Nieuws

Een gevaarlijke wedstrijd

www.bladella.nl
De laatste in 2011: uit naar St.Michielsgestel
Een mooie 4-0 overwinning zondag op RKJVV! ‘Eindelijk!’, dat was na afloop de meest gebezigde conclusie.

Het voetbalspel van de mannen van Norbert Rebsch was tot nu toe bijna wekelijks best om aan te zien. De kansen niet benutten, maar ook teveel weggevertjes, was vaak de reden dat de punten aan Bladella voorbij bleven gaan. De duidelijke winst gaf de blauwwitte burger weer moed en dat was ook heel hard nodig. Alhoewel, het missen van zoveel ‘open’ kansen, ook zondag weer, dat lek is zeker nog niet boven. Bijna beangstigend hoe de vaandeldragers dat nog steeds voor elkaar krijgen: veel mogelijkheden creëren en ‘bijna’ evenveel om zeep helpen. Was het dan toch de zwakte van RKJVV…?

De laatste (en ‘gevaarlijkste’) match van dit jaar staat voor zondag op het programma. Uit naar St.Michielsgestel, de rode lantaarndrager, die in 12 partijen slechts 2 punten bij elkaar wist te sprokkelen.
“Dat wordt dus een makkie!?’ Dan is de kans groot dat Bladella (weer) van een koude kermis thuis gaat komen. ‘Weer’, want precies een jaar geleden, won degradant Rhode (4-1) haar 1e wedstrijd….
Als we de verslagen moeten geloven kampen de Gestelnaren met hetzelfde euvel als Bladella: niet kunnen scoren. St.Michielsgestel krijgt vaak wel de complimenten, maar de bal wil er maar niet in. Het klinkt misschien gek, maar in alle partijen werd niet ondergedaan, uitgezonderd tegen Reusel was men kansloos: 0-4. Meestal werd met het kleinst mogelijke verschil verloren. Niettemin houden ze in Sint-Michielsgestel ernstig rekening met degradatie. Men mist routine en scorend vermogen, slecht negen goals werden er gefabriceerd. Men heeft flink in moeten leveren want een aantal dragende spelers als Robert v. Boxtel (Oss ’20), Rudi vd Ekart, Dick Moll van Charante (Wilhelmina) en Peter Uneken (jeugdtrainer NEC) hebben de club al weer verlaten. Marcel de Brouwer, de coach van het afgetekende slotlicht in 2F: ‘Maar zover is het nog lang niet. We wisten op voorhand dat het moeilijk zou worden. De club raakt in ieder geval niet in de war als dat straks zo mocht zijn. Ik was 25 toen ik begon als trainer en ben nog nooit gedegradeerd. Ik zal alles geven wat ik in me heb om dat zo te houden”, aldus de Waalwijker, die na vier jaar FC Dordrecht voor het derde seizoen de D onder 12 van FC Den Bosch onder zijn hoede heeft en in de docentenopleiding van de KNVB werkzaam is.



Tegenstanders in het nauw liggen Bladella niet. De historie verhaalt dat Bladella zelden makkelijk wint van de nummer laatst. En het is een feit, de eerste zege van St.Michielsgestel komt met het uur dichterbij…
Vorig seizoen werd 2x gewonnen. Thuis werd de toenmalige koploper met 3-1 teruggestuurd en uit werd het erg moeizaam 0-1, via een strafschop. Al bij al is onderschatting uit den boze. De Tipmast Boys hebben de punten immers nog veel te hard nodig. Dat geeft aan dat Bladella op sportpark ‘Zegenwerp’ (Esscheweg 3 - 5271 NB Sint-Michielsgestel) een fikse kluif te verwerken gaat krijgen. Dat heeft mascotte Luc Dierckx (E2) ook wel in de gaten, hoewel zijn zelfvertrouwen als geluksbrenger groot is. We zullen het zondagmiddag zien in St.Michielsgestel.



 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven