Nieuws

Wisselvallig seizoen eindigt in middenmoot

www.bladella.nl
EMK - Bladella: 1 - 1. De balans opmakend van de competitie past deze wedstrijd goed in het geheel: aardig voetbal van de blauwwitten met voldoende kansen die lang niet allemaal werden benut.

Omdat de twee teams van vanmiddag en ook scheidsrechter Van der Zwam uit Leerdam weinig belang hadden de messen te slijpen werd het een redelijk tamme wedstrijd met een terechte 1 – 1 uitslag.
 
De creativiteit van trainer Huub Vermeulen werd voor deze wedstrijd danig op de proef gesteld. Basisspelers Tom Maas, Geert van Overbeek en ook Teun Grimbergen hadden een schorsing aan hun broek, Cas Vosters was geblesseerd en bij de warming up raakte steunpilaar Ruud Leermakers ook nog eens geblesseerd. Daarom kon Robbert Spooren al meteen aan de bak. Routiniers uit het tweede als Arvid Bolkenstein en Mark Hendriks stonden in de basis en later mochten Stan Smolders, Claudemberg van der Heijden en zelfs reservedoelman Bas van der Wielen hun veters strikken voor een invalbeurt.

Een gezelschap dus dat zeker niet op elkaar ingespeeld was en daarom had de trainer gekozen voor een ietwat afwachtende aanpak met snelle aanvallen via de vleugels. Dat had al meteen succes. Rob van den Boom soleerde in de eerste minuut al de 16 meter binnen maar zijn schot ging rakelings voor langs. In de 17e minuut kreeg Roel Segers een kans na een voorzet van ‘good old’ Arvid Bolkensein maar hij richtte hoog over. Maar het was geen eenzijdig wedstrijdbeeld. Twee minuten later was er een fraaie parade van Bladella-doelman Ruud van Stokkom op een inzet van dichtbij van de overal aanwezige Tommie van Elst, spits van EMK. In de 29ste minuut kopte Mark Hendriks de bal uit het Bladella-doel bij een actie waarbij de doelman licht geblesseerd raakte. In de 33ste minuut drong gelegenheidsbuitenspeler Rob van den Boom weer het strafschopgebied binnen en daarbij werd hij onreglementair tegen de grond geduwd. De penalty werd door Roel Segers koel benut (0 - 1). Roel is er altijd bij, vaak als invaller, en is daarmee dit seizoen een vaste waarde voor het team van Huub Vermeulen.
 
Na rust scheen het zonnetje zowaar even en leek het voor de toeschouwers zowaar nog een plezierige Pinksterdag te worden. Maar EMK kwam al heel snel op 1 – 1 door een kopbal van de lange Tommie van Elst die boven de defensie van Bladella uittorende en in de bovenhoek kopte. Meteen daarna verdween de zon en daalde op het spelpeil op het veld. Beide partijen leken het zo wel goed te vinden. Voor EMK betekende de 1 – 1 een positief resultaat in de middenmoot in de voor hen nieuw derde klasse. Het team van Bladella was na een wisselvallig seizoen ook tevreden als winnaar in het tweede rijtje en besefte dat er hier in de laatste wedstrijd niet echt meer te halen viel.
 
Er kwamen in de tweede helft zeker nog wel kansjes voor de Tipmast Boys, voor Ibou Bot, voor de jonge Claudemberg van der Heijden. Pim van Erp mikte het leer vanuit een vrije trap op de paal. Maar even goed had EMK op voorsprong kunnen komen. Dat dat allemaal niet gebeurde was terecht: deze wedstrijd verdiende om de al eerder genoemde redenen niet echt een winnaar. De Bladella-supporters leken dan ook meer geïnteresseerd in de uitslag van de wedstrijd tussen Reusel Sport en Oirschot Vooruit (2-3). Dat betekent dat Bladella boven de geelzwarte voetbalvrienden eindigt. Door de laatste strohalm te pakken tegen Nevelo (2-1) heeft Hapert in de nacompetitie nog kans klassebehoud te pakken. Als dat gebeurt, en als enkele andere interessante ploegen uit de vierde klasse zich melden, kan het in het volgende seizoen beslist weer een interessante competitie worden. 
2016-05-17

EMK - Bladella 1 - 1


 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven