Nieuws

Column Harrie Fiers: Vrouwen met ballen !!!

www.bladella.nl
Oftewel Eigentijdse Vrijwilligers
Toen wist ik het ineens. Toen viel mijn frank, een oud Vlaams gezegde, uit de tijd van voor de euro. Een eyeopener heet dat nu. 

Bij Bladella hebben we vrouwen met ballen nodig!!! Het was die zaterdagavond lekker druk bij de seizoensafsluiting van de F-jeugd. Die mannekes en meiskes dartelden rond oma Ans om met hun blauwe kaarten ranja en een snoepzak op te halen. En good old Harrie zag van achter zijn stek aan de bar dat het goed was. Chris van Gorp, Erwin van de Sande en ik, grepen deze gelegenheid aan om reclame te maken voor onze ‘denktank vrijwilligers’. Of deze papa’s en de mama’s even wilden invullen wie ze waren en wat ze voor Bladella, voor de club van hun koters, konden betekenen.
Er kwamen uit die goed gevulde kantine maar enkele papieren ingevuld bij ons terug. Maar discussie kwam er aan de tafels wel op gang. Prima!! Vooral moeders – is de emancipatie de laatste halve eeuw aan de mannen voorbij gegaan? - lieten weten dat wij het helemaal verkeerd aanpakten. Waarom eerst vragen aan leden en ouders of ze zich ergens voor willen opgeven? Dat doet toch niemand! Vragen, via de mail, via de site of persoonlijk, levert altijd een ontwijkend of negatief antwoord op. Vroeger misschien wel maar tegenwoordig heeft niemand ‘zomaar’ tijd om vrijwilliger te spelen, zelfs niet bij de favoriete sportclub zoon of dochter. Vrije tijd is een schaars goed, zeker op de vrije zaterdag.
Nee, we moesten het resoluut aanpakken. Gewoon bij het begin van de competitie melden wat er van welk team wanneer wordt verwacht. De ouders van F7,,8 en 9 zorgen in de maand december op zaterdagmorgen voor twee mensen in de kantine, de spelers van één twee en drie zorgen voor assistentie bij de trainingen van de selectieteams, de spelers van de A- en B scheidsrechteren op zaterdagmorgen. En zo zijn er nog veel meer taken in te vullen. Gewoon, niet zeuren, verplicht, het hoort erbij.
Tja, daar stonden wij dan, groot geworden in een traditie van mannen met overvloed aan tijd die we bij voetbalclub vulden, met steun van moeder de vrouw in het eeuwige huishouden. Wij werden gevraagd en zeiden vanzelfsprekend: Ja. Duidelijkheid, dat is het wat jonge ouders vragen. Hun tijd is dubbel schaars maar ze snappen heel goed dat er bij de club veel moet gebeuren om het balletje te laten rollen. Wij, redelijk oude mannen, zijn te bang om door te pakken. Voor het krijgen van meer en echte eigentijdse vrijwilligers, daar hebben we vrouwen met ballen voor nodig. 

Harrie Fiers

 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven