Nieuws

EK Column: Leeuwenkoorts

www.bladella.nl
Voorafgaand aan het EK zat ik te denken wie de kanshebbers dit jaar zijn. Spanje, Duitsland en Frankrijk waren natuurlijk de grootste de favorieten, maar toch verwachtte ik op de één of andere manier veel van Engeland dit jaar. 

Het Engelse team staat niet bekend vanwege goede prestaties op toernooien. Meestal hebben ze goede voetballers, maar komt het er niet uit. De Three Lions hebben één keer het WK gewonnen in 1966 toen het in Engeland werd gehouden. Op het EK hebben ze twee keer de halve finales bereikt (1968 en 1996), maar ik had het gevoel dat ze dit jaar konden verrassen.
 
De openingswedstrijd was niet goed. Tegen de Russen werd gelijkgespeeld en ook tegen Wales was het niet geweldig. Maar waar kon dit aan liggen? Alle spelers, op de derde keeper na, spelen in de Premier League. Ze zijn bekend met elkaar en hebben persoonlijk allemaal een goed seizoen gehad. Smalling kende zijn beste seizoen bij United, de vier van Spurs hebben gezorgd voor Spurs’ hoogste klassering ooit en over het seizoen van Rashford en Vardy kun je alleen maar dromen. De spelers zijn in vorm en dan is het aan de bondscoach ze op de juiste plaats te zetten.
 
Roy Hodgson is overduidelijk nog aan het zoeken naar de ideale elf en daardoor waren er weer een aantal wisselingen in het elftal. De Three Lions waren de betere ploeg tegen Slowakije. Ze hadden meer balbezit en meer schoten op doel, maar ze konden het (opnieuw) niet af maken. Misschien hebben de Engelse media mij een beetje mee getrokken in hun optimisme en heb ik daardoor last gehad van Leeuwenkoorts zoals veel mensen dat in Nederland ook hebben als Oranje (weer een keer) naar een groot toernooi gaat.
 
Jan Verhoeven

 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven