spelers, altijd zijn de aanmoedigingen constructief en ondersteunend. De aanwezigen op deze nieuwjaarsbijeenkomst lieten met een langdurig warm applaus merken dat Cees deze onderscheiding terecht werd toegekend.
 
Daarmee werd het officiële gedeelte van deze sfeervolle bijeenkomst beëindigd. In het informele gedeelte daarna, groeide ook deze nieuwjaarsbijeenkomst weer uit tot een soort ‘familiefeestje’. Bladella is klaar voor 2012.

 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De druk wordt groter. Bladella komt (te) dicht bij gevaarlijke plaatsen. SV Laar is goed op weg naar de promotie play-offs. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven