Nieuws

Bladella deelt de punten met Wilhelmina Boys

www.bladella.nl
Bladella mocht lang aan een overwinning denken maar in een slotoffensief wist Wilhelmina Boys een overigens verdiend punt in huis te houden: 3-3. 

Het was een spannende wedstrijd waarin beide ploegen veel vroegen van hun fysieke conditie. Hoewel het weer niet uitnodigde om naar buiten te gaan, boden de spelers op het veld een hartverwarmend schouwspel.
 
Toen mascotte Remco Leijten het voorbeeld gaf hoe je moet scoren, kon de wedstrijd echt beginnen. Direct ontspon zich een temposlag waarbij aan beide kanten duidelijk werd dat het direct na de winterstop nog goed zit met de conditie. Wilhelmina Boys, met enkele technisch vaardige spelers, probeerde gevaarlijk te worden door vanuit het middenveld op te bouwen. Bladella, wijs geworden van de thuiswedstrijd, trachtte juist dat middenveld over te slaan. Dat laatste was goed voor het eerste succes. Bart de Jong kwam na vijf minuten speeltijd gevaarlijk door op links en werd gestopt ten koste van een hoekschop. Daaruit ontstond een scrimmage en kon Tom Maas met een hard laag schot de score openen voor de Tipmast Boys. Het spel bleef op en neer gaan in een hoog tempo. Dat leidde tot veel blessurebehandelingen. Bladella kon vooral goed stand houden door prima storend werk van de middenvelders. De tricolores uit Best konden hun voorwaartsen daardoor moeilijk bereiken. De achterhoede wist de gevaarlijke spits Maron Heersmink te neutraliseren en de balvaardige vleugelspelers van de Boys konden geen vuist maken. Het collectief van Bladella stond goed.
 
De tweede helft begon met een meer aanvallend ingesteld Wilhelmina Boys. Dat leverde enkele mogelijkheden op maar tot doelpunten kwamen de gastheren niet. Dat was anders bij Bladella. Na een kwartier spelen mochten de gasten een hoekschop nemen. Het was druk voor het doel van Tom Molenberg. Rob Wouters kwam als winnaar uit de strijd. Hij scoorde hard koppend bij de verste paal. Wilhelmina Boys toonde veerkracht. Met wissels zette coach Elbers een nog aanvallender team in het veld. Het duurde echter tot de 73ste minuut alvorens Wilhelmina Boys wat terug kon doen. Lars Kuijs tikte een voorzet van Michael Koning binnen. Bladella antwoordde direct. Uit een vrije trap van Anel Selimovic bracht Geert van Overbeek  de marge voor Bladella weer op twee. Maar de gastheren gaven zich geenszins gewonnen. Bladella moest ver terug en in twee minuten tijd wist Wilhelmina Boys de achterstand weg te werken. Alweer was verdediger Lars Kuijs succesrijk. Uit een vrije trap wist, nauwelijks twee minuten later, Michael Koning in de korte hoek de stand gelijk te trekken.
 
Beide partijen zochten daarna de winst. Wilhelmina Boys met veel mensen voorin en Bladella via uitvallen. In de spannende slotminuten kwamen er aan beide zijden nog kansen maar tot scoren kwamen de moegestreden spelers niet meer. Het werd een remise waarmee beide ploegen en hun supporters konden leven. Wilhelmina Boys verliest wel twee kostbare punten in de strijd om het kampioenschap. Voor de Tipmast Boys betekent het een bewijs dat men zich kan meten  met de beste ploegen van haar competitie. De weg omhoog was al ingezet. Deze wedstrijd maakt duidelijk dat die stijgende lijn ook na de winterstop is doorgezet.

Lees ook het Wilhelmina Boys verslag.
07-02-2016

Wilhelmina Boys Bladella 3 - 3


 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven