Nieuws

SBC is weer toe aan punten

www.bladella.nl
Bladella bezet een gedeelde 4e plaats die kans geeft op na-competitie. Positie 11 van SBC voorspelt nacompetitie voor behoud.

Braakhuizen
De start in Geldrop was allerbelabberdst. Een andere conclusie kun je niet trekken als de secondewijzer amper drie keer rond geweest is en de man aan de knoppen al twee keer in actie is moeten komen. De week daarvoor in het Jan Louwersstadion werd ook al zo sloom gestart.
In de wedstrijd kwamen de Schippers’ mannen wel knap terug. Hoewel de anders zo solide defensie weer niet de topvorm liet zien, werd deze wedstrijd ‘voetballend’ toch een van de betere. Met name met het positiespel scoorden vooral de jongelingen bij tijd en wijle lof. Weliswaar dubieus, maar wel verdiend werd pas in de ultieme slotseconden van dit boeiend schouwspel het punt binnengetrokken (3-3).
 
Mislukte ambitie
Na een succesvol zesjarige verbintenis bij Erp (van 3e naar 1e klasse) is keuzeheer Raymond Koenraadt nu bezig aan zijn tweede (en laatste) seizoen bij SBC. Na de zomer vertrekt deze coach naar Mierlo Hout en wordt in Son opgevolgd door Frank Weijers (oud Bladella trainer en nu nog in dienst bij 1e klasser Deurne). De formatie van Koenraadt draaide vorig seizoen erg sterk en mocht ruiken aan de 2e klasse. De derde plaats leverde namelijk de derde periodetitel op. In de nacompetitie begon SBC voortvarend door het Bossche RKJVV tweemaal te verslaan. Daarna werd Wilhelmina Boys zelfs nog bedwongen, maar het voor behoud spelende RKVVO bleek in de slotpartij met 2-0 te sterk voor de Sonse voetballers. Met een versterkte selectie en het getoonde prima spel konden de promotieambities zonder grootspraak op Schuttersheide opgeschroefd worden. Maar aan die hoge verwachtingen kunnen de oranjehemden in dit voetbaljaargang niet voldoen.
 
Onder de stippellijn
Tot nu toe werd op vreemde ‘natuur’bodem alleen bij EMK en Sparta’25 gewonnen. In de negen uitpartijen werd maar negen keer gescoord; saldo 14-9. De Sonse formatie weet in 3D het minst het vijandelijke net te beroeren: saldo 21-34 uit 19 duels. Het laatste zoet van een overwinning mocht SBC smaken op 5 februari. Het werd toen 3-0 tegen Dommelen. De resultaten van SBC maken wel een heel opmerkelijke curve. Met ons verlies in de heenwedstrijd op 2 oktober werd SBC in het zadel geholpen. Die 2-0 was namelijk de start van een sterke Sonse serie (t/m 4 december tegen Sparta’25). Uit die acht partijen werden liefst 15 punten vergaard. Daarvoor werd slechts 1 puntje tegen Wodan gesprokkeld en daarna, de laatste zeven (!) partijen, leverden, met de winst op Dommelen, drie hele punten op. Het totaal van 19 resulteert op de ranglijst op dit moment in een 11e plek en dat is onder de stippellijn.  
 
Angstgegner
Aan SBC heeft de formatie van Huub Vermeulen weinig goede herinneringen. Twee keer werd vorig seizoen nipt (en onnodig) verloren. Op Schuttersheide leed Bladella aan het PSV syndroom: 2 penalty’s werden gemist en kon SBC daardoor met een frommelgoal de drie punten thuis houden. Op de Smagtenbocht, in de laatste seizoenswedstrijd (PSV werd onverwachts landskampioen), was de partij weinig verheffend en gingen de drie punten de bus in mee naar Son. Ook dit seizoen was voor Bladella bij SBC weer geen eer te behalen. In het blauwwitte team konden toen teveel basisspelers niet op het wedstrijdformulier gezet worden. Dat daarlangs ook de kartrekkers niet in beste doen waren, was aanspraak maken op een goed resultaat niet reëel. Het 2-0 verlies was dan ook terecht te noemen, hoewel SBC zeker niet groots stond te ballen. Op 1 november 2009 was het de laatste keer dat Bladella van deze tegenstander wist te winnen (4-1).
 
Op tijd wakker
De zomertijd begint dit weekend, dus de nacht van zaterdag op zondag is een uurtje korter. Maar vanaf het eerste fluitsignaal (van good old leidsman Jack de Kroon uit Eindhoven) dienen de Schippers’ mannen deze keer wel bij de les te zijn. Weer in een vroeg stadium op achterstand gezet worden, maakt de kans op de volle winst niet groter. Mascotte Jisse Spliethof, de keeper van Onder11-3, heeft weer alle vertrouwen in de Bladella verdediging met keeper Nick als slot op de deur. Met steun van geluksbrenger Jisse, en die van de trouwe blauwwitte aanhang, gaat het goed komen. Tot zondagmiddag (en kom op tijd!).

 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven