Nieuws

Bladella bereidt zich voor op El Clasico

www.bladella.nl
Op donderdag 14 januari stond in de kantine aan de Smagtenbocht een voorronde voor de quizderby El Clasico op de rol. Op vrijdag 19 februari volgt de finale.

Voorafgaand aan de quiz was de grote vraag welke 15 koppels ons blauwwit op 19 februari gaan vertegenwoordigen tegen de 15 beste Reuselse koppels. Via de site hadden zich 18 koppels vooraf opgegeven, op de avond zelf kwamen er nog 5 koppels aanwaaien. Dit maakte dus een deelnemersveld van 23 koppels. Hierbij zaten enkele topfavorieten, welke onder het Bladelse voetbalpubliek wel bekend zijn als echte wandelende voetbalencyclopedieën.
 
Ronde 1
Een stukje na 10 uur werden de eerste vragen richting de koppels afgevuurd. De deelnemers werden in de eerste ronde bevraagd op hun kennis over het regionale en nationale voetbal. Winnaars van de Trompettercup, clubs uit de Eindhovense 4e klasse en scheidsrechters die op het een-na-hoogste Europese niveau fluiten, passeerden de revue.
 
Er werd besloten om na elke ronde een tussenstand te laten zien. Tot ieders schrik bleek dat Pieter Abrahams en Louis Broers tegen alle verwachtingen in onderaan stonden na deze eerste ronde. Hier moest menigeen van bijkomen. Gijs van Hintum en Jeroen Baselmans bleken in deze eerste ronde het sterkst. Zij behaalden 20 punten.
 
Ronde 2
In de tweede ronde kwam het interlandvoetbal aan de beurt. Hierbij vragen over de resultaten van de Nederlandse bondscoaches Patrick Kluivert en Bert van Marwijk, de beste speler van het WK 2002 en de 4 Nederlandse internationals met de initialen MM. Deze tweede ronde werd het best gemaakt door de hekkensluiters na ronde 1, Pieter en Louis. Hierdoor haalden ze hun belabberde uitgangspositie na ronde 1 weer iets op. Na deze ronde gingen Johan van Spreuwel en Maurice Lewiszong aan de leiding. Grote vraag blijft of dit op reglementaire wijze is gebeurd, of dat er wellicht toch nog wat extra hulp was…
 
Ronde 3
Ronde 3 ging over spelerspaspoorten en Europees clubvoetbal. Rijtjes clubs van verschillende spelers kwamen voorbij, evenals de vraag tegen wie de Go Ahead Eagles werden uitgeschakeld in de Europa League en welke ploeg na vijf poulewedstrijden nog zonder puntverlies was in de Champions League. Deze ronde leverde vijf winnende koppels op, Joris Tuns & Stijn Wouters, Dirk Reijnders & Rob Milek, Tom Maas & John Daniëls, Robbie van Beers & Paul Hooijen en Abrahams/Broers. Inmiddels was te zien dat de spanning rondom plaats 15 toenam. Hier zou de streep tussen de grote prijzen en een schamel bedankje voor deelname liggen.
 
Ronde 4
De laatste ronde waren de logo’s en stadions. Louter en alleen beelden, waarbij de deelnemers moesten benoemen over welke club en welke stadions deze foto’s gingen. Boca Juniors kwam voorbij, evenals RKSV Heeze. De echte Ajax-supporters hebben het Akerstadion van Molde FK vast en zeker herkend.
 
Om de 15de plek
Na deze ronde volgde het eindverdict. De spanning steeg in de zaal naarmate de einduitslag de top 15 naderde. Op het moment suprême kwam er een gelijke stand tussen de koppels Niek Panjoel/Roy van Gompel, Pako van Gompel/Arie Lavrijsen en het epische duo Vlems naar voren. Zij moesten middels een benaderingsvraag uitmaken welke 2 koppels zich bij de top 13 zouden scharen om op 19 februari deel te nemen aan de burenstrijd met de top van Reusel Sport. Uiteindelijk zaten Vlems & Vlems slechts 9 doelpunten af van het aantal eredivisiedoelpunten in het seizoen 2014 – 2015. Van Gompel/Lavrijsen zaten er ongeveer 80 vanaf en Van Gompel/Panjoel een schamele 600. Een duidelijke uitslag. Voor Roy en Niek was er een bedankje voor deelname, de andere koppels dingen op 19 februari mee naar de prijzen.
De uitslag
De koppels die namens Bladella zullen deelnemen aan de finale van de El Clasico voetbalquiz zijn (op basis van de einduitslag van de voorronde) de volgende.
  1. Joris Tuns – Stijn Wouters
  2. Tom Maas en John Daniels
  3. Dirk Reijnders en Rob Milek
  4. Robbie van Beers en Paul Hooijen
  5. Johan van Spreeuwel en Maurice Lewiszong
  6. Gijs van Hintum en Jeroen Baselmans
  7. Tim Boemaars en Ronny Soeng
  8. Pieter Abrahams en Louis Broers
  9. Frank Leermakers en Rob Leermakers
  10. Aloy Tenbult en Hein van den Oetelaar
  11. Berry van der Heijden en Twan Fiers
  12. Daan Meulenbroeks en Thijs Bakker
  13. Ruud Leermakers en Arvid Bolkestein
  14. Pako van Gompel en Arie Lavrijsen
  15. Jan Vlems en Timo Vlems
Je kunt er ook bij zijn
Heb je dus op vrijdag 19 februari niets te doen en ben je in voor een gezellig avondje, schroom dan niet en kom naar de kantine van Bladella. Hier kun je de quiz vanaf de voorste rij volgen. Voor jezelf lekker vragen beantwoorden, of gewoon wat buurten over het mooiste spelletje van de wereld, alles is mogelijk. Je kunt meespelen met de befaamde quiz petje op, petje af en hiermee een mooie prijs winnen.
Daarnaast ga je live meemaken welke club zich winnaar van de eerste el Clasico voetbalquiz wisselbeker mag noemen. En als klap op de vuurpijl sta je vooraan op het moment dat er bekend wordt wie er met de grote prijzen aan de haal gaan in deze mooie quiz. Dus tot op 19 februari op de Smagtenbocht. Komt dat zien….
 
Klik hier voor de uitslag bij onze Reuselse vrienden en dan wordt duidelijk dat de finalestrijd op vrijdag 19 februari nog geenszins gestreden is.....

 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven