Nieuws

Sparta’25 uit met periode voor Bladella als inzet

www.bladella.nl
Het laatste competitietreffen brengt de Schippers’ mannen naar Beek en Donk waar een ticket voor de nacompetitie klaar ligt.

Om toegelaten te worden tot die toegift, moet nog wel aan één (of meerdere) voorwaarde(n) voldaan worden. Drie punten bij elkaar voetballen op het natuurgras van ’t Heereind is in ieder geval voldoende. Houden groenwit en blauwwit de stand gelijk, dan mag Dommelen - V'waard niet gelijk eindigen. Mocht Sparta thuis het sterkst blijken, dan dient kampioen Wilhelmina Boys haar sportieve plicht te doen tegen Nijnsel én ook Dommelen moet dan de derby tegen de Bosuilen winnen.

Dommelen

Dat andere blauwwit uit het bierdorp verliet afgelopen zondag met azijnzure gezichten de Smagtenbocht. Met even 3-2 op het nieuwe Markhorst scorebord mocht de stekker er al weer uit. De partij tussen de pluisbollen van het paardenbloemen-veld duurde voor de gasten namelijk amper een minuutje te lang. Bij een gelijkspel had de formatie van Eric v.d. Palen namelijk de 3e periodetitel al op zak gehad. Volgens de dagenlang gevoerde analyses was een ‘draw’ ook voor de thuisploeg beter geweest. Maar ja, alles met een Bladella hart, inclusief de manschappen - met aanvoerder Ruud voorop -, wensten anders afscheid te nemen van 17 jaar ‘trouw aan het Bladella blauw’. Wat is mooier adieu zeggen van het vaandelteam dan met de winnende goal net voor het eindsignaal ..??!

      Klik hier voor een mooi interview met Ruud Leermakers in de Trompettercup en lees ook het 'Kei v/d Week'
     item in de zaterdageditie van het ED.

 

Historie

Een mooie vereniging, een fijne club als de onze, zo wordt door de ouderen Sparta’25 gekarakteriseerd. Wiljan Vloet begon in 1989 daar aan zijn trainerscarrière en Bladelnaar Ronnie Couwenberg was er vanaf 2012 twee seizoenen hoofdtrainer. De sympathieke groenwitte vereniging kent een roemrijke historie. In 1972 mocht Sparta’25 zich zelfs algemeen amateurkampioen van Nederland noemen.

Eind jaren negentig opereerden Bladella en Sparta gezamenlijk drie seizoenen in dezelfde tweede klasse. De laatste keer dat Bladella sportpark ’t Heereind bezocht was in seizoen 1999/2000. Ons blauwwit was toen oppermachtig en won met 1-5 (2x Gertjan Bierens, 2x Pim Lavrijsen en 1x Jordy de Ruijter - Pablo Alvarez scoorde tegen). In maart 2000 kwamen de Spartanen in degradatiestrijd op de Smagtenbocht met 0-2 voor (doelpunten van Marcel Bussers en Paul van Schijndel), maar Mark Antonius himself trok de stand weer gelijk. Na twee beslissingswedstrijden tegen De Raven (!) degradeerde Sparta’25 (samen met PSV) toen naar de 3klasse. Bladella wist zich drie seizoenen langer in die tweede klasse te handhaven.

 

Sparta Beek en Donk

Vorig seizoen gedegradeerd, was de doelstelling om die schade snel te repareren. Maar de Spartanen speelden daarvoor te wisselvallig en dat betekent een plaats halverwege het klassement. Net voor de winterstop wist Sparts’25 op de Smagtenbocht volkomen verdiend met 2-3 te winnen. Groenwit liet toen een goede partij voetbal zien, van Bladella zijde was het echter heel magertjes. Voor het vaandelteam van de Beek en Donkenaren staat niks meer op het spel. Toch brengt dit weekend spanningen in het Sparta kamp. De reserves spelen nacompetitie voor promotie naar de reserve eerste klasse tegen EVVC 2 uit Vinkel. Het 3e en VR1 kunnen ook thuis kampioen worden in hun klasse. Talentjes uit O17-1 hebben de laatste weken al gedebuteerd in het eerste. Voor dat team staat tegen AWC Wijchen nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie op het spel. Volop redenen voor (mogelijk) wat feestjes op sportpark ’t Heereind aan de Heereindsestraat 10 in Beek en Donk.

 

De Bladella aanhang gaat voor een blauwwit feestje daar, maar daarvoor moet wel het ticket voor nacompetitie mee naar Bladel. De 14 mini’s van het z.g. trainingsgroepje van Jos en Pako spelen rond 13 uur voorwedstrijdjes tegen het jongste grut van Sparta. Zij begeleiden beide teams tegen half drie ook nog naar de aftrap van Sparta’25 - Bladella. Een paar uurtjes later moet bekend zijn wie met periode 2 en periode 3 klasse 3D in de nacompetitie gaat vertegenwoordigen. Spannend…!!


 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op zaterdag 18 mei is er weer feest bij Bladella. Sinds 1997 is supportersclub WFC Wa’n Fan Clubje actief. En dat moet gevierd… Lees verder »
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven