Nieuws

Het begint weer: Woenselse Boys komt

www.bladella.nl
Haast onopgemerkt start zondag de competitie weer voor het vaandelteam. Meteen een belangrijke pot, want Woenselse Boys komt op bezoek om punten te halen.

Heel de week niet kunnen trainen vanwege vorst en sneeuw op het kunstgras. Dat was een nog niet vertoonde gewaarwording sinds de Smagtenbocht in 2011 verrijkt werd met plastic grastapijten. Altijd kunnen trainen gaat dus niet altijd op.... De weergoden gooien er meteen weer voorjaarstemperaturen tegenaan en kan er weer wel gevoetbald worden mits Pluvius zijn gemak houdt...
 
Nieuw begin
De Tipmast Boys begonnen aan de winterstop na een mooie reeks: drie maal winst uit de laatste vier competitiepartijen. Dat daar de ‘koppijnwedstrijd’ SBC uit (1-0 verlies) nog tussen zat, daar wil het eigenlijk niemand meer over hebben... Die resultatenserie voortzetten is eigenlijk niet van toepassing. Met slechts vier officiële wedstrijden binnen een tijdsbestek van elf weken mag je niet spreken over een soort van wedstrijdritme. De winterstop is achter de rug en dan begint er een heel nieuw hoofdstuk. Dat blijkt telkens. De vraag is dan altijd hoe een team de winter heeft verteerd. De helft zit er ongeveer op. Ieder team gaat strijd leveren voor de nog ongeveer 40 te verdienen punten. We gaan het zien.
 
De Boys uit Woensel
Het team van vertrekkend coach Trevor Pattenden (bezig aan z’n 4e seizoen bij de Boys) heeft het moeilijk in deze klasse. De 10 punten uit 13 duels (4x gelijk - 2x winst) betekent op dit moment plaats 13 en dat is een rechtstreekse degradatieplek. Het begin was slecht: 2 punten uit de eerste 8 ontmoetingen. Met de 5-0 winstklapper op directe concurrent Hapert in november kwam er een ommekeer: acht punten uit de laatste vijf partijen. Trainer Pattenden is te fanatiek om zich bij de huidige situatie neer te leggen. Van Woenselse Boys is nog vuurwerk te verwachten.
 
Moeizaam tegen 10 man
De heenwedstrijd in Eindhoven werd moeizaam met 1-2 gewonnen. Woenselse Boys liet Bladella daar de 1e helft voetballen. De formatie van Huub Vermeulen had zelfs een pingel nodig om op voorsprong te komen. Vlak voor rust werd Ruud vrij voor de keeper gezet. Hij omspeelde keeper Juri Koudijs, maar werd hierbij door de doelman bij de benen gepakt. Een rode kaart en een penalty was het resultaat: 0-1. Na rust gaven de Boys met 10 man prima partij en dat resulteerde in de verdiende gelijkmaker van Eray Toprak. Toch was het blauwwit dat met de zege er van door ging door een intikker van Bart een kwartier voor het eind. De roodhemden haalden van alles uit de kast maar Bladella bleef verdedigend overeind. Dat was de eerste driepunter van dit seizoen.
 
Belangrijke punten
Er zijn zondag belangrijke punten te verdelen. De Eindhovenaren vechten voor behoud en de Tipmast Boys om verder weg te komen van de onderste plaatsen (en over Rsp heen te wippen...). Het verschil met de Boys is zeven punten. Winst pakken is voor beide partijen de enigste opdracht.
Na twee maanden op de Smagtenbocht dus weer een wedstrijd waar het om gaat. De belangrijkste voorwaarde om op dit zware veld tot resultaat te komen zal werkvoetbal zijn. Daarlangs kan er ook alleen gewonnen worden als er tenminste één keer wordt gescoord.
Na het eerst fluitsignaal rond half drie, van de talentvolle scheidsrechter Luuk van Moll (Bergeijk), gaat mascotte Gijs Fiers uit het kampioensteam E2 dat voor doen. Komt dat zien!!!

 

 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven