Nieuws

Bladella - Hilvaria

www.bladella.nl
Op het zware veld van de Smagtenbocht wordt zondag weer een miniderby uitgevochten. Werkvoetbal zal daarbij nodig zijn om tot een goed resultaat te komen. 

Laag
Na vijftig jaar bereikte Hilvaria vorig seizoen ‘eindelijk’ weer eens de 3e klasse. Voor een dorp van dergelijke omvang speelde men decennia lang veel te laag. Hilvaria telde niet mee. In de laatste kwart eeuw verbleef het Beekse vaandelteam zelfs tien jaar lang in de kelder van het amateurvoetbal. In 2003 en 2009 kon een kampioenschap in de 5e klasse genoteerd worden. Na dat laatste wapenfeit duurde het nog zes seizoenen voordat via de nacompetitie de 3e klasse kon worden bereikt. Dat was afgelopen zomer.
 
Sterke start
Hilvaria begon uitstekend aan het 3e klasse avontuur. Hoewel de vijf gelijke spelen in de eerste periode niet erg optellen bleven de groenhemden tot wedstrijd 9 ongeslagen. Dat was tegen ‘kampioen’ Oirschot Vooruit (1-0). Zoals het zich laat aanzien was dat ook meteen de start van een dipje. Van het sterke Dommelen (1-3) en degradant Oisterwijk (5-2) werd daarna nog wel stevig gewonnen. Maar het debacle in Reusel (6-2), de 2-3 verliespartij tegen SBC en ook de 1-0 bij Valkenswaard deed die mooie, verrassende klassering geen goed.
 
Scorend vermogen
Het 34 doelpunten in 14 duels (gemiddeld bijna 2,5/wed.) geeft aan dat in Beekse team wel heel gemakkelijk scoort. Alleen tegen de koploper en tegen de bosuilen bleef het kruit droog. Die laatste wedstrijd was spits Joerie van Rijswijk (net 22) geblesseerd. Vorig seizoen was hij in 4E goed voor liefst 29 doelpunten. In de nacompetitie vond hij ook nog eens 6x het vijandelijke net. Daarmee had hij een superbelangrijk aandeel in de promotie naar de 3e klasse. Deze klasbak wist in 3D dit seizoen al liefst 17x te scoren en is daarmee onbetwist regiotopscoorder. Hoewel klein van stuk is hij in staat zijn tegenstanders zoek te spelen als hij het op z’n heupen heeft. Snel en beweeglijk schuwt hij het loopwerk de vrije ruimtes in niet en scoort daarbij ook nog eens erg gemakkelijk.
 
Goede mix
Aanvoerder Joost van Doormaal (deze maand 28 jr.) is de architect van het team. Bladelnaar Niels Seuntjens (1e jaars coach bij Hilvaria) heeft in deze 10 een belangrijke pion binnen de lijnen. Deze rossige alleskunner kan een wedstrijd lezen, wat hij al jaren o.a ook bij RKVVO heeft laten zien. Daarbij een aantal waterdragers die het werk niet schuwen opgeteld kan Hilvaria, mits een beetje compleet, een prima mix op het veld zetten. Deze ploeg is dan ook een aanwinst voor deze klasse.
 
Gelijk
De heenwedstrijd in Hilvarenbeek leverde voor de Tipmast Boys een zwaarbevochten punt op. Voor rust werd daar in een gelijkwaardig duel niet gescoord. Direct na de pauze veranderde de wedstrijd en kwam Hilvaria op voorsprong na een misverstand in de blauwwitte verdediging. Bladella ging drukken, kreeg kansen maar kwam pas door een eigen doelpunt van Hilvaria op gelijke hoogte: 1-1. Via een strafschop wegens hands kwam Hilvaria ook nog op voorsprong. In een alles of niets-offensief liet Rob van den Boom uit een scrimmage in blessuretijd de 2-2 aantekenen. Hilvaria in rouw door dat die late treffer en Bladella blij. Het gelijke spel was overigens dik verdiend.
 
Miniderby
Beide teams staan zondag borg voor opnieuw een spannende pot op de Smagtenbocht. Op het zware hoofdveld zal werkvoetbal noodzaak zijn om tot een goed resultaat te komen. 
Om zijn favorieten te steunen trekt mascotte Lucas de Jongh (E2) wat warms aan voor op de bank. Ook de steun van de trouwe aanhang, met blauwwitte shawl en muts. zijn daarbij hard nodig.

 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven