Nieuws

Tom Maas:'We gaan er positief tegenaan!'

www.bladella.nl
Na een korte rustpauze gaat de competitie zondag verder met een thuiswedstrijd van het vaandelteam tegen RKJVV uit Den Bosch. In de afgelopen wedstrijden werd de jeugdige Tom Maas opgeroepen om op de reservebank te starten.

Enkele keren maakte hij een invalbeurt. Een gelegenheid om hem even voor te stellen.

Wie ben jij?
Ik ben dus Tom Maas. Nu 19 jaar jong en ik volg de opleiding voor sportleraar in Tilburg. Mijn hele leventje lang voetbalde ik al, vorig jaar vooral in het tweede en dit seizoen mag ik dus ruiken aan het eerste.

Ben je er zondag weer bij?
Dat weet ik niet zeker, ik hoop het wel. Er is afgesproken dat ik zondag in ieder geval moet voetballen, dus ik speel eerst in het tweede, thuis tegen Sint Michielsgestel. Daarna zal ik wel op de reservebank beginnen ja.

Wat voor speler ben je?
Een linksbenige voetballer die in de achterhoede het best tot zijn recht komt. In de jeugd voetbalde ik eerst links op het middenveld maar vanaf de B speel ik achterin, voorstopper of laatste man. Dat heb ik vorig seizoen ook in het tweede gespeeld. In het eerste ben ik dit seizoen ook al een paar keer ingevallen als controlerende middenvelder op de plaats van Hans van den Hoogen.

Welke verschillen zijn er tussen eerst de jeugd, het tweede en het eerste elftal?
Da’s duidelijk. Het tempo ligt er veel en veel hoger. De handelingssnelheid is belangrijk. Daarbij moet je dus ook veel geconcentreerder spelen dan in de jeugd of het tweede. Je moet er rekening mee houden dat een fout of een verkeerde inschatting meteen gevaar oplevert. Fouten worden afgestraft.

Is de training ook anders?
Jazeker. Er wordt uiteraard meer op conditie getraind, er zijn loopsessies maar ook in de oefeningen zit veel meer beweging. We krijgen ook te maken met het trainen op standaardsituaties. Dat hebben we in de jeugd nog nooit zo gehad.

Hoe is de groep?
Onder elkaar loopt het prima, moet ik zeggen. Dit ondanks dat de uitslagen verre van positief zijn. Nee, de sfeer is goed en die doelpunten gaan een keertje komen. Dat is zeker!!! Ik ga er in ieder geval, net als de rest van de groep, positief tegenaan.


 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven